Въпрос за конкретен автомобил
Въпрос за конкретен автомобил
Здравейте колеги,оглеждам се за втора кола в семейството.Критериите са следните-ще се кара от жена ми(а тя е от тези шофьори дето имат книжка,но никога след взимането й не са шофирали и сигурно ще трябва да мине някакъв опреснителен курс-не знам има ли такива въобще),изцяло градско,предпочетаме бензин и да бъде нещо по-евтино,та да не ме е яд като някъде я жулне, и също с не мн. мощен двигател ясно защо.И така се стигна до варианта Поло3 6N1 хечбек.Например това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Нз.вижда ми се малко скъпичка за кола 97г.Изчетох някои теми за Поло във форума и впечатлението ми е че този модел е доста капризен за поддръжка(напр. темата на колегата "Факир").Какво е вашето мнение,струва ли си инвестицията.Другата алтернатива е Корса Б до 2000г,като напр. тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details но за нея ще трябва да питам в Опел форума.И все пак ако сравним Поло3/Корса Б кой е вашия избор...
Предварително благодаря за отговорите.
Предварително благодаря за отговорите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Въпрос за конкретен автомобил
Колега ,това Поло ...а и Корса-та ..ай няма да казвам
За тези пари ако ще е ФВ , да е Голф
В пъти по-добра кола, но ако ще е бензин - най-добре 2-та литра .
Помисли си за Хонда Цивик или Лого , с мотори 1.3 и 1.4 ( лично аз харесвам 1.6 и 1.8 - двувалки, ма то там е...за фенове
) .Първия е малко по-голям,по-комфортен , но и малко по-проблемен за паркиране спрямо Лого-то .За салона- ясно , личи си азиатското решение, но моторите..ех моторите
.Много са добри в това
, тези японци шапка им свалям за бензиновите им мАторчета - много живи и пъргави, в градския трафик са ненадминати
.Вече в дупките и коловозите
ма там и за другите се отнася това.Отделно са и икономични ! Поогледай ги 
Навремето приятелско семейство бяха хвърлили мерак по едни марки коли , като чух щях да повърна
Предложих им Хонда Цивик ,като алтернатива . Отначало не ,та не . Ма после като ги повозих с такава - си купиха с моя помощ и съдействие при самото и търсене.Избрахме мн добра и читава машинка с 1.4 мотор ( заради малкия данък , а и да не е с мн коне все пак
- че били на "възраст"). И сега всеки път като стане лав за това ,ме споменават и са супер доволни от избора
Казват ми ,че я купили отначало с недоверие и страх , но вече са влюбени в нея .Имали са предложения ,ей така на пътя, на паркинга, дали я продават , и са се чудили защо с другите им коли , като са били ,никой не бил проявявал интерес , а с тая-вече поне три пъти
предложение за покупко-продажба.

Помисли си за Хонда Цивик или Лого , с мотори 1.3 и 1.4 ( лично аз харесвам 1.6 и 1.8 - двувалки, ма то там е...за фенове

Навремето приятелско семейство бяха хвърлили мерак по едни марки коли , като чух щях да повърна

Последна промяна от samo_pechka на Нед 16 дек 2012 20:22, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата търси кола за жена му, едва ли ще има пари за части, на японеца който му предлагаш колега!
Както каза колегата, търси не кола а "Катър" все пак жена ще я кара!
Според мен Полото което е показал на обявата е много читаво, само да се провери на сервиз и съответно да погледант и скоростите, те дават най-много дефект!
Полото за мен е колата. Икономична и маневрена, за жената ще е супер!
Както каза колегата, търси не кола а "Катър" все пак жена ще я кара!
Според мен Полото което е показал на обявата е много читаво, само да се провери на сервиз и съответно да погледант и скоростите, те дават най-много дефект!
Полото за мен е колата. Икономична и маневрена, за жената ще е супер!
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Полото е наистина запазено... Но тия в Хасково са големи мошенници 1 на ум... А за Корсата за тези пари може да се вземе дизелова със 1.5 мотор...
- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
Много са му парите на това поло
... а и в градски условия хич не е икономично
Както каза колегата по горе, по-добре голф. Иначе по въпроса, поло или корса, давам един глас за полото 

- samo_pechka
Имам приятели с Хонди , както те ,така и семейството , на което намерих кола Хонда - цените са мн добри за частите , отделно е ,че засега само гуми и масла сменят .
И да се наложи някой чарк- вече има и са на мн по-сносна цена отколкото преди
За Поло-то - карал съм такава , уж 75 коня , а ги няма конете
папа и не върви
гори почти колкото Голф 4 два литра мАторЯ 
А за "пословичната" здравина на немските "народни" коли може да се поспори
И да се наложи някой чарк- вече има и са на мн по-сносна цена отколкото преди

За Поло-то - карал съм такава , уж 75 коня , а ги няма конете

А за "пословичната" здравина на немските "народни" коли може да се поспори

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Доста е запазено Полото, но зависи и от състоянието на двигателя, което така на око не може да се определи. И още, имай предвид, че по принцип в Хасково колите традиционно са надценени в сравнение с други области на България.
samo_pechka, какви двойни валове, какви 2 литра, човек иска маломощна и икономична кола за жена си.
За пословичната здравина на немските коли съм съгласен. Аз на моята колко неща и смених... 
samo_pechka, какви двойни валове, какви 2 литра, човек иска маломощна и икономична кола за жена си.

- samo_pechka
НарКол написа:...samo_pechka, какви двойни валове, какви 2 литра, човек иска маломощна и икономична кола за жена си.За пословичната здравина на немските коли съм съгласен. Аз на моята колко неща и смених...
Май през ред четеш колега

samo_pechka написа:...
Помисли си за Хонда Цивик или Лого , с мотори 1.3 и 1.4 ( лично аз харесвам 1.6 и 1.8 - двувалки, ма то там е...за фенове) ....
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
samo_pechka написа:И какво, като жена ще я кара ! Никой от нас не се е родил научен !
Не е работата в научаването, а в мощността. То е същото като да дадат ферари на някой като теб или мен. Дали няма да го строшиш някъде, хм?

- samo_pechka
Проблема е ,че няма, и няма да има кой да ми даде такова "конче"
оспамихме темата на колегата

- predat0r
Колега ако си се спрял на Полото задължително сваляй от цената.. Няма къде да иде в Хасково всички Автокъщи са на едно място събрани.. бул. Освобождение това е пътя за Кърджали... Така че не му давай парите които иска...
П.с В Хасково по спомен данъка на МПС беше най-скъпо в България
П.с В Хасково по спомен данъка на МПС беше най-скъпо в България

- TodorSlavkov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен Полото е най-удачният варянт.
Евтина подръжка, части има на всякъде за него - нови или 2 ра употреба. Моят съвер е само 1.6 75 коня. Идеално е за газ.
Успех
Евтина подръжка, части има на всякъде за него - нови или 2 ра употреба. Моят съвер е само 1.6 75 коня. Идеално е за газ.
Успех
- predat0r
TodorSlavkov написа:Според мен Полото е най-удачният варянт.
Успех
Автора не е споменал за газификация и каза че колата колата ще се кара от жена... Може да не се въртят много км годишно за това да се е спрял на по-малки двигатели

Благодаря,колеги, за отговорите и съпричасността.
Днес гледах на място въпросното Поло.Впечатленията ми са противоречиви.За огледа бях взел и баджанака,който е монтьор макар и не по леки автомобили,но разбира от двигатели професионално.По екстериора-имало е лек удар отпред в дясно и е правена предната броня,сменян е и преден десен фар,задните гуми не стават(обещаха ми да ги сменят с втора употреба).По интериора,който изглеждаше така добре на снимките-да,наистина е запазен,но има две-три козметични забележки-прословутите дупки от цигари,но малки-че е пушено от предния собственик личи и по запалката.Волана и скоростния лост са облечени с кожа от автокъщата(били поизтрити от слънцето
),но за мен това си е по-скоро прикриване на реалните км на колата-вярно,че е направено от тапицер и доста професионално.Т.е.колата не е на обявените 140 хил.км.Беше й свалено таблото понеже стрелките били "луднали" и не показвали реално.До утре щяло да бъде монтирано(всъщност това най ме притесни).По работата и състоянието на двиг. нямахме забележки-плюс е това,че няма мн. електроника и е почти "като на Лада"- с обикновенно делко и без бубини...И накрая колата по сервизна книжка не е 97, а 96 год...Всичко това дава основание за сериозен отбив от обявената цена,но нз...дали не са прави англичаните,дето нямали пари за евтини неща...
Днес гледах на място въпросното Поло.Впечатленията ми са противоречиви.За огледа бях взел и баджанака,който е монтьор макар и не по леки автомобили,но разбира от двигатели професионално.По екстериора-имало е лек удар отпред в дясно и е правена предната броня,сменян е и преден десен фар,задните гуми не стават(обещаха ми да ги сменят с втора употреба).По интериора,който изглеждаше така добре на снимките-да,наистина е запазен,но има две-три козметични забележки-прословутите дупки от цигари,но малки-че е пушено от предния собственик личи и по запалката.Волана и скоростния лост са облечени с кожа от автокъщата(били поизтрити от слънцето

- predat0r
А върху цената коментар ще имали или е крайна.. Че като сложим:
-екотакса
-застраховка
-преглед
-екотакса
-застраховка
-преглед
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”