Днес 8 градуса външна температура,12км пробег от които половината магистрала и карано с 130км/h.
температурата е достигнала Почти средата като съм го настъпвал и няколко пъти.
Отварям капака,пипам горен маркуч - леко топъл,долният студен !!!!! (имам кора под мотора и дебело киче на/под капака,ако има някакво значение за някой).
След 2 мин. работа на място и парно пуснато на 1-ва степен температурата спада на 70.
От както познавам ТДИ-та са така.
Голф 3, 1z, 1995-та - не достига 90 градуса
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Голф 3, 1z, 1995-та - не достига 90 градуса
моите наблюдения са че загрява нормално средно 7 до 10 км на стрелката нямам доверие тя отлепя много бавно по ваг ком достига 50-60 градуса а стрелката едва започва да отлепва иначе седи в средата а по ваг-ком когато е студено 87 а в жегите 90
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Adrian-AAA написа:...
От както познавам ТДИ-та са така.
Преди 2г. и аз така си мислех, но един работещ термостат ми промени мнението. При минус 10-15 градуса за около 10-15км си вдига 90градуса, а парното става нетърпимо на степен над 2
Не вярвай на това пипане с ръка, и аз така 2-3 г. пипах и всичко беше "на ред" пък парното не топлеше, после смених термостата. Ако термостата не стои напълно отворен, а просто не затваря добре, с ръка по мъркучите не можеш да го хванеш, но потока е напълно достатъчен, за да попречи на температурния режим на мотора.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
И двамата сте прави щото говорите различни неща.
milmar, при минус 15гр като стигне 90гр и спреш и не падне поне с 10гр снимай клип да видим. Не казвам, че ще духа студено, просто ще иде надолу стрелката
milmar, при минус 15гр като стигне 90гр и спреш и не падне поне с 10гр снимай клип да видим. Не казвам, че ще духа студено, просто ще иде надолу стрелката
- milmar
110afn написа:И двамата сте прави щото говорите различни неща.
milmar, при минус 15гр като стигне 90гр и спреш и не падне поне с 10гр снимай клип да видим....
Явно не си прочел и един от постовете ми от предните страници:
milmar написа:.....
При нормално каране, и при минус 15 си стига 90 градуса за около 5-10 км. каране, но не и на празен ход на място или ако спускаш склона на Шипка с "парно до дупка".
, както и да е
!-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си температурният датчик. Аз имах подобен проблем и се оказа, че колата си загрява както трябва, но температурният датчик си показва когато каквото си поиска. Аз бих го сменил. Поне не е скъп...
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
mtm_golf написа:Смени си температурният датчик. Аз имах подобен проблем и се оказа, че колата си загрява както трябва, но температурният датчик си показва когато каквото си поиска. Аз бих го сменил. Поне не е скъп...
Не е въпроса в парите, а във времето! Ще го сменя и ще пиша тук да се знае, дали се е оправил моят проблем.

- kenykirilov
- Автомобил:
- Двигател:
Значи чакаме развръзката. Стана интересно.. след смяната на датчика всичко би трябвало да е наред, колега, не му се коси !
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
idiotchooo написа:mtm_golf написа:Смени си температурният датчик. Аз имах подобен проблем и се оказа, че колата си загрява както трябва, но температурният датчик си показва когато каквото си поиска. Аз бих го сменил. Поне не е скъп...
Не е въпроса в парите, а във времето! Ще го сменя и ще пиша тук да се знае, дали се е оправил моят проблем.
И се сменя лесно и бързо. Поне отстрани така изглежда
-
mak11
- Автомобил: VW Golf 3 TDI
- Двигател: AHU-1997
здравеи колега
аз имах подобен проблем като твоя с моя AHU мотор бавно ми загряваше а като стигнеше 90 градуса почваше да ми играе стрелката.направих следното накупих си термостат и датчик на Wahler не на Behr плюс антифриз на VW group.промих системата сложих на Валер нещата налях VW антифриза и реших изцяло проблема,макс 10 минути каране и стрелката стига 90 и не мърда оттам а паарното направо не се издържа 2 мин и вътре става баня.бих те посъветвал да направиш както аз съм направил и смятам че и при тебе резултата ще е добър.
аз имах подобен проблем като твоя с моя AHU мотор бавно ми загряваше а като стигнеше 90 градуса почваше да ми играе стрелката.направих следното накупих си термостат и датчик на Wahler не на Behr плюс антифриз на VW group.промих системата сложих на Валер нещата налях VW антифриза и реших изцяло проблема,макс 10 минути каране и стрелката стига 90 и не мърда оттам а паарното направо не се издържа 2 мин и вътре става баня.бих те посъветвал да направиш както аз съм направил и смятам че и при тебе резултата ще е добър.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Не ми става ясно само какво има общо датчика с бавното загряване . 
-
StrEagle
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Датчика е свързан с прибора на таблото и ти показва каква е температурата на двигателя.
Ако термостата не работи както трябва - двигателя няма да достига работна температура.
Ако датчика или прибора на таблото не работят както трябва - двигателя ще достига работна температура и ще я поддържа, но прибора ще показва каквото му хрумне - в твоя случай -10градуса от това което е реално.
При положение, че температурата която гледаш, зависи от 4 неща:
Термостат, датчик за температура, прибор за температура и окабеляване.
Според твоите твърдения, може да изключим термостата и прибора на таблото - остава датчика или окабеляването.
Ако термостата не работи както трябва - двигателя няма да достига работна температура.
Ако датчика или прибора на таблото не работят както трябва - двигателя ще достига работна температура и ще я поддържа, но прибора ще показва каквото му хрумне - в твоя случай -10градуса от това което е реално.
При положение, че температурата която гледаш, зависи от 4 неща:
Термостат, датчик за температура, прибор за температура и окабеляване.
Според твоите твърдения, може да изключим термостата и прибора на таблото - остава датчика или окабеляването.
-
mladeja
- Автомобил:
- Двигател:
Тия термостати консуматив излезнаха май.Нещо не ми се връзва.А и ментаци много.Германските инж. големи тъпанари.И всичко дето е консуматив навряно не знам къде си.
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
mladeja написа:Тия термостати консуматив излезнаха май.Нещо не ми се връзва.А и ментаци много.Германските инж. големи тъпанари.И всичко дето е консуматив навряно не знам къде си.

- milmar
mladeja написа:....И всичко дето е консуматив навряно не знам къде си.
Абе повечето неща са много прилично направени и с поглед се сменят, не си имал Москвич
Обаче термостата е на ужасно място, на Пасата ангренажа не се сваля, но помпата на хидравликата- да.
Върни се в “Дизелови агрегати”