Поло 6N-маркуч за картерните газове
Поло 6N-маркуч за картерните газове
Колата е поло 6 N 97г., Двигател AEX.
Искам да си почистя маркучът за отвеждане на картерните газове, но не знам кой е...
Може ли някой да ми го снима, опише или да ми каже номера по ETKA?
На предишната ми кола - Голф 2 беше ясно - излизаше от капака на клапаните и отиваше към въздушния филтър, със съответните разклонения. Но тук, при полото нещо не се ориентирам.
Искам да си почистя маркучът за отвеждане на картерните газове, но не знам кой е...
Може ли някой да ми го снима, опише или да ми каже номера по ETKA?
На предишната ми кола - Голф 2 беше ясно - излизаше от капака на клапаните и отиваше към въздушния филтър, със съответните разклонения. Но тук, при полото нещо не се ориентирам.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Поло 6N-маркуч за картерните газове
Ако знаеш къде ти е водната помпа - точно вдясно от нея се пада сепараторът и нанизания на него маркуч за картерните изпарения. Другият ориентир е - под всмукателния колектор между 1ви и 2ри цилиндър. Защо ще го чистиш? Събрал ли е майонеза?
Няма проблем, ама като чета какво става не ми се иска да събере...
- stefan4o
- Контакти:
Тоя т.нар. конструктивен недостатък няма как да се предотврати. Всъщност може, но не изцяло. Караш на бензин и на по-дълги разстояния. На газ и къси разстояния ми се налага да го чистя два пъти за зимния сезон пред период от два месеца някъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
важно е да се изчисти сепаратора, не само маркуча.многото боклук се събира в сепаратора и там е по-вероятно да замръзне и да се запуши.
А в този сепаратор какво и откъде влиза и какво излиза? Едва ли е проста цедка като на Г2.
- stefan4o
- Контакти:
В моя специално няма абсолютно нищо. Представи си едно цилиндрично тяло, отгоре с щуцер за маркуча. Няма цедки или други щуротии. 

- stefan4o
- Контакти:
Връща част от изпаренията в течно състояние отново в картера. Това сепарира 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Имам поло 1.6 75коня АЕЕ,когато го купих преди една година реших да изчистя този маркуч, за учудване не беше изобщо мръсен, но от тогава го пуснах да виси надолу и така е до ден днешен.Два три пъти от тогава съм отварял въздушния филтър и клапата е идеално чиста, така че моят съвет е направо го извеждай.
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
shisho-bakshisho написа:Здравейте колеги.Имам поло 1.6 75коня АЕЕ,когато го купих преди една година реших да изчистя този маркуч, за учудване не беше изобщо мръсен, но от тогава го пуснах да виси надолу и така е до ден днешен.Два три пъти от тогава съм отварял въздушния филтър и клапата е идеално чиста, така че моят съвет е направо го извеждай.
Газовете които излизат от там са отровни ! и когато си пуснеш парното си ги дишаш. Немеца го измислил да влиза във филтърната кутия вие си играете да не си цапате филтрите

yavkata1985 написа:важно е да се изчисти сепаратора, не само маркуча.многото боклук се събира в сепаратора и там е по-вероятно да замръзне и да се запуши.
Това понятие сепаратор откъде се взе? Не е ли маслоотделител?
- stefan4o
- Контакти:
Знаеш ли думата separator на английски, какво значи на български? Идва от сепърейт - разделям, отделям и т.н. В ЕТКА този елемент е описан като oil separator.
Счита се, че тия изпарения са канцерогенни и силно е непрепоръчително да се вдишват. Затова всеки, който го е еня повече за себе си, отколкото за купчината ламарина, която му служи е редно да постави маркуча от изпаренията на мястото му. Щото все пак тоя който кара колата вдишва най-добре от тия гадости
Счита се, че тия изпарения са канцерогенни и силно е непрепоръчително да се вдишват. Затова всеки, който го е еня повече за себе си, отколкото за купчината ламарина, която му служи е редно да постави маркуча от изпаренията на мястото му. Щото все пак тоя който кара колата вдишва най-добре от тия гадости

В мойта ЕТКА този елемент е описан като "маслоотделител" - явно и двата термина са верни.
А за извеждането им навън не съм си и помислял - това обикновено се прави при вече сдухан двигател с голямо картрено налягане, когато на собственика не му се дават пари за ремонт...
А за извеждането им навън не съм си и помислял - това обикновено се прави при вече сдухан двигател с голямо картрено налягане, когато на собственика не му се дават пари за ремонт...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”