Поло 6N 1996г. AFH загуба на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6N 1996г. AFH загуба на масло
Днеска вдигам пръчката и кво да видя . Масло на върха едвам се вижда . Странното е че нито лампа ми е светила нито пищял зумер. Долях 1.5 половина масло ( карам си от край време с CASTROL 10W40 ) вкарах я на канала да гледам дали не тече от някъде ! Филтъра добре пробка също , обаче ми направи впечатление ,че МАП сензора и около него омаслено и ми се надявам последно като проверявах маслото да не съм забол пръчката като хората и от там да е изкарвало . Възможно ли е да изкара почти цялото масло от там ??? Маслото съм го сменял скоро преди 2 седмици да речем
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Поло 6N 1996г. AFH загуба на масло
Гумички на клапаните и сигменти. Компресия може да има, но маслените сигменти имат лошия навик да слепват от нередовна смана на масло или каране с неподходящо такова!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло не съм забелязал да гори , това ми беше първото което погледах. Маслото се сменя редовно както казах само Кастрол. Лято зима си карам с 10/40 и масло не ми е губило !!!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Няма как да изгори 1.5 за 2 седмици.При мен миналата зима се плиучи следното.В големите студове ми замръзна сепаратора за картерните газове и от налягането ми изкара почти цялото масло през пръчката за 5 км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми утре ще долея още 200-300 мл . Мислиш колега да е замръзнало сепаратора за изгорелите ?
- martom
Ако е замръзнало там,налягането ще излезе от друго място.Провери около пръчката и под нея за масло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това написах по нагоре че около мап сензора или надолу по капака на ремъка беше омаслено. Но днеска като я запалих от маркуча за картерните си пушеше и както и въздушния филтър имаше омаслено както си е обичайно !
- martom
Е то се е размразило.Днес беше топло.Защо не изчищиш сепаратора профилактично?
martom написа:...В големите студове ми замръзна сепаратора за картерните газове и от налягането ми изкара почти цялото масло през пръчката за 5 км.
Точно това е станало!
-
- Автомобил:
- Двигател:
това е класика при поло и на мен се случи. сепаратора трябва да се измие хубаво с бензин, от моя излязоха половин кило боклуци. чувал съм, че има доработка с нагревател за полота които се карат в студени страни. някой да е чувал такова от някъде да може да се вземе?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми явно това ще се прави през отпуската

- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Колега замръзналите картерни газове са класика
На мен вместо през щеката ми го изкара през гарнитурата директно. Сега съм я побългарил с дупка на капачката на малото - дори да замръзнат картерните газове, няма да вдигне такова налягане, че да избие. Иначе колега предполагам знаеш, че тоя AFH мотор до 3000 оборота не го пипа маслото, но ако я караш над тия стойности може и за 1000 км да го изгори. На мен ми се е случвало да не досипвам за цяла смяна на масло като я карах само градско и лекичко, но лятото като я карах до море, нагоре надолу и на писта не малко, и ми изяде около 1.5 литра до смяната. Маслото последните смени ми е 5в40, като цяло съм по-доволен, макар и да е малко по-скъпо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
тва с дупката в капачката за маслото е интересна идея. работи ли и има ли странични ефекти? предполагам става по-шумно, но има ли други проблеми?аз мислех вариант да поизрежа уплътнението на капачката, но не съм пробвал. не съм сигурен дали ще сработи защото по принцип има и втори маркуч за обезвъздушаване (говоря за този който влиза отдясно на въздушния филтър), който според мен няма как да замръзне, но въпреки това изкарва маслото.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Работи доста добре побългаряването с дупката. Не се увеличава нито шума нито нищо. Цапа самата капачка, но това е пренебрежително малък проблем за мен
Друг плюс е, че вече нямам бели налепи по капачката зашщото просто ги изхвърля навън 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”