Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да се легализира ли употребата на марихуана или не

Да
30
24%
Не
94
76%

Общо гласове: 124
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Мнениеот milmar » Пон 17 дек 2012 11:51

zografski написа:
Ivailo написа:Там е проблема в легализацията, че обществото е непросветено.
Както и 90% от хората, пишещи в темата - идея си нямат какво е това марихуана, какви са ефектите, как се пристрастява човек, ама край, вече имат мнение, че са твърдо ПРОТИВ, щото по телевизора казали така, щото ......

Един от малкото мислещи Българи :да:

Прави сте :да: , просвета му е майката, просвета и само просвета. Да дадем път на съвременните просветители :да: !
Пък в Холандия и по-особенните бракове са законни, като сме тъгнали да се учим от тях... Но благодаря, на мен поне тези просветители не са ми нужни!

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пон 17 дек 2012 12:14

Колко плява изчетох до тук!
Някой от вас чел ли е докладите на СЗО(Световна здравна о-я)? Защото ако ги прочетете ще останете доста изненадани от техните доклади!

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 17 дек 2012 12:50

Дали подкрепям.... Все тая. Пак ще е същото. Част щяла да отиде в хазната ха, ха! Колко части ще идат по джобове? Дали пак няма да има напушени келеши? Ще има. Докато има корупция ще е все таааяяя.
Според мен употребата е до самосъзнание, не до възпитание. Това мнение от личен опит. Първо- на мен родителите никога не са ми споменавали за наркотици. От тук там, все странични места чувах, четях, че е незаконно, вредно и др. И все по-често си мисля, че ако така беше с алкохола и цигарите нямаше да пипна, но.... Второ- често се виждат ежедневно напушени до към 20 год, а не около 30-40 год. И пак стигам до самосъзнанието. Податливи са тези, при които този процес започва по-късно. А при редовна употреба е възможно и да не започне.
Никой не може да ме убеди, че употребата и освен за мед. цели е благотворна :) А и едва ли няма заместители, които са легални.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 13:12

Има легалната дрога алкохол, цигари кафе :D Това че е легална не означава, че не е вредна, но се употребява нали? По добре ли ще се почуствате ако знаете, че детето ви пие и пуши? Същата работа е според мен, не може да толерирате пушене и пиене, защото ги употребявате, а същевременно да не толерирате продукти които не ползвате, били те вредни или не.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 дек 2012 13:21

zografski написа:Има легалната дрога алкохол, цигари кафе :D Това че е легална не означава, че не е вредна, но се употребява нали?

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 17 дек 2012 13:32

Така е. Пак опира до самосъзнание. Всеки избира с какво да се отрови. За момента се тровя с цигара и си нося последствията, без да има опастност да ме закопчеят за това. И марихуаната отпада. Ако така беше с алкохола и цигарите едва ли щях да мишкувам някъде да си дръпна и пийна. Лично мое мнение, не карам никой да се съгласи.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 17 дек 2012 15:05

Ivailo написа:Моето мнение е, че трябва да се легализира употребата на определени за целта места, продажбата от лица, които имат лиценз за такава дейност, както и да е разрешено купуването/употребата срещу рецепта. Съответно и издаването на тези рецепти да се контролира по-сериозно. Разбира се, всичко да е за хора над 18-годишна възраст.

Съгласен съм! Проблема е, че в България нещата са малко по-различни откъм разрешения и рецепти. Помня навремето, когато взимахме бележки от личния лекар и не ходехме на училище. Това и до днес не се е променило. И ако се разреши пак така ще бъде, но както е казал колегата - човек трябва да има акъл.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 17 дек 2012 15:14

Мисля че трябва да те окопчават за по една година като намерят в тебе тревица. Или каквото и да е друго упойващо, ако нямаш рецепта, която да може да бъде доказана след преглед от комисия.

Иначе ги гледам в градинката, копеленцата как ченгетата си лафят с тях и не ги прибират, щото утре трябва да търсят кой е новия им пласьор - демек работа да отмятат ще имат.
Нищо че са мега нагли и деца и жени се разхождат там с колички - смешна територия сме.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 17 дек 2012 15:15

Като се легализира отглеждането и употребата, ще се завърнат ученическите и студентските бригади! :applause:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 дек 2012 15:25

Милослав написа:Мисля че трябва да те окопчават за по една година...

Малко е.
А трябва и глоба (конфискация на имущество).

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 15:26

Милослав написа:Мисля че трябва да те окопчават за по една година като намерят в тебе тревица. Или каквото и да е друго упойващо, ако нямаш рецепта, която да може да бъде доказана след преглед от комисия.

Иначе ги гледам в градинката, копеленцата как ченгетата си лафят с тях и не ги прибират, щото утре трябва да търсят кой е новия им пласьор - демек работа да отмятат ще имат.
Нищо че са мега нагли и деца и жени се разхождат там с колички - смешна територия сме.

Не мисля че мнението ти ще е такова ако закопчат сина или дъщеря ти и ги приберат в затвора за 1 храст! Стига с тия глупости, фанете се стегнете от към кръста! Ако ви забранят алкохола сигурно 98% ще ръгнете да ми ходите на протести! Нали виждаме кво стана като забраниха пушенето на открито... За сведения споделям, че НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ И НЕ ПУША ТРЕВА, единствения ми порок са кафе и цигари, но не ми пречи да съм ЗА декриминализирането на тревата!

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 15:27

escrime написа:
Милослав написа:Мисля че трябва да те окопчават за по една година...

Малко е.

Вие си правите ташак ама нещата са сериозни и има млади хора на които са им спънали бъдешето заради 1 трева, въпреки че са по образовани от вас (не всички, но има вишисти и специалисти които пушат! аз поне познавам поне 5ма които употребяват и зимат заплати по 2-3К месечно) СТЕГНЕТЕ СЕ!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 17 дек 2012 15:37

zografski написа:.....
въпреки че са по образовани от вас (не всички, но има вишисти и специалисти които пушат! аз поне познавам поне 5ма които употребяват и зимат заплати по 2-3К месечно) СТЕГНЕТЕ СЕ!

И как реши, че като са виШисти са по-образовани от нас mhihi .... от теб може би !
Аз знам ритнитопковковци дето вземат 100x по 2-3к месечно и какво ???

Последна промяна от milmar на Пон 17 дек 2012 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 дек 2012 15:37

И какво като са образовани?
Аз съм образован и ако сгазя лука какво?
Ако тоя образования пич снабдява сина ми, какво?
Ако взимат по 100К месечно, какво, могат и да убиват ли? Безсмъртни ли стават?
На някой осъден, образован, някой друг ли му е дал "продукта"?

От много либералност и "зачитане на другия" - това става... свободия.
Аз си писах и на предната страница де... много се радвам, че не се решават подобни неща от народа.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 17 дек 2012 15:46

escrime написа:Малко е.

Тъй, тъй, направо в Сибир да ги заточват. За сметка на това ако си пиян като животно и убиеш човек на пътя - получаваш условна присъда mhihi . Същото и за някоя скромна измама, към 50-60 милиона.
А ако сключиш неизгоден договор за 100 милиона като държавен служител - другарско мъмрене на следващата сбирка. Да, така като се замисля, 16-годишното лапе с цигара марихуана в джоба направо да го разкостят на място - върл престъпник е това. mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”