Колата е А4, модел 2000г,мотора 1.9 ТДИ 90 коня с код АНН. Наскоро сменях ролки,ремъци (всички),водна помпа,термостат,антифриз,семеринги колянов вал,датчика за нивото на маслото на картера,горивен и всички останали филтри,въобще цялостно обслужване на двигателя наведнъж. Преди обслужването мотора работеше перфектно,нямаше никакви проблеми с празния ход-оборотите не помръдваха.След обслужването като взех колата видях,че си пали от раз както преди това,върви си прилично,но на празен ход оборотите играят в малък диапазон и се получава едно претрисане като се променят оборотите. Като загрее мотора това играене на оборотите намалява,но пак си го има.оборотите се изменят от 1840 на 1861 обикновено и този скок дразнещо се усеща в купето. Върнах колата в сервиза където я обслужваха да видят къде е проблема. Обадиха се на следващия ден и викат протекла е помпата и от там играят оборотите.Ядосах се и реших да сменя сервиза.Отидох при колегата Ventoman,свали помпата смени всички уплътнения,после на стенд,центровки и всичко каквото си трябва.Спря теча от помпата и каза,че електрония блок на помпата е ток и жица и няма как проблема да е от него,проверил го е. След слагането на помпата абсолютно същата история-проблема се запази
Идея къде да търся проблема? Възможно ли е да НЕ е зацепен коректно ангренажния ремък и от там да идва проблема? Имам за смяна лагери на алтернатора,че шумят,възможно ли е да затяга алтернатора и от там да товари двигателя и да му мени оборотите на празен ход? На дълъг път или при по-високи обороти не се усеща нищо.Маховика е ОК.
Сигурен съм,че при обслужването нещо не е направено като хората,но не знам какво? На вагком не изписва грешки.
Моля за предложения къде да търся проблема?
Ventoman за сега не го откри.