Въпрос за конкретен автомобил

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kurt 2
Автомобил: Polo fun
Двигател: AXR 2005

Въпрос за конкретен автомобил

Мнениеот kurt 2 » Нед 16 дек 2012 19:03

Здравейте колеги,оглеждам се за втора кола в семейството.Критериите са следните-ще се кара от жена ми(а тя е от тези шофьори дето имат книжка,но никога след взимането й не са шофирали и сигурно ще трябва да мине някакъв опреснителен курс-не знам има ли такива въобще),изцяло градско,предпочетаме бензин и да бъде нещо по-евтино,та да не ме е яд като някъде я жулне, и също с не мн. мощен двигател ясно защо.И така се стигна до варианта Поло3 6N1 хечбек.Например това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Нз.вижда ми се малко скъпичка за кола 97г.Изчетох някои теми за Поло във форума и впечатлението ми е че този модел е доста капризен за поддръжка(напр. темата на колегата "Факир").Какво е вашето мнение,струва ли си инвестицията.Другата алтернатива е Корса Б до 2000г,като напр. тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details но за нея ще трябва да питам в Опел форума.И все пак ако сравним Поло3/Корса Б кой е вашия избор...
Предварително благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Въпрос за конкретен автомобил

Мнениеот samo_pechka » Нед 16 дек 2012 20:06

Колега ,това Поло ...а и Корса-та ..ай няма да казвам :) За тези пари ако ще е ФВ , да е Голф :да: В пъти по-добра кола, но ако ще е бензин - най-добре 2-та литра .
Помисли си за Хонда Цивик или Лого , с мотори 1.3 и 1.4 ( лично аз харесвам 1.6 и 1.8 - двувалки, ма то там е...за фенове :banana ) .Първия е малко по-голям,по-комфортен , но и малко по-проблемен за паркиране спрямо Лого-то .За салона- ясно , личи си азиатското решение, но моторите..ех моторите :banana .Много са добри в това :да: , тези японци шапка им свалям за бензиновите им мАторчета - много живи и пъргави, в градския трафик са ненадминати :да: .Вече в дупките и коловозите :oops: ма там и за другите се отнася това.Отделно са и икономични ! Поогледай ги :да:
Навремето приятелско семейство бяха хвърлили мерак по едни марки коли , като чух щях да повърна mhihi Предложих им Хонда Цивик ,като алтернатива . Отначало не ,та не . Ма после като ги повозих с такава - си купиха с моя помощ и съдействие при самото и търсене.Избрахме мн добра и читава машинка с 1.4 мотор ( заради малкия данък , а и да не е с мн коне все пак :Mr Green Fun - че били на "възраст"). И сега всеки път като стане лав за това ,ме споменават и са супер доволни от избора :да: Казват ми ,че я купили отначало с недоверие и страх , но вече са влюбени в нея .Имали са предложения ,ей така на пътя, на паркинга, дали я продават , и са се чудили защо с другите им коли , като са били ,никой не бил проявявал интерес , а с тая-вече поне три пъти :beer предложение за покупко-продажба.

Последна промяна от samo_pechka на Нед 16 дек 2012 20:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 16 дек 2012 20:11

Колегата търси кола за жена му, едва ли ще има пари за части, на японеца който му предлагаш колега!
Както каза колегата, търси не кола а "Катър" все пак жена ще я кара!
Според мен Полото което е показал на обявата е много читаво, само да се провери на сервиз и съответно да погледант и скоростите, те дават най-много дефект!
Полото за мен е колата. Икономична и маневрена, за жената ще е супер!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 16 дек 2012 20:14

Полото е наистина запазено... Но тия в Хасково са големи мошенници 1 на ум... А за Корсата за тези пари може да се вземе дизелова със 1.5 мотор...

Потребителски аватар
BasS_m_BasS
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот BasS_m_BasS » Нед 16 дек 2012 20:27

Много са му парите на това поло scare ... а и в градски условия хич не е икономично :? Както каза колегата по горе, по-добре голф. Иначе по въпроса, поло или корса, давам един глас за полото :да:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 16 дек 2012 20:32

Имам приятели с Хонди , както те ,така и семейството , на което намерих кола Хонда - цените са мн добри за частите , отделно е ,че засега само гуми и масла сменят .
И да се наложи някой чарк- вече има и са на мн по-сносна цена отколкото преди :да:
За Поло-то - карал съм такава , уж 75 коня , а ги няма конете :beat_butt2 папа и не върви :beat_butt2 гори почти колкото Голф 4 два литра мАторЯ :twisted:
А за "пословичната" здравина на немските "народни" коли може да се поспори :wink:

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Нед 16 дек 2012 20:41

Доста е запазено Полото, но зависи и от състоянието на двигателя, което така на око не може да се определи. И още, имай предвид, че по принцип в Хасково колите традиционно са надценени в сравнение с други области на България.
samo_pechka, какви двойни валове, какви 2 литра, човек иска маломощна и икономична кола за жена си. facepalm За пословичната здравина на немските коли съм съгласен. Аз на моята колко неща и смених... :wink:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 16 дек 2012 20:48

НарКол написа:...samo_pechka, какви двойни валове, какви 2 литра, човек иска маломощна и икономична кола за жена си. facepalm За пословичната здравина на немските коли съм съгласен. Аз на моята колко неща и смених... :wink:

Май през ред четеш колега :wink: Ето какво съм предложил :!: И какво, като жена ще я кара ! Никой от нас не се е родил научен ! Ще свикне :Mr Green Fun Моята как свикна :D
samo_pechka написа:...
Помисли си за Хонда Цивик или Лого , с мотори 1.3 и 1.4 ( лично аз харесвам 1.6 и 1.8 - двувалки, ма то там е...за фенове :banana ) ....

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Нед 16 дек 2012 21:02

samo_pechka написа:И какво, като жена ще я кара ! Никой от нас не се е родил научен !

Не е работата в научаването, а в мощността. То е същото като да дадат ферари на някой като теб или мен. Дали няма да го строшиш някъде, хм? :lol:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 16 дек 2012 21:07

Проблема е ,че няма, и няма да има кой да ми даде такова "конче" :drunk оспамихме темата на колегата :oops: :beat_butt2

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Нед 16 дек 2012 23:20

Колега ако си се спрял на Полото задължително сваляй от цената.. Няма къде да иде в Хасково всички Автокъщи са на едно място събрани.. бул. Освобождение това е пътя за Кърджали... Така че не му давай парите които иска...

П.с В Хасково по спомен данъка на МПС беше най-скъпо в България :beer

Потребителски аватар
TodorSlavkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TodorSlavkov » Пон 17 дек 2012 10:07

Според мен Полото е най-удачният варянт.
Евтина подръжка, части има на всякъде за него - нови или 2 ра употреба. Моят съвер е само 1.6 75 коня. Идеално е за газ.

Успех

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пон 17 дек 2012 11:58

TodorSlavkov написа:Според мен Полото е най-удачният варянт.
Евтина подръжка, части има на всякъде за него - нови или 2 ра употреба. Моят съвер е само 1.6 75 коня. Идеално е за газ.

Успех

Автора не е споменал за газификация и каза че колата колата ще се кара от жена... Може да не се въртят много км годишно за това да се е спрял на по-малки двигатели :beer

kurt 2
Автомобил: Polo fun
Двигател: AXR 2005

Мнениеот kurt 2 » Пон 17 дек 2012 18:09

Благодаря,колеги, за отговорите и съпричасността.
Днес гледах на място въпросното Поло.Впечатленията ми са противоречиви.За огледа бях взел и баджанака,който е монтьор макар и не по леки автомобили,но разбира от двигатели професионално.По екстериора-имало е лек удар отпред в дясно и е правена предната броня,сменян е и преден десен фар,задните гуми не стават(обещаха ми да ги сменят с втора употреба).По интериора,който изглеждаше така добре на снимките-да,наистина е запазен,но има две-три козметични забележки-прословутите дупки от цигари,но малки-че е пушено от предния собственик личи и по запалката.Волана и скоростния лост са облечени с кожа от автокъщата(били поизтрити от слънцето :) ),но за мен това си е по-скоро прикриване на реалните км на колата-вярно,че е направено от тапицер и доста професионално.Т.е.колата не е на обявените 140 хил.км.Беше й свалено таблото понеже стрелките били "луднали" и не показвали реално.До утре щяло да бъде монтирано(всъщност това най ме притесни).По работата и състоянието на двиг. нямахме забележки-плюс е това,че няма мн. електроника и е почти "като на Лада"- с обикновенно делко и без бубини...И накрая колата по сервизна книжка не е 97, а 96 год...Всичко това дава основание за сериозен отбив от обявената цена,но нз...дали не са прави англичаните,дето нямали пари за евтини неща...

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пон 17 дек 2012 18:16

А върху цената коментар ще имали или е крайна.. Че като сложим:

-екотакса
-застраховка
-преглед
Цената бая скача

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”