Моят Пасат Б5. Мечта осъществена след 15 години!

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
toni777
Автомобил:
Двигател:

Re: Моят Пасат Б5. Мечта осъществена след 15 години!

Мнениеот toni777 » Пон 10 сеп 2012 12:21

Поздрвления за колата с пожелания за много безаварийни километри ! :)

Колко коня е този двигател?

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 10 сеп 2012 12:26

toni777 написа:Поздрвления за колата с пожелания за много безаварийни километри ! :)

Колко коня е този двигател?

193

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Пон 10 сеп 2012 12:39

Я близнак, но с друго сърце :lol: Честито и много безаварийни километри колега :bowdown

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пон 10 сеп 2012 15:22

Честит да ти е колега, много ме кефи :)

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Пон 10 сеп 2012 19:27

Благодаря за пожеланията колеги, да сте живи и здрави и да ви слушат машинките :beer
Днес уговарях отстъпка с мой приятел и четвъртък ако съм финансово подготвен отива за смяна на ремъци и ролки. След това го чака един бърз круиз до морето и пак влиза в сервиза за смяна на дискове, накладки, карета и каквото друго излезе и мога да си го позволя като ремонт за момента.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 11 сеп 2012 13:39

Много добър Пасат колега - само да те слуша :да: , при развитие качвай снимки да оплакнем и ние окото... :drunk

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Пет 28 сеп 2012 9:08

Да добавя неща, които направих до днес:
-сменено моторче на ключалката на багажника, не се заключваше и ръчно(изгоря и колата "спа" при приятел няколко дни)
-джойстик на огледалата
-нов пепелник(стария не се задържаше отворен)
-капак за подлакътник(старият беше разбит и тропаше досадно)
В момента е при °niksi° за смяна на два носача и карета, пак при него ще се сложи и датчик за нивото на маслото, защото стария е ударен от нещо и не работи. Нова кора под мотора.
Поради много работа и недостатъчно финанси, ролките и ремъците ги оставям за следващия месец. Веднага след тях са дискове и накладки и ако всичко към този момент е наред с окачване и двигател, започвам с префасонирането на колата.
Няма да е тотален тунинг защото обичам фабричния изглед на колите като цяло. Обмислям цялостно пребоядисване за да не си играя поотделно да поправям надрани и ожулени места. Цвета евентуално ще остане същият
Исках да оставя оригиналните фарове, но след като разбрах, че въпреки, че са Хела са пластмасови, твърдо реших да ги сменям с такива с лупи.
Спрял съм се на този модел
Изображение

Като ще се радвам ако споделите идеи. Твърдо отпадат всякакви "Angel eyes"! Идеята е разработка на БМВ и според мен стои добре само на тези коли. Не искам да изглежда като китайско менте на турски анцунг.
В последствие ще сменя и джантите, като ще съм много благодарен за идеи, защото не зная какво точно ще стои добре на комби. Визията, която ще търся там е на "rough neck" - яко, работно магаре.
Изображение
Всякакви префинени и накичени джанти от "бегачки" и боядисани илиенски "красоти" отпадат. Пасата ще наказва на пътя, не пред огледалото :wink:
Надявам се всичките си идеи да ги реализирам бързо и с ваша помощ. :beer

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Пет 28 сеп 2012 20:06

Soze13 написа:Спрял съм се на този модел
Изображение

Колега,аз съм с такива и мога да споделя,че вършат много добра работа.Колата я закупих с тях.Имам ксенон на късите и мога да споделя,че в сравнение с предишната ми кола и фарове е просто като да "прогледна".Успех с колата и милион безаварийни.

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Съб 29 сеп 2012 0:26

Flylow написа:Колега,аз съм с такива
Минаваш ли преглед с тях? Доколкото чувам, ксенони на фарове без системи за измиване не минавали.

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Съб 29 сеп 2012 6:20

Колата беше нов внос и трябваше да се мине преглед така или иначе.Гледаха ги,мериха ги,питаха за ксенона и лупите и това беше.Никакви проблеми.

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Съб 29 сеп 2012 10:53

Джанти на това комби тичат много. Мойто мнение е някоя по-открита джанта, не толкова затоврена като тази която си дал за пример :) Цолаж аз съм с 17 и съм доста доволен от визията на колата (справка гараж). Иначе всичко си е до вкус и това как ти виждаш своята кола :)

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Съб 29 сеп 2012 15:10

Със сигурност няма да са тези от снимката, дадох ги само като пример накъде ще се ориентирам. Но пък като гледам оригиналните, малко освежаване и капачки...може и с тях да остана.

Потребителски аватар
ValioIliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValioIliev » Нед 30 сеп 2012 10:08

Като твойте търся от една година, много ме радват и искам да обуя и моя със такива 16'-ки ;)

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Пон 12 ное 2012 18:32

Смених оригиналната антена с Shark Fin от колегата bhteam, защото на моята не работеше усилвателя.
Изображение
При Пасат Вариант(комби) се свалят трите кори около багажника, като реда е първо двете вертикални и след това хоризонталната, която държи тавана.
:!: Внимавате да не счупите щипките :!:
Изображение
Подлагате нещо, което да държи кората с тапицерията на тавана леко надолу, разкачате кабела на плафона и този на старата антена. Най-обикновен ключ 22 ще ви свърши работа за да развиете антената от тавана.
Изображение
Избърсвате мръсотията и пълните дупката със силикон, слагате още силикон отвътре, след като монтирате новата антена. По този начин дори уплътнението да не лепва добре, се застраховате от течове.
Изображение
Връщането на корите е по обратен начин, първо хоризонталната и след това страничните защото на тях има малки жлебове, в които влиза вертикалната, и които не можете да уцелите ако ги сложите първи. Хоризонталната огъвате смело, пластмасата е мека и няма опастност да се счупи.
Изображение
Доволен съм от антената, хваща всички станции и изглежда поне според мен по-добре.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 12 ное 2012 19:04

Супер е колега,да ти е честит и все пак си успял да отметнеш една мечта.Само ми е интересно как е с толкова ниско ниво на оборудване,а с този двигател,защото по принцип големите матори вървят и с високо оборудване,но явно има и изключения.

Аз съм с такива фарове,погледни ми ги в гаража,няма никакви проблеми нито пред КАТ нито пред никой.Определено пък ще прогледнеш с тях :)

Върни се в “Моят Volkswagen”