Познат ми каза, че било от рейката на волана, ама защо го чух без да съм в движение
Пасат В6 2.0 ТДИ тракане - решено
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В6 2.0 ТДИ тракане - решено
Здравейте, от известно време чувам леко тракане, звука наподобява този при даден мигач, ритмично забързано, но по-леко трак-трак, което минава за секунди и се повтаря понякога периодично. Идва струва ми се от предната дясна част на колата. Случвало ми се е в движение, но преди няколко дни постоях около 15 минути в колата при включен двигател и пак на моменти се чуваше. Като потеглих спря или поне на мен така ми се стори. Някой има ли идея какво може да е?
Познат ми каза, че било от рейката на волана, ама защо го чух без да съм в движение
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Тракане Пасат В6
Аз не ги познавам тези коли , но ми прилича на обтегач за пистов ремък ...Вече ,ако е той и защо трака - при повредена фрайлауфна ролка на динамото е често явление .Вече като се тръгне , оборотите на мотора нарастват и пулсациите намаляват - оттам и тракането изчезва . Поогледайте ролката на динамото как е .
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Да предположим на база статистика че говориш за 2.0ТДИ
Пусни фаровете, климатроника, подгрявания каквито имаш и авариините светлини, всичко това при работещ на място мотор. След това отиди до предницата и се ослушай за ритмични тракания, в такт с авариините. Ако има такива, вероятно идват от обтегача на пистовия ремък. За него колегата над мен е обяснил.... ако изобщо е такова закрепването при предполагаемия ти 2.0ТДИ 
Пусни фаровете, климатроника, подгрявания каквито имаш и авариините светлини, всичко това при работещ на място мотор. След това отиди до предницата и се ослушай за ритмични тракания, в такт с авариините. Ако има такива, вероятно идват от обтегача на пистовия ремък. За него колегата над мен е обяснил.... ако изобщо е такова закрепването при предполагаемия ти 2.0ТДИ 
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Да, колата е 2.0 ТДИ. Само, че като излезнеш отпред нищо не се чува, само вътре в купето. Тракането е много леко, не е в такт с аварийките, малко по-бързо, да речем 4 -5 бързи тихи тракания, спира и след 2 минути пак. В смисъл звука като сила е наполовина по-слаб от този на аварийките.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Здр колежке,предполагам 4е приказваш за звука които идва от таблото по към дясната или някак си под него при включен климатроник.
,пробваи без климатроник 4ува ли се 
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно предложение.
Довечера ще пробвам.
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
При мене имаше едно тракане ( Сеат АХФ ), оказа се в голяма степен , че идва от една кора над изпускателната тръба , вероятно са изпадали едни нарязани шайби , които я държат и тя трака в тръбата , набутах й едно парче каменна вата между тръбата и ламарината и всичко утихна..
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: Тракане Пасат В6 2.0 ТДИ
При мен и при изключен и включен си трака по 4-5 пъти докато си намести клапите 

-
NorthFace
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане Пасат В6 2.0 ТДИ
Подкрепям мнението за климатроника. Може и проблема да се крие и в
някоя клапа, и по точно в задвижването и.
някоя клапа, и по точно в задвижването и.
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В6 2.0 ТДИ тракане
От климатроника е било. 
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Пасат В6 2.0 ТДИ тракане
по4ти при вси4ки б6 е така
тъкмо няма да се 4устваш сама в колата
много е особен звука.
Re: Пасат В6 2.0 ТДИ тракане - решено
Басси чак се успокоих... аз си викам, че си вкарвам параноя с някакъв шум от към климатроника

Върни се в “Дизелови агрегати”