"лек" проблем с дизелов мотор на опел
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
"лек" проблем с дизелов мотор на опел
става на въпрос мисля че губи антифриз ! Когато колата е карана 30 мин и се отвори капачката на разширителния съд трябва да излезе пара нали ? (тоест да е направено налягане вътре в съда) това нормално ли е ? и забелязах че за около 100 км ми е "изчезнал" 300 мл антифриз ? колата е опел мовано 2.2 дти 2002 год. 90 к.с даите някакви преположения ? и евентуално как мога да го "хвана" теча някакси
даите предложения
буса не дими бяло ! при подаване на газ ! има си парно на 6 държи си 85-87 градуса постояяно ! мерси предварително
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: "лек" проблем с дизелов мотор на опел
огледай вътре в купето мокета да не се мокри...
-
mladeja
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриза не е някакъв дух, че да изчезва.Или изтича, или се изгаря или се смесва с двигателното масло.
Налягане ще се получи в системата само ако ти е изправен клапана който обикновенно се намира в капачката на разширителния съд.И това налягане е единствено за да завира "отделя газови мехурчета" охладителната течност при по висока от обикновенното температура.
Налягане ще се получи в системата само ако ти е изправен клапана който обикновенно се намира в капачката на разширителния съд.И това налягане е единствено за да завира "отделя газови мехурчета" охладителната течност при по висока от обикновенното температура.
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
и с една дума казано първо да пробвам с нова капачка на разширителния съд пък каквото се получи 
колеги днес ми споменаха че можело да се направи някакъв тест за въглероден двуокис в антифриза ? така можело да се разбере дали е гарнитура или пукната глава
и дали има някои които може да го направи в софия
мерси
колеги днес ми споменаха че можело да се направи някакъв тест за въглероден двуокис в антифриза ? така можело да се разбере дали е гарнитура или пукната глава
Върни се в “Дизелови агрегати”