От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
polkut
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот polkut » Чет 25 окт 2012 15:44

Благовест написа:
polkut написа:Аз не знам защо се вманиачавате толкова с тея бензиностанции. И без това повечето от нас карат коли на по 10+ години... Дали била от шел, лукоил и т.н. то да е нова кола на 2 3 години да се обръща внимание ама при положение че и колите не са ни много в ред. Лично мое мнение

Ехе...Пак велики изказвания.. :lol: Колега,като не ти е в ред колата-оправи си я!Само не разбирам защо слагаш всички под общ знаменател?Или може би така се успоко

Тоест ти колега гарантираш че твоя двигател е като нов, всички компоненти по него имат примерно 80% живот и единствената причина поради която не пали добре колата, или не ти харесва как работи на празен ход и т.н. се дължи на горивото. Че продават bullshit горива в БГ, да. Ама не може да се обвиняват за всичко доставчиците на горива пък после се окаже, че са ни скапани колите. Лукойл ще е последния когото обвинявам за това, че колата ми има части за смяна.

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Чет 25 окт 2012 21:32

На счупен двигател каквото и да спипеш няма да върви добре, но ако с една нафта двигателя е много по-шумен и много по-тромав, а с друга си върви нормално, какво да си помисля, че е от време на време скапания двигател от самосебе си се възстановява, но за кратко?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 26 окт 2012 14:43

Ми не съм доволен от Шел, ще ме извиняват тия ама с половин резервоар ( по стрелка ) минах 410 км само извънградско, а попринцип минавам към 520

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Съб 27 окт 2012 9:31

Само от Лукойл и съм доволен, а и плюс това брат ми работи там и ако има нещо ще ми го каже за да не зареждам там. Най-важното е че зимата на -27С не замръзва (никога не съм я вкарвал в гараж и винаги сутрин е с по един пръст скреж по нея и няма ядове)

Потребителски аватар
bubo-bubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bubo-bubo » Съб 27 окт 2012 20:10

Принципно зареждам в Лукойл, но днес специално заредих в Shell да пробвам D-power-a ;) Ами самолет, определено се усеща :beer
Сега има и промоции в Лидл, взимаш си талонче пълниш над 15 литра и имаш 16ст. отстъпка на литър, което дефакто си е цената на обикновената нафта..
:beer

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Нед 28 окт 2012 9:27

bubo-bubo написа:Принципно зареждам в Лукойл, но днес специално заредих в Shell да пробвам D-power-a ;) Ами самолет, определено се усеща :beer
Сега има и промоции в Лидл, взимаш си талонче пълниш над 15 литра и имаш 16ст. отстъпка на литър, което дефакто си е цената на обикновената нафта..
:beer

Направих същото упражнение и заредих Shel v power дизел и НЕ усетих никаква разлика с този на Ромпетрол от който обикновено зареждам ама знам ли. Може би трябва да се пробва с няколко резервоара.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 05 ное 2012 23:48

bulaki написа:Да повдигнем малко темата.
От началото на лятото зареждам на една малка бензиностанция "Interspeed" между Младост и Горубляне (до ВиК-то). Нафтата е изключително добра-цената в момента е 2,58 лв/1л,разхода падна значително в сравнение с Еко и Ромпетрол,които имат и добавка.
На бензиностанцията има само бензин и дизел.
Колегите от района може да я пробват ако искат.

Успях дa я пробвaм. Колaтa върви стрaхотно. Зa икономия не могa дa кaжa, че я понaстъпвaх.
9 ст. Нaдолу и отделно още 3% отстъпкa. Дaно зaдържaт добро к-во.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 10 ное 2012 20:14

Дайте мнения за бензиностанция ЕКО в Младост (София - бул. А.Малинов).
Преди зареждах там (газ), след като на няколко пъти газта им беше трагедия започнах да зареждам на Шел-а.
Сега ме интересува дизелът им как е.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 10 ное 2012 20:44

С месеци зареждах там, доволен съм. Приличен вървеж, приличен разход.

Потребителски аватар
petiaivanova12
Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
Двигател: BKD 2008

Мнениеот petiaivanova12 » Пон 12 ное 2012 8:02

Карам само с нафта на лукоил екто дизел,с 20лева 7,4л минавам 90км градско.Сипах за 30 лева омв премиум дизел и с него изминах само95км.Същия маршрут които обикновенно минавам вече 2години.Омв то е на тунела на Люлин.Явно омв не са товакоето бяха до преди 2-3години.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 12 ное 2012 8:54

petiaivanova12 написа:Карам само с нафта на лукоил екто дизел,с 20лева 7,4л минавам 90км градско.Сипах за 30 лева омв премиум дизел и с него изминах само95км.Същия маршрут които обикновенно минавам вече 2години.Омв то е на тунела на Люлин.Явно омв не са товакоето бяха до преди 2-3години.

Това каква кола е? Аз последно време зареждам на Shell "Shell Fuel Save Diesel" и с 20 лева минавам 100 110 км градско,като я карам предимно студена.От вкъщи до работа са ми 2 минути и сутрин до градината на дъщерята пак са толкова...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 18 ное 2012 12:54

Сложих на ОМВ от Max Motion .За сега разлика не виждам .Тя си бяга и с обикновена нафта и не мога да открия някаква разлика.Ако продължи промоцията бих сипал отново.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 19 ное 2012 10:02

IvanMan написа:Дайте мнения за бензиностанция ЕКО в Младост (София - бул. А.Малинов).
Преди зареждах там (газ), след като на няколко пъти газта им беше трагедия започнах да зареждам на Шел-а.
Сега ме интересува дизелът им как е.

Дизел оттам преди два месеца - ами .... не бих заредил пак ..... по-спъната е колата в сравнение с Ромпетрол

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 19 ное 2012 12:15

Понеже двигателя стана малко нервен напоследък от OMV Diesel MaxMotion (Дружба2) - заредих миналия резервоар Shell Diesel V-Power (Цариградско) - нямам оплаквания. Даже двигателя се поуспокои - не трепери толкова и стана по-тих от MaxMotion-а, особенно при гасене. Сега заредих от Ромпетрол Diesel Efix (Дружба1) и ще пиша резултати.
Интересува ме през зимата как ще се представят - ако OMV пак пуснат Alpine Diesel - ще мина отново на него, заради тестовете от миналта година, че е в перфектно състояние при -20 градуса.

Edit: OMV Diesel MaxMotion - 5.3 предимно градско за 950км - лятно.
Shell Diesel V-Power - 6.0 предимно градско за 850км - зимно.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 20 ное 2012 23:36

Прецаках се да заредя на Shell Пазарджик на магистралата в посока София.Сипах за 20 лв (7,8 л.) и за 100 км със скорост около 120 км/ч колата изгори всичката нафта и започна да пуши много здраво,когато я настъпиш дори и леко death .
Който иска да си сипва от прехваления им Diesel Fuel Save, само не знам кое му е икономичното при тоя разход... :twisted: ,вече ме изгубиха тотално и до живот

Върни се в “Дизелови агрегати”