VW Polo 6n парното духа хладко

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivo91
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 6n парното духа хладко

Мнениеот ivo91 » Чет 13 дек 2012 11:01

Сменен термостат,антифриз,промих радиаторчето на парното през маркучите и в двете посоки ... Колата си държи 90 градуса ... Миналата година парното беше уникално,но сега не знам какво става ... Давайте идеи ...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: VW Polo 6n парното духа хладко

Мнениеот stefarata » Чет 13 дек 2012 14:05

хвърчат ли дунапрени през духалките в купето??

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 13 дек 2012 17:25

Да не са някакви релета или датчици?

Потребителски аватар
Beatle88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beatle88 » Чет 13 дек 2012 17:27

Може би навън е просто МНОООГО студено и колата не може да загрее. На моя половер му трябват едни 10 км за да загрее колата :)

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 13 дек 2012 21:02

Beatle88 написа:Може би навън е просто МНОООГО студено и колата не може да загрее. На моя половер му трябват едни 10 км за да загрее колата :)

Е щом казва, че колата му държи 90 градуса значи загрява и я кара загряла... ако всичко е нормално трябва да си духа топло...
Може би нещо проблем с тея клапи на вентилатора дето регулират топло/студено...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 дек 2012 22:20

Клапи (уплътненията им), скъсано управление за топло/студено (предполагам с жило), или кофти радиаторче на парното.

Потребителски аватар
ivo91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo91 » Пет 14 дек 2012 10:36

Загрява си даже и перката се включи един път ... Къде е това управление и кои клапи ? Възможно ли е да има въздух в радиаторчето ? А ако има и въздух в цялата система и не може да го изкара ? Има ли начин да се обезвъздуши системата а и радиаторчето ? Радиаторчето не е сменяно,защото миналата година като смених термостата,парното беше рай,но сега не знам какво става ... Дунапрени хвърчаха миналата година сега не хвърчат ... Какви релета или датчици по-точно ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 дек 2012 13:40

ivo91 написа:Дунапрени хвърчаха миналата година сега не хвърчат ... Какви релета или датчици по-точно ?

Сам си отговори на въпроса. Вече са изхвърчели и затова нямаш парно. Най-вероятно те са причината за неволята ти. :beer

Потребителски аватар
ivo91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo91 » Пет 14 дек 2012 15:21

Как да го оправя ?

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 14 дек 2012 15:35

stefan4o написа:
ivo91 написа:Дунапрени хвърчаха миналата година сега не хвърчат ... Какви релета или датчици по-точно ?

Сам си отговори на въпроса. Вече са изхвърчели и затова нямаш парно. Най-вероятно те са причината за неволята ти. :beer

На дали там му е проблема на колегата или поне аз така мисля. Дори и да ги няма уплатненията вече, пак трябва да духа топъл въздух. Моето поло беше на твоето дередже и занеш ли как го оправих? Оправих го като дадох 200лв да ми сменят самото парно радиаторче което се намира зад цялото дабло. Самото радиаторче стурва 50-70лв, но взимат дебело защото трябва да се свали цялото табло, а лошото е че ако не го свали човек който знае всичките щипки после ще скърца и хлопа всичко. Предлагаха ми на много места да ми го сменят, като само за работа най - евтината оферта беше 100лв., т.е. 100лв за работа + 70-80лв за самото радиаторче, но реших да го направя при професионалисти, за да не ми скърца и хлопа после цялото табло и реших да дам 20лв повече (т.е. 200лв общо) и да няма вариант за такива ламерски или ученически изпълнения в/у колата ми. Та посъветваи се, виж дали има нещо друго което може да е причината, но щом колата ти седи на 90 градуса, вътре трябва да е парник! След като си оправих моето парно в колата ставаше толкова жега, че на -15 карах с отворени джамове! Доста пъти излизах с колата извън София зимно време и от опит знам, че няма по гадно нещо от това да нямаш парно!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”