Въпрос относно гуми
Въпрос относно гуми
Здравейте колеги
Горд собственик съм на Поло 3. В момента колата е със стоманени джанти с летни гуми - размер 175/70/13 и понеже идва зима,а аз мисля да шофирам и през зимата мисля да си взема нови зимни гуми, но най-евтините са с размер 155/70/13, та въпросът ми е дали зимни гуми с таква широчина ще станат на джантите на които сега са ми летните гуми (175/70/13), т.е да не са прекалено тесни тези гуми ...
Ще съм много благодарен ако някой може да каже
Поздрави !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно гуми
Вземи поне 165, да са с 3-5лв. по-скъпи от 155. С тънките гуми колата ти ще изглежда като детска количка.
Нали си виждал как изглежда кола, като и се сложи тънка патерица?
Нали си виждал как изглежда кола, като и се сложи тънка патерица?Re: Въпрос относно гуми
Да знам, че са много тънки и знам как ще изгледждат, но разликата е 10лв на гума съответно за 4 е 40лв, а все пак и тожа са си пари, ако ги обърна в киломтреи лично за мен ще мина близо 500км 
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
vlado_91 написа:Да знам, че са много тънки и знам как ще изгледждат, но разликата е 10лв на гума съответно за 4 е 40лв, а все пак и тожа са си пари, ако ги обърна в киломтреи лично за мен ще мина близо 500км
Ти си знаеш
Ако мислиш така според мене нямаше да се пусне тази тема 
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Тия гуми ще ги ползваш няколко години и ще те е яд да ги гледаш. По-добре потърси по-добра оферта, смени марката с по-евтина или намери познат с фирма да ти върне ДДС-то. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vlado_91 написа:Да знам, че са много тънки и знам как ще изгледждат, но разликата е 10лв на гума съответно за 4 е 40лв, а все пак и тожа са си пари, ако ги обърна в киломтреи лично за мен ще мина близо 500км
По тая логика да си беше купил Жигули и с парите до цената на полото можеше да караш няколко хиляди километра. Не се излагай за някакви смешни ценови разлики да слагаш такива патерици на колата си. Вземи си нормални 175/70/13, тоя размер гуми можеш да намериш на прилични цени и да вземеш средна хубост гума за малко пари.
stefan4o написа:vlado_91 написа:Да знам, че са много тънки и знам как ще изгледждат, но разликата е 10лв на гума съответно за 4 е 40лв, а все пак и тожа са си пари, ако ги обърна в киломтреи лично за мен ще мина близо 500км
По тая логика да си беше купил Жигули и с парите до цената на полото можеше да караш няколко хиляди километра. Не се излагай за някакви смешни ценови разлики да слагаш такива патерици на колата си. Вземи си нормални 175/70/13, тоя размер гуми можеш да намериш на прилични цени и да вземеш средна хубост гума за малко пари.
Виж колега, не те знам с какво се занимаваш рабтиш ли учиш ли какво правиш, но аз съм студен нямам възможност да работя разчитам тука на някакви финанси, така че не разбирам какво не ми харесвш на логиката. И защо никой не ми отговори на конкретния въпрос, а всеки налива акъл че няма да седи красиво, това и аз го знам, както и да е но все повече вземам да се обеждавам че във форум да искам мнение от някой е нож с дже остриеата ...
-
dedicha
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
Има много гуми втора употреба на половин цена на по един сезон, хем без пари, хем като им видиш грайфера -като нови. Аз съм с такива. Само гледай ако са внос от чужбина да не са деформирани ,че бая ги тъпчат за да се събере повече 
ПП
преди да взема гумите, реших миналата зима ще изкарам някой месец още и ше сложа по -хубави за лятото. Баш на края на зимата се завъртях с колата, почти нямаше вече сняг или лед, а бях се детето! Точно тогава отзад бях с едни 155 заради които се завъртях, сам си прави изводите !
Ето едни от форума, изглеждат добре и мисля че ще са ти екстра [url]
viewtopic.php?f=58&t=354376[/url]

ПП
преди да взема гумите, реших миналата зима ще изкарам някой месец още и ше сложа по -хубави за лятото. Баш на края на зимата се завъртях с колата, почти нямаше вече сняг или лед, а бях се детето! Точно тогава отзад бях с едни 155 заради които се завъртях, сам си прави изводите !
Ето едни от форума, изглеждат добре и мисля че ще са ти екстра [url]
viewtopic.php?f=58&t=354376[/url]
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
те имат грайфер хубаво ама ако са на кокал от стоене зимата ше се чудиш на къде да фанеш и ще ти излезе солено.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Ми карай си зимата с летните гуми.Сметни колко лев ще спестиш и колко км ще минеш.
На къде отива образуванието ни,щом студент прави такива глупави сметки,с извинение на колегата
Ти карал ли си колата ти с толкова тънки гуми? Имаш ли си на идея как ще се държи на пътя с тях или цялата ти мисъл е насочена в умопомрачителната сума от 40.00лв?
- Danze
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AFH 1998
Ако не те притеснява визията на колата,слагай 155 без да се замисляш !
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
щом инженерите са ги сложили значи колата с тях е добре !!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Само да питам при разлика от -28 мм в диаметъра на по-тесните гуми спрямо сегашните гуми, най-малко километража ще лъже с 5 км/ч, а освен държанието на колата както колегите споменаха, просвета на колата няма ли да се намали също с 14 мм?
ПС. Колега питал си дали ще станат на джантите ти а за тях няма информация в темата, все пак колко J са те?
ПС. Колега питал си дали ще станат на джантите ти а за тях няма информация в темата, все пак колко J са те?
Ще се намали с 14 мм, има/няма... Но на кой му пука...
Автора, в общи линии във форума милионери няма, всеки работи за заплата, или разчита на друг доход/ако е студент, ученик.../. На твое място, ако толкова си притиснат от финансово естество, давам ти един съвет който може и да не следваш. Купи си две нови гуми за отпред. Две добри втора ръка същия размер за отзад. Форума има добре развит раздел за продажба на гуми и джанти. Разгледай какво има там - 175/70/13 е масов размер и цената за две добри гуми е около 70-80 лв. Като си платиш и куриера и монтажа, ще спестиш тия 40 лв дето толкова те притесняват. Или пък си пусни тема в раздел "Купува" и ще получиш предложения от който да избереш.
viewforum.php?f=58
Не слагай такъв размер гуми на колата си, Поло и без това не е най-стабилната кола, с тия гуми за теснолинейка ще е като магаре на лед!!!
Автора, в общи линии във форума милионери няма, всеки работи за заплата, или разчита на друг доход/ако е студент, ученик.../. На твое място, ако толкова си притиснат от финансово естество, давам ти един съвет който може и да не следваш. Купи си две нови гуми за отпред. Две добри втора ръка същия размер за отзад. Форума има добре развит раздел за продажба на гуми и джанти. Разгледай какво има там - 175/70/13 е масов размер и цената за две добри гуми е около 70-80 лв. Като си платиш и куриера и монтажа, ще спестиш тия 40 лв дето толкова те притесняват. Или пък си пусни тема в раздел "Купува" и ще получиш предложения от който да избереш.
viewforum.php?f=58
Не слагай такъв размер гуми на колата си, Поло и без това не е най-стабилната кола, с тия гуми за теснолинейка ще е като магаре на лед!!!
- Danze
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AFH 1998
Спокойно можеш да послушаш и колегата joromnt
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”