какъв акумулатор на г4 1.6sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: какъв акумулатор на г4 1.6sr

Мнениеот joromnt » Сря 12 дек 2012 20:13

joromnt написа:...
Колата ми е Г4 1,6sr. Въпросът ми е, акумулатора ми какви параметри трябва да има според Аутодата. Гледах моя, само че не се виждат параметрите ....

Под параметри разбирам колко амперчаса трябва да е и колко стартов ток трябва да има според лепенката си. За амперчасовете ми е все тая, в общи линий ме интересува стартовия ток, понеже всеки мотор си има изисквания в това отношение. И слагането на акумулатор с по-нисък стартов ток ще доведе до преждевременната му кончина...
Та, някой с Аутодата да има???

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 12 дек 2012 20:44

joromnt написа:
joromnt написа:...
Колата ми е Г4 1,6sr. Въпросът ми е, акумулатора ми какви параметри трябва да има според Аутодата. Гледах моя, само че не се виждат параметрите ....

Под параметри разбирам колко амперчаса трябва да е и колко стартов ток трябва да има според лепенката си. За амперчасовете ми е все тая, в общи линий ме интересува стартовия ток, понеже всеки мотор си има изисквания в това отношение. И слагането на акумулатор с по-нисък стартов ток ще доведе до преждевременната му кончина...
Та, някой с Аутодата да има???

Ей ти аутодата, като толкова искаш :banghead:
Изображение

Ако това ще те успокои, оригиналният акумулатор за Passat B5.5 1.8T е 55Ah, а стартовият ток не го помня, но също беше много смешен. Такъв акумулатор в моя пасат е изкарал 7 години. Така че, не е толкова важно какво пише на етикетчето, а как то се променя във времето.. с времето капацитетът пада, а през зимата да не говорим. Затова те съветвам, преди избора на нов акумулатор да прочетеш ревюта и да провеиш кои марки се представят по-добре при студено време, кои имат повече цикли на разреждане и зареждане и т.н. Аз лично след дълго четене взех Exide Premium (след като гореспоменатия акумулатор сдаде багажа). Иначе не се безпокой за стартовия ток - за 1.6SR не ти трябва нищо кой знае какво.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 12 дек 2012 23:33

icefire написа:...
Ей ти аутодата, като толкова искаш :banghead:
...

Благодаря за датата :да:
Искам да видя какво пише там, понеже няма къде да прочета. Не съм медиум. В един сайт за акумулатори, да не му правя реклама сега, има там някакъв подбор според марка на колата/модел/мотор... Обаче, там като погледнеш, съвместими за моята кола според сайта са от 40Ah/300A, че до 74Ah/600А.
Още един път, благодаря :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 13 дек 2012 0:23

няма проблеми ;)
Всъщност може би това в сайта е вярно. На практика и с 40Ah/300A ще пали, но колкото повече резерв имаш, толкова по-добре. С риск да се повторя, пак ще кажа, че по-важно е не с какъв капацитет и стартов ток е батерията в момента на покупката, а как ще изглеждат тези стойности след (примерно) 2 години. Затова някои марки изкарват 2 зими и се скапват, а други издържат по 7 години.

ADAC имаха хубава класация тук: http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... fault.aspx

Но има и други... разгледай и си прецени сам. Моят съвет е, по-добре по-малък капацитет на готина марка (Berga, excide и т.н.) отколкото повече Ah на някой съмнителен производител за същите пари.

Относно Bosch Silver има смесени мнения във форума. Аз имах такъв на предишния си Голф и сега на Бората (1.6SR) и съм много доволен, но у нас всичко с марка Бош може да е менте, така че аз не бих рискувал...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 13 дек 2012 0:39

Напълно подкрепям мнението ти относно марките и качеството във времето, но се ограничавам до това което го има на пазара. Искам Берга, но за да я имам трябва да я купя по куриер, а после при евентуална рекламация, пак куриери, разправии... Ще огледам какво мога да взема по магазините /провинциалист съм :Mr Green Fun / и ще се решава. В общи линии не гледам за евтино, а по-скоро ще се търси сигурност - Banner, Exide, Fiamm в краен случай.
И само да вметна, на последно място в класацията която си цитирал е оригиналния акумулатор на Форд, в случай че някой не знае :)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 14 дек 2012 9:22

62 АМПЕРА eusa

Потребителски аватар
wargod
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1600 AKL - 2000

Мнениеот wargod » Сря 20 фев 2013 21:48

Колеги, за да не пускам нова тема, тъй като виждам, че повечето теми за нов акумулатор се пренасочват към тази, искам да попитам следното: Четох, че оригиналния акумулатор за VW Golf 4 1.6 101кс е 55aH и за момента се насочвам към този модел и искам да знам какво е вашето мнение. Явно се налага да взимам нов акумулатор, тъй като два пъти вече пада в рамките на три дни, без да има някаква основателна причина (времето е добро (не е прекалено студено), нямало е някакви оставени включени консуматори при спирането на двигателя) ...
Благодаря предварително на отзовалите се :)

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 20 фев 2013 22:20

Колега, най вероятно е заминал. Моят палеше, но радиото губеше станции, защото при въртене на стартер падаше до 8v. Купих Moll 62ач около 120лв с отстъпките. Отиди където продават акумулатори да ти измерят пусковия ток. Гаворя за г4 1.6 АКЛ.

Потребителски аватар
wargod
Двигател: 1600 AKL - 2000

Мнениеот wargod » Сря 20 фев 2013 22:23

batmit написа:Колега, най вероятно е заминал. Моят палеше, но радиото губеше станции, защото при въртене на стартер падаше до 8v. Купих Moll 62ач около 120лв с отстъпките. Отиди където продават акумулатори да ти измерят пусковия ток. Гаворя за г4 1.6 АКЛ.

А доволен ли си от този Moll 62aH? Доста добра цена, дори и без отстъпки надали ще скочи много.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 20 фев 2013 23:43

На същата кола взех средата на декември Банер 60Ач/две-три мнения по-нагоре/. За сега няма от какво да се оплача от него. Имаха някаква отстъпка тогава точно, взех го за 130 лв, при цена без отстъпка 185.

Потребителски аватар
Terranova
Автомобил: VW Golf VI
Двигател: CHGA 2009

Мнениеот Terranova » Чет 21 фев 2013 0:36

В началото на декември и мене ме сполетя тая орисия да си взема акумулатор. Спрях се на тоя чух от доста хора много добри отзиви за тази марка! За сега съм доволен, пали си нормално колата и не ми е правил проблеми.

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Чет 21 фев 2013 7:04

bobi1942 написа:Днес ми гръмна акумулатора...

Автомобила оцеля ли?

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 21 фев 2013 10:43

wargod написа:
batmit написа:Колега, най вероятно е заминал. Моят палеше, но радиото губеше станции, защото при въртене на стартер падаше до 8v. Купих Moll 62ач около 120лв с отстъпките. Отиди където продават акумулатори да ти измерят пусковия ток. Гаворя за г4 1.6 АКЛ.

А доволен ли си от този Moll 62aH? Доста добра цена, дори и без отстъпки надали ще скочи много.

Колега, карам го два дни, но е с 3г гаранция, рядко има 3г, повечето са 2г.

Потребителски аватар
grozmaistor
Двигател: 1.6SR AKL

Мнениеот grozmaistor » Пон 11 май 2015 11:06

След 7 години и половина вярна служба, вчера акумулаторът ми умря отведнъж. наложи се да ми дават ток на една улица. После известн овреме държах автомобила да работи за да го зареди но явно без ефект, защото тази сутрин пак не можа да разавърти стартера. Капсулован е с око и съм изключително довоелн от него, защото дори и в студените дни през зимата колата палеше от раз без да се замисли(вече 8 зими). Мисля че беше Варта, но не съм сигурен докато не проверя и ще пиша какъв точно е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”