Пасат В3, 91г., - смяна на заден колан
-
svilen0974
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В3, 91г., - смяна на заден колан
Здравейте колеги. Може да Ви прозвучи смешно, но днес след като започнах да си сменям задния колан - изпаднах в малък ужас. Несъм очаквал, че е такава играчка. На моя колан /заден десен/му се скъса пружината. Вземах си читав от една морга и реших да сменям. Горе, където е самата машинка е добре - махаш две кори и си готов. Ама долу, където се хваща края на колана - направо не можах да се докопам до този болт. Като се огледах по-внимателно, установих, че за да стигна дотам трябва да махна всички кори около задната врата, както в страни от нея, така и тази на прага. Да ама, те така са застъпени една с друга, че не може само едната кора, а трябва всички да се махнат. Че може да се наложи и седалка да махам. Вижда ми се прекалено голяма играчка и затова реших да Ви попитам, дали няма някакъв дръг начин? Направи ми впечатление, че на долната кора /там откъдето излиза колана/ е разрез, а не само отвор и това ме навява на мисълта, че може би има друг начин, но аз не се сещам за него. Ако някой е сменял, моля за съвет и помощ.
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
Re: Пасат В3, 91г., - смяна на заден колан
Здравей колега.Еми ще трябва да махаш всичките пластмаси. Аз сменях и двата задни колана и махах всичко без пласмасите по праговете, само леко ги надигнах и горните излязоха. Обаче трябва да се пипа внимателно ,че малко са чипливи тея пласмаси.
-
svilen0974
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В3, 91г., - смяна на заден колан
Успях да го сменя, но се наложи да махна всичките кори около захващането на колана, както горе при машинката, така и долу. Тези долу се махат по-трудно. Бъдете внимателни, много се чупят. Ако някой има въпроси да пише на лични. Благодаря на единствения колега, който се отзова на въпроса ми. Мисля, че темата може да бъде затворена.