ел. огледала

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

ел. огледала

Мнениеот zwjar_na_putq » Съб 11 ное 2006 20:59

некъв педал ми отнесе лявото огледало.
проблема е, че намирам само ел. огледала 2 употреба, а мойто си е механично. интересува ме някой дали знае дали мога да направя електрическото да работи наистина и дали трябва само огледалото да купя или има и други неща/ ключ, управление/. мерси предварително.
просто това досега не ми се е налагало и не знам как се прави

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 11 ное 2006 22:03

Каква е колата колега?
И последно какво огледало търсиш - механично или ел?

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Нед 12 ное 2006 21:44

автомобила е голф 2 . търся механично ама няма. предлагат само ел
затова питам как може да се направи. в смисъл как да вържа ел огледалото ако го взема за да работи нормално

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 12 ное 2006 21:50

По-добре не се занимавай,моите бяха ел,а сега са обикновенни...иначе пазя всичко от старите,ако ти трябва нещо свиркай :wink: От лявото огледало се командва дясното,има ключе на лявата врата,от там се командват и двете огледала.Не може да сложиш само 1 огледало,по-голямо е от обикновенните :wink:

SashVw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SashVw » Сря 15 ное 2006 11:36

А така. Аз имам VW Passat '98г. копчето за ел.огледалата ми е счупено. Мога ли да го сменя Stefanoz и как ще стане историята, твойте неща дали ще паснат на мойта барака?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 15 ное 2006 14:04

Аз си бях направил самоделно копче (от 4 бутона), което идеално се вместваше в мястото за механичната врътка, обаче след като ми строшиха електрическото огледало, което само по себе си не беше оригинално си купих ново, механично за 80лв (пасат 3-ка). Механичните са по-евтини и по-надеждни. Особено ако става дума за лявото просто няма смисъл да е електрическо

Не купувайте 2-ра употреба огледала! Имам познат който едва не ослепя заради такава "икономия" - при удар стъклата на оригиналните огледала се трошат на зрънца без остри ръбове, а ако е 2-ра употреба с голяма вероятност може да е "поправено" счупено огледало, на което счупеното оригинално стъкло е заменено със стъкло изрязано от обикновено битово огледало!

Такъв беше случая с моя познат - след удар с огледало на насрещна кола при отворен прозорец лицето му беше цялото нарязано от стъкла. Късмет че е бил с очила...

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 19 ное 2006 20:48

Ами аз съм с дясно огледало на пасата взех го за 25 лева Оригинално с оригиналното стъкло.То като се вгледаш можеш да познаеш дали е сменяно или не а и като се откачи стъклото заедно с шасито вече можеш да си 100% сигурен дали е лепено или е заводско.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: ел. огледала

Мнениеот Zlobomir » Съб 17 апр 2010 21:59

Намерих темата с търсачка, на Голф 4 2000-та година, ел. огледалата, самия бутон (джойстик), как се вади от вратата?

Върни се в “Направи си сам!”