ПОМООООЩ ! ДИЛЕМАТА ЗА КОЛАТА Е ПЪЛНА !

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

ПОМООООЩ ! ДИЛЕМАТА ЗА КОЛАТА Е ПЪЛНА !

Мнениеот kenykirilov » Пет 28 дек 2012 17:22

Колеги, имам един въпрос! Надявам се да не си навлека яда на хора от форума, че обсъждам други марки! Изникна дилема и спорим коя кола да изберем защото едната (по мое мнение е по скъпа за поддръжка) става въпрос за Тойота Селика- генерацията с кръглите фарове дето е .. около 97ма година да речем .. Алфа 156 ...и Ауди а3 не споменаваме двигатели за сега, но не трябва да се пренебрегва и ремонта на двигателите ! (става въпрос за двигатели не по големи от 2000 кубика и не по мощни от 125 коня ) Та въпроса ми е:
НЯКОЙ ОТ ВАС може ли да изскаже мнение коя кола е по скъпа за поддръжка от към ходова част и откъм двигател?
Съществуват варианти и от типа на Опел Астра ( полицейската ) Опел Вектра Б и Рено Меган Коуч , но те са БЕКЪП варианти ако идвете коли излязат скъпи за поддръжка... просто сме в една огромна дилема.. каша от коли и нито едно конкретно мнение за основните 3 между които се колебаем !
Благодаря предварително за инфото ! Поздрави и ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА НОВОГОДИШНАТА НОЩ!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: ПОМООООЩ ! ДИЛЕМАТА ЗА КОЛАТА Е ПЪЛНА !

Мнениеот joromnt » Пет 28 дек 2012 17:28

От тия първите три дето си дал като опции, Алфа-та май е най-тежка за ремонт. Ауди АЗ в общи линии окачването му е като на твоя голф, т.н. метални носачи отпред с по два тампона, отзад с цял мост.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Пет 28 дек 2012 17:30

Взимай аудито, то е чист голф 4 и няма нищо сложно и скъпо по него. За тойотата не знам ама бягай колкото може по надалеч от алфа.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 28 дек 2012 17:40

Корегирай заглавието.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 28 дек 2012 17:41

Купувай Алфа, за да оцениш после VAG! :applause:

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пет 28 дек 2012 17:51

италианска кола ти луд ли си какво ли ,а пък за селиката какво да ти кажа не е лоша кола горе долу като поддръжка бива ама да не се наложи да купуваш някаква едро габаритна част като фарове или някои калник тогава да те видим какво ще правиш взимай аудито. колкото до опелите грабвай полицейската астра 1.6 16ка само гледаи да не е издухан мотора и ще останеш много доволен а за рендето ако я кара жена супер колица лесно се поддържа евтини части но никаква видимост на заден много е скосена иначе е супер като визия приятелката ми има такава смяна ремък ролка тампон на мотора реглаж клапани и водна помпа с гаранция на труда и частите 50хил. километра 220 лева

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 дек 2012 17:57

Не знам кои сте вие и каква дилема имате, но е редно да уточните какво точно търсите в една кола. Щото да слагаме на едно Тойота Селика и Опел Астра... :shock Нямат нищо общо нито като концепция, нито нищо :screwy

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пет 28 дек 2012 18:03

Няма да коментирам другите коли, но сигурно има причина всички коли изброени да си държат цената, а тия Алфи с всеки ден да се обезценяват като зимбабвски пари :D

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 дек 2012 18:13

При кола на минимум 15 години и минимум 350-400 000 реални км най-добре е да избереш най-поддържаната.
Нов внос най-добре.
Аудито май е най-малкото зло.
Стефан е прав,че от парахода Алфа през ниския японец до малкото А3 просто пътя е дълъг.

Реното коуч-много бяга,проблем е че според мен е бая ниско.Тва дето съм го карал имаше проблем с ръчката за сваляне на седалката -беше счупена,собственичката ми каза че попринцип им се прецакват тия дръжки.
Имат некав шибан проблем с имобилайзера тия рендаци.
Въпросното беше с откачения 2.0 16 мотор-казвам ти -това е правено да върви много mhihi
Все пак прекалено пластмасовото му излъчване ме държи настрани от модела.

Полицейската астра с 1.6 е уникален мъртвец и уникален маслар-не ти трябва тоя кенеф.
Алфата-бегачка с много скъпа ходова част.
Селиката-не знам нищо за нея,освен че се нагледах на уникални Гт4,ама извън Бг mhihi

Възможно е разбира се,да попаднеш на уникат на само 172 или дори 143540км със сервизна книжка,обслужен и да се качваш и да караш.
За това очите на 4 и свали колкото можеш mhihi ,че болката после е голяма :да:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 28 дек 2012 18:37

yoan4o написа:Корегирай заглавието.

Последно посещение: Пет Дек 28, 2012 6:18 pm

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”