Ключалка заден капак Поло 6N
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Ключалка заден капак Поло 6N
Здравейте колеги! Имам проблем с ключалката на задния капак. Вкарвам ключа и не иска да върти, дърпам дръжката и също не иска да се отвори. Капака е затворен в заключено положение. Така взех колата, и нямам идея как да постъпя. Дали да се разбие патрона и да се купи нов, или направо нов патрон заедно с дръжката? И другият ми въпрос е: Как евентуално да сваля дръжката, заедно с ключалката? Мерси за съветите предварително!
- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ключалка заден капак Поло 6N
Влизаш в багажника и развиваш болчето в самата дръжка на кората.
От горе до стъклото в десният и левият край на кората има щипки дърпаш направо с леко клатене и вибриране на ръцете при дърпането.
Сега в студеното може да счупиш кликовете внимателен бъди - или там както се викат.
Като свалиш кората ще видиш два палеца, срещащи се на прав ъгал там палците истърват и се прескачат, на това място аз навирам малак камък от гедоре вързан през себе си с телче да не пада.
ВиЖ нещата там кво щи роди главата - успех.
Ако има клеасало раздвижи почисти, поиграй си с ключа.
От горе до стъклото в десният и левият край на кората има щипки дърпаш направо с леко клатене и вибриране на ръцете при дърпането.
Сега в студеното може да счупиш кликовете внимателен бъди - или там както се викат.
Като свалиш кората ще видиш два палеца, срещащи се на прав ъгал там палците истърват и се прескачат, на това място аз навирам малак камък от гедоре вързан през себе си с телче да не пада.
ВиЖ нещата там кво щи роди главата - успех.
Ако има клеасало раздвижи почисти, поиграй си с ключа.
- Bahama man
Ключалката е клеясала. Днес я закарах на ключаря. Мой приятел свали ключалката и се надявам ключаря да е оправи и да няма нужда от нов патрон! Мерси за съвета, ще пиша какъв е бил точно проблема малко по-късно!
- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
щом е отишла на ключмастер ще я оправи, но механизмът ако е амортизиран - говоря за един малак луфт който се получава при лостовите механизъмчета може да ти прави дертове като я сложиш на колата.
- Bahama man
Ключалката е готова, ключаря каза че е клеясал целия механизъм. Отворена е смазана и сега няма проблем.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”