Polo 6n `97 1.4 AEX: Скъсан ангренажен ремък - последствия?
Polo 6n `97 1.4 AEX: Скъсан ангренажен ремък - последствия?
От скоро съм собственик на Поло 1.4 AEX, 1997г. Вчера скъсах ангренаежн ремък, който мислех да сменям седващата седмица
. Сега след като вече стана белята искам да знам дали има шанс да са се спасили клапаните или 100% ще се отваря мотора. Четох че при някои мотори има такава защита. Какъв е шанса при мен ? Какви пари да си приготвя за ремонт (в добрия и лошия вариант)?

- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
Re: Polo 6n `97 AEX: Скъсан ангренажен ремък - последствия?
възможностите са много който може да са случили има тема и е обсъждано viewtopic.php?f=7&t=342493
В тази тема никъде не се говори за мотор AEX. А мен точно това ме интересува - има ли защита или не?
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
според мен няма защита
просто трябва да я закараш да я отворят да я погледнат какви са щетите ако има
поздрави и късмет

- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
95% си мисля, че няма да имаш проблем.
Слагай новият ремък, центровайте наново и виж с въртене на ръка без свещи дали ще опира нейде. След това замерете компресията на всяка свещ по отделно.
В краен случай ще отваряте, - само ако, двигателят няма компресия що годе еднаква на цилиндрите, работи неравномерно,кашля патка или претриса форсира бавно, чува се чукане в главата.
Убедете се че сте зацепили правилно мотора.
Чак накрая отваряте.
Налягането на цилиндрите като е нов двигателят от 10 до 15 бара.
Допустимо износване не по малко от 7 бара.
Разлика между цилиндрите да не е повече от 3 бара.
по тази глава всичко се прави и втулките на клапаните се избиват така че споко.
п. п. Ама що не се връщате да пишете после бааааа.
Слагай новият ремък, центровайте наново и виж с въртене на ръка без свещи дали ще опира нейде. След това замерете компресията на всяка свещ по отделно.
В краен случай ще отваряте, - само ако, двигателят няма компресия що годе еднаква на цилиндрите, работи неравномерно,кашля патка или претриса форсира бавно, чува се чукане в главата.
Убедете се че сте зацепили правилно мотора.
Чак накрая отваряте.
Налягането на цилиндрите като е нов двигателят от 10 до 15 бара.
Допустимо износване не по малко от 7 бара.
Разлика между цилиндрите да не е повече от 3 бара.
по тази глава всичко се прави и втулките на клапаните се избиват така че споко.
п. п. Ама що не се връщате да пишете после бааааа.
Ето ме 
Еми не се размина без отваряне на главата. Майстора каза че е опитал да завърти вала на ръка но не станало. Явно някой клапан е заклинил и не позволява. Сега главата е в друга работилница за ремонт на клапани и шлайф. Тъй като клапаните са вертикални, по тях няма видими следи от удар, затова се чака "екпертизата" от другия сервиз. Тези дни ще разбера какви са точно последтвията.

Еми не се размина без отваряне на главата. Майстора каза че е опитал да завърти вала на ръка но не станало. Явно някой клапан е заклинил и не позволява. Сега главата е в друга работилница за ремонт на клапани и шлайф. Тъй като клапаните са вертикални, по тях няма видими следи от удар, затова се чака "екпертизата" от другия сервиз. Тези дни ще разбера какви са точно последтвията.
Re: Polo 6n `97 1.4 AEX: Скъсан ангренажен ремък - последствия?
Хммм, мАстора каза, че няма нито един здрав клапан и само ремнота на главата (клапани, шлайф) отива към 250-300лв. Релистична ли ви се струва тази цена?
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Тука ми намирисва на кожодер.Съвсем евъзможно, да е нямал никакъв проблем мотора.
Мотора си беше пушка. Вървеше си много добре, разхода нормален. Не пипа ни масло ни антифриз. Часовник!
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Не е възможно и 8-те клапана да е чукнал
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, при каква скорост скъса ремъка? Извън града или в града!
Ако е било в града, до скорост 50км/ч няма как да си потрошил цялата глава!
Но ако е извън града, има вероятност да си направил двигателя салата!
Но щом при свалянето ти е казал, че няма засегнати клапани, значи иска да те изтресе като персийски килим
Ако е било в града, до скорост 50км/ч няма как да си потрошил цялата глава!
Но ако е извън града, има вероятност да си направил двигателя салата!
Но щом при свалянето ти е казал, че няма засегнати клапани, значи иска да те изтресе като персийски килим

В града при около 40кмч. Видях клапаните и 4 от тях са видимо криви. Останалите поне на око изглеждат добре, но реално не знам. Пък дали ще правя 4 или 8 клапана... Щом е отворена главата вече бройката клапани е дребна подробност
Ако са ме изтресли, то е за някой друг клапан, да има да купят нещо на децата по Коледа.
Иначе при отварянето не ми е казвал че няма засегнати клапани. Казаа че не може да се каже със сигурност защото не винаги личи ако е ударен клапана и трябва да се извадят и така да се гледат.
Сега отивам да тегля "кредит" да си платя ремонта
650лв което включва
- сваляне и ремонт на глава (8 клапана, гумички, шлайф, гарнитува на глава и на клапани, болтове, може да пропускам нещо)
- ангренаж, ролка, водна помпа
- антифриз

Иначе при отварянето не ми е казвал че няма засегнати клапани. Казаа че не може да се каже със сигурност защото не винаги личи ако е ударен клапана и трябва да се извадят и така да се гледат.
Сега отивам да тегля "кредит" да си платя ремонта

650лв което включва
- сваляне и ремонт на глава (8 клапана, гумички, шлайф, гарнитува на глава и на клапани, болтове, може да пропускам нещо)
- антифриз
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Поне си купи ти част от частите който ще сменяш.Да не мислиш ще няма и с частите да те натоварят?Ползваш ли от някъде отстъпка?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
_slav_ написа:Сега отивам да тегля "кредит" да си платя ремонта![]()
650лв което включва
- антифриз
Поредната тема-доказателство, че трябва човек да се отнася по-сериозно към имуществото си. От един ремък, дето струва 20-30лв.... отиваш на няколкостотин.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
stefan4o написа:_slav_ написа:Поредната тема-доказателство, че трябва човек да се отнася по-сериозно към имуществото си. От един ремък, дето струва 20-30лв.... отиваш на няколкостотин.
Не е така пич. Аз като ходих на майстор и като ми казаха, че са го сменили, когато купих колата, да не мислиш, че го бяха сменили? Ами не, не го бяха. Карах 20 хил. км. и се скъса. Зъбците се ронеха като вала. Остави ме насред пътя между В. Търново и Севлиево. Добре, че мина един колега и ме дърпа до магистралата при Ябланица. После с платформа до София. Та така...
А ремонта иначе беше 480 лв. всичко. Колата като нова хахаха. Няма начин, какво да се прави.
Пожелавам успех на колегата.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”