Идея за преграда за аптечка и пожарогасител в багажника?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Идея за преграда за аптечка и пожарогасител в багажника?

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 ное 2006 16:28

Някой има ли на представа дали някаде се продават или могат да се направят прегради за търкалящите се в багажника тубички с течност за чистачки,пожарогасител и там подобните му.Мисълта ми е да сложа нещо подобно на по-новите коли.На баща ми на Аудито има преграда на нишата на калника която слмужи да се слагат подобни неща без да тропат.Единственото което ми хрумна е да изрежа туба отгоре и да я сложа там-обаче е тъпо.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 12 ное 2006 16:35

Има едни мрежички обаче се продават за по новите автомобили,така че трябва да ходиш някъде по вносителите на коли и да питаш н амагъзините за рез.части при тях,аз ще проверя утре при нас и ще ти пиша едно лично да ти кажа как е :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 12 ное 2006 17:20

На Венто също има фабрични прегради в нишите на калниците...
Аз имам една излишна,защото на нейно място ми е газовата бутилка(в ляво) но е доста мъничка.
Тази в дясно е доста по-голяма щом в нея ми е пожарогасителя(не спрей, а баш пожарогасител) и има още място...та ако се намери такава пластмаса може би ще стане на Голф 3,просто давам идея.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 12 ное 2006 19:02

Бях чел при братушките, че си купували някакви мрежи /за Пасат Б5/ за багажника от Шкода - че идвало по-тънко, а са същите реално. Но не разбрах за комби ли става въпрос, или седан ...
А на Джета-та аптечката, че и тубата с резервно гориво /5-литрова, но с 2-3 литра безценна течност/ ги бях вързал с връзки за обувки;
относно пожарогасителя - мисля че трябва да винаги под ръка на шофьора - затова го държах между седалката и прага - има място, не пречи, а и това място не се използва. При баща ми на Пасат Б3 е пак там, но на Б5 за съжаление това място не достига, и е под шофьорската седалка /но изотзад - откъм краката на пътника/. В Белгия го бяха закрепили с 2 види на предната дясна ниша, но не ми хареса - явно в Белгия не са сядали дами отпред, или там са им мн. яки чорапогащниците, и не се късат ...
:roll: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 12 ное 2006 20:43

gr_kanev написа:Бях чел при братушките, че си купували някакви мрежи /за Пасат Б5/ за багажника от Шкода - че идвало по-тънко, а са същите реално. Но не разбрах за комби ли става въпрос, или седан ...
А на Джета-та аптечката, че и тубата с резервно гориво /5-литрова, но с 2-3 литра безценна течност/ ги бях вързал с връзки за обувки;
относно пожарогасителя - мисля че трябва да винаги под ръка на шофьора - затова го държах между седалката и прага - има място, не пречи, а и това място не се използва. При баща ми на Пасат Б3 е пак там, но на Б5 за съжаление това място не достига, и е под шофьорската седалка /но изотзад - откъм краката на пътника/. В Белгия го бяха закрепили с 2 види на предната дясна ниша, но не ми хареса - явно в Белгия не са сядали дами отпред, или там са им мн. яки чорапогащниците, и не се късат ...
:roll: :Mr Green Fun

За пожарогасителя гласувам за това място с 2 ръце. И моят е там. И не е "дезодорант". Много е удобно и не пречи въобще, а съм чел за случаи, в които времето ти стига едва да изскочиш от колата, да не говорим да ходиш да бъркаш в багажника, още повече когато резервоара ти е точно отдолу. ;-)

Иначе аз съм си събрал джунджуриите в едно кашонче и инструментите в една кутия за инструменти и съм ги зхванал с ластици за багаж за задната облегалка, че нямам кой знае колко куки в багажника на Г2-то ми!
Мисля да се ъпгрейдна със сандъче, вместо кашончето, ама не знам къде могат да ми го направят, пък и не знам с каква точно форма го искам. Току що ми хрумна(асоциирайки с писаното преди мен), че мога да го навра зад десния стоп, че зад левия ми е компресора на централното и аптечката, ама още не ми е хрумнало как ще го закрепя :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 ное 2006 21:46

FELIPE написа:На Венто също има фабрични прегради в нишите на калниците...
Аз имам една излишна,защото на нейно място ми е газовата бутилка(в ляво) но е доста мъничка.
Тази в дясно е доста по-голяма щом в нея ми е пожарогасителя(не спрей, а баш пожарогасител) и има още място...та ако се намери такава пластмаса може би ще стане на Голф 3,просто давам идея.

Можеш ли да ги снимаш да ги видя?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 ное 2006 23:45

А ето и въпросната ниша на която искам да и сложа преграда
Изображение

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 13 ное 2006 9:58

Днес е много мрачно и в гаража снимките хич ги няма,то не че на светло ги има с к700,но все пак са по-добри,наскоро ще минавам на к800 и се надявам тогава да са близо до перфектните 3,2 си е 3,2...
Та по темата,ето една от горе-долу сполучливите->
Изображение
Лошото е че и идея си нямам какво е разстоянието при тройките м/у края на арката на калника и стопа ,а твоята снимка Рабит е толкова от близък план че нищо не ми говори.

Последна промяна от FELIPE на Пон 13 ное 2006 14:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Пон 13 ное 2006 10:11

Така като гледам разстоянието е почти същото като на Венто. При мен на същото място като сниманото при Рабит, има метална планка и гумена лента с която са вързани нещата. Комплект от тези с пожарогасител, триъгълник и аптечка. На стария голф там имаше оригиналната немска аптечка.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 13 ное 2006 13:21

При мен също имаше металните простотии но аз ги махнах вчера за да освободя място да сложа преграда.Проблема е че тва с оригналните аптечки и т.н. не мога да ги намеря пък и като ги намеря пак остава да ми се търкалят спрейове,антифризи,темчност за чистачки и т.н.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 13 ное 2006 13:23

Уфф, и аз много искам нещо такова да имам за Голфиета... сега на всеки завой нещо се разлангърква в багажника... :-(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 13:50

Аз ползвам една мрежичка, която има осем куки. Само трябва да намериш къде точно да закачиш тези куки и всичко заспива. На Голфа ми беше така, сега и на Лагуната така са ми всички вещи в багажника, и няма търкаляне и дрънкане. Ще направя снимка и ще пусна. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 13 ное 2006 14:04

А мрежичката от къде я беше взел щото и това си е вариант?аз даже си мисля за чантичка-по-голяма с подлепващо.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 14:15

Подлепващото ще се отлепи, особено ако влизаш по-остро в завоите :evil: Ние с тия дизели летим, летим. :wink:
А за мрежичката трябва да питам един приятел, че ми я подари и не знам от къде я е купил, но като разбера ще пиша.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 13 ное 2006 14:21

Нямам предвид двойно подлепващо.В багажника имам една чантичка за триъгълник и аптечка от Хюндай която е с подлепващо за дрехи и е доста здраво и дълго и се маха с доста зор дори на ръка,но тя е по малка и вероятно ако там се сложи нещо по високо найстина на завойте ще прелита.Тя жената като седне някой път отзад по подбалканския и отвреме на време дига краката по завойте та чентичката ли :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”