Здравейте колеги! И аз да драсна някой друг ред. Аз съм млад шофьор... октомври се сдобих с книжка

За моя голяма радост имаме Golf 2 GT, но тъй като имаме 2 голфа (друият CL, който се ползва най-вече за работа) този обираше прах 1 година пред блока. Та ми беше обещана тази кола при условие, че всички пари които ще отидат по нея идват от касичката ми

. За рождения ден получих застраховка и преглед и когато дойде в моите ръце разбрах, защо колата не се кара

След няколко ремонта колата влезе в ред, по-доло ще спомена подробности) изчезнаха повечето проблеми. Аз съм голям фен на марката и от голф серията най-много ми харесват единичките и двойките. Едва сега навлизам в тази среда и честно казано почти нищо не разбирам от колите. Но за всичко си има време. Сега да разкажа за колата и плановете ми за нея. Тя е 87' набор, баща ми я купи като 3 или 4-ти собственик, не съм сигурен.Двигателя е 1.8 GX с карбуратор Pierburg 2E 90 коня предполагам, но може и по-малко да е, защото е махната инжекцията и е сложен карб. Когато дойде при мен палеше трудно и докато не загрееше не можеше да се кара. Проблемът беше в една миризлива пружина в термоампулата. Смени се пружината, оправиха се по-невинните проблеми, които не бяха болка за умиране. Сменяни са свещи, сегашните са Denso ( по 6лв броя ми се откъснаха от душата , другият вариант беше 8 лева...). Края на ноември започнах "тунинговам" лека полека. Възложил съм си проект, който сигурно ще тече с години. Тъй като сега няма работата, защото съм ученик и сега се готвя за студентски изпити, по-скъпите промени по колата, като двигател G60 или KR, нова боя се описват след доста години, добре, че времето лети.Ето 2 бързи снимки на колата:

За нататък ще има и други по-хубави снимки. От колегата strahil_toshkov взех страхотни Angel eyes с кръстачка, от които съм много доволен, блестят много добре.

Монтирани са на колата в 1вата снимка се виждат как стоят.
Днес си играх да лепя и боядисвам решетката 2-3 часа, но се радвам, че се получи добре и си заслужаваше труда.
След половин ролка тиксо лепенето пруключи:

Нека боядисването започне:

Боядиса се и долната метална лайсна, която беше доста избеляла, но в черно и ето го крайният резултат:

Във петък купих и карбоново фолио за предния капак, който е надраскан яко и има някакви тъмни петна, които не се чистят. Фолиото ще ги скрие и ще придаде желания вид.
Утре в понеделник пристига и веждата. Очакват се снимки другата седмица

.
След празниците, на пролет за баба марта, от спестения лев ще се вземат и нови джанти. Надявам се BBS, петолъчка или някой с по-голям борд, с летни гуми. За сега това е, всяка новост по колата ще се описва тук. Вторник надявам се да е добро времето може да щракна някой друга снимка не новата визия на колата.