GT от провинцията.

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

GT от провинцията.

Мнениеот Stojan » Нед 02 дек 2012 23:10

Здравейте колеги! И аз да драсна някой друг ред. Аз съм млад шофьор... октомври се сдобих с книжка :Mr Green Fun За моя голяма радост имаме Golf 2 GT, но тъй като имаме 2 голфа (друият CL, който се ползва най-вече за работа) този обираше прах 1 година пред блока. Та ми беше обещана тази кола при условие, че всички пари които ще отидат по нея идват от касичката ми :mrgreen: . За рождения ден получих застраховка и преглед и когато дойде в моите ръце разбрах, защо колата не се кара :D След няколко ремонта колата влезе в ред, по-доло ще спомена подробности) изчезнаха повечето проблеми. Аз съм голям фен на марката и от голф серията най-много ми харесват единичките и двойките. Едва сега навлизам в тази среда и честно казано почти нищо не разбирам от колите. Но за всичко си има време. Сега да разкажа за колата и плановете ми за нея. Тя е 87' набор, баща ми я купи като 3 или 4-ти собственик, не съм сигурен.Двигателя е 1.8 GX с карбуратор Pierburg 2E 90 коня предполагам, но може и по-малко да е, защото е махната инжекцията и е сложен карб. Когато дойде при мен палеше трудно и докато не загрееше не можеше да се кара. Проблемът беше в една миризлива пружина в термоампулата. Смени се пружината, оправиха се по-невинните проблеми, които не бяха болка за умиране. Сменяни са свещи, сегашните са Denso ( по 6лв броя ми се откъснаха от душата , другият вариант беше 8 лева...). Края на ноември започнах "тунинговам" лека полека. Възложил съм си проект, който сигурно ще тече с години. Тъй като сега няма работата, защото съм ученик и сега се готвя за студентски изпити, по-скъпите промени по колата, като двигател G60 или KR, нова боя се описват след доста години, добре, че времето лети.Ето 2 бързи снимки на колата:
Изображение
Изображение
За нататък ще има и други по-хубави снимки. От колегата strahil_toshkov взех страхотни Angel eyes с кръстачка, от които съм много доволен, блестят много добре.
Изображение
Монтирани са на колата в 1вата снимка се виждат как стоят.
Днес си играх да лепя и боядисвам решетката 2-3 часа, но се радвам, че се получи добре и си заслужаваше труда.
След половин ролка тиксо лепенето пруключи:
Изображение
Нека боядисването започне:
Изображение
Боядиса се и долната метална лайсна, която беше доста избеляла, но в черно и ето го крайният резултат:
Изображение
Във петък купих и карбоново фолио за предния капак, който е надраскан яко и има някакви тъмни петна, които не се чистят. Фолиото ще ги скрие и ще придаде желания вид.
Утре в понеделник пристига и веждата. Очакват се снимки другата седмица :Mr Green Fun .
След празниците, на пролет за баба марта, от спестения лев ще се вземат и нови джанти. Надявам се BBS, петолъчка или някой с по-голям борд, с летни гуми. За сега това е, всяка новост по колата ще се описва тук. Вторник надявам се да е добро времето може да щракна някой друга снимка не новата визия на колата.

Потребителски аватар
holmiz
Автомобил:
Двигател:

Re: GT от провинцията.

Мнениеот holmiz » Нед 02 дек 2012 23:14

Братле кво като е от провинцията важното е да си я подържаж. Наш като я гледам ко и липсва само.. Едно пастиране и ще стане в гърба

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пон 03 дек 2012 15:25

Добре идея е, но на места стария собственик е пръскал с черен мат. Пролетта като събера парата ще и ударя една паста да лъсне малко. :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 03 дек 2012 18:37

Има нещо много привлекателно поне за мен точно в тези купета, може да стане много приятна съвременна кола, пожелавам ти успех с изпитите и развитието колега... :drunk

ПС. Винаги съм искал да притежавам такава :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 03 дек 2012 19:10

Ааа знам я тая 2ка.Даже живеем близо един до друг, ама това е друга тема.Относно външността трябват и само едни джанти, окачване и широкия нож за тясната броня.Дано не си решил да слагаш широки брони.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пон 03 дек 2012 21:35

Плановете ми е първо да я докарам на външен вид. Но сегашното окачване мисля, че не е заводското, защото предницата на колата е по-надало от задната част, трябва да се види. Но едно спортно добре би дошло, но има време и за него eusa . Ножа наистина е за смяна.. бая бурдюри е обирала и беше откачена като почнах да я карам :Mr Green Fun .
Между другото мисля, че видях пасата ти. Видях само лепенката на форума. Мисля че до Вапцаров я видях. :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 03 дек 2012 22:24

Хубава и запазена 2-ка :beer но ейнджъл айса не й отива :no-no

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Вто 04 дек 2012 9:23

Stefan написа:Хубава и запазена 2-ка :beer но ейнджъл айса не й отива :no-no

+1

джанти,окачване и боя друго не и трябва симпатична си е с тесните брони :да:

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 04 дек 2012 15:32

Мерси колеги. Днес ми обявиха 50 лева за лепене на карбоново фолио на капака.. И отидох при един познат. Каза че това фолио от студа ще се нацепи и ще стане грозна картинка, а ако се отлепи ще замине и боята на капака. Идеята, която предложи е да боядиса капака на пролет и да пастира колата. Та някой ако има информация за тези карбонови фолиа и проблемите нека сподели, защото никъде не намерих много лоши коментари.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 04 дек 2012 16:16

Има потенциал в Голфчето, дано го развиеш правилно :да: А за карбоновото фолио - зависи какво е и кой го слага.. На дядо ми 80-тката така я направихме и няма мърдане просто. Ни от студ, ни от автомивки. А и да решиш да го свалиш, ще го направиш без проблем, няма да ти закачи боята. :)

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 04 дек 2012 17:09

Mishonti написа:Има потенциал в Голфчето, дано го развиеш правилно :да: А за карбоновото фолио - зависи какво е и кой го слага.. На дядо ми 80-тката така я направихме и няма мърдане просто. Ни от студ, ни от автомивки. А и да решиш да го свалиш, ще го направиш без проблем, няма да ти закачи боята. :)

В Силистра няма кой да го направи така, че да не остане въздух. Колата има ъгъл на капака и под чистачките има за изрязване. : :cry:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 04 дек 2012 20:46

Успех с начинанията и много безаварийни километри.
Снимките на твоя Голф ми донесоха спомени за моя първи автомобил - черен двуврат Г2 GTD.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 04 дек 2012 20:52

dobrin написа:Успех с начинанията и много безаварийни километри.
Снимките на твоя Голф ми донесоха спомени за моя първи автомобил - черен двуврат Г2 GTD.

Еее мерси много. :)
Взех си една вежда за голфу и сега се чудя как да ямонтира. Няма дупки на нея , а грозно ще стои с видии, та как се монтират тази чудесия ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Сря 05 дек 2012 21:11

Днеска ходих при човека, който ми предложи колегата Golf_Diesel_ и ме посъветва карбоновото фолио да се сложи лятото, заради по-топлото време, работата с вода и от студеното се свива фолиото.
Веждата е боядисана и днеска я налагах на колата. Не е зле, направена е от някакви смоли, не съм особено доволен от изработването, но за 20 лева това... Иначе добре стои. Проблема е, че от едната страна трябва да се изпили леко, за да застане точно на място. Ще я захвана с видии към решетката за да стои мирно.
Изображение
Миналата седмица имах малко работа по тъмно с колата и реших да видя как изглеждат фаровете вечер. Ето една аматьорска снимка с жисиема :Mr Green Fun
Изображение

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 05 дек 2012 21:22

Ей да не сложиш видиите да се виждат външно.По-добре разпитай тука из форума как се закрепят кадърно тия вежди.

Върни се в “Моят Volkswagen”