СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Мнениеот hidalgo » Чет 23 авг 2012 10:51

Не мога да бъда сигурен, но пък имат много общо. :roll:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 08 сеп 2012 20:11

Баща ми имаше от миналата година няква неплатена сметка (16 лв), звъняха тея известно време, накрая отидох и платих парите през easypay. Днес получава писмо, че парите трябвало да бъдат платени единствено на касите на БТК. И сега интересно ми е, кой ще ми върне тея пари, които между другото са в касичката на БТК.

Утре отивам и ще стават големи разправии в БТК. Не съм толкова за 16-лв, а за това, че се опитват да те пре*бат по всевъзможен начин.

В момента едвам се сдържам да не ги нахраня по много груб начин, да се радват че не е работно време... :mad: :mad:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 сеп 2012 8:00

:063: :063: :063: Намерили на кого да се рекламират ...
Събиране на просрочени вземания

С.Г.ГРУП ООД

0893 888 000

0895 621 864

www.sg-group.bg

Ние от С.Г.Груп предлагаме надеждна и коректна намеса при нежелание от страна на Ваши длъжници да заплатят просрочените си задължения.

Отдаваме преимущество на личните срещи с длъжниците, което гарантира постигането на по-добри резултати в сравнение с други фирми с този предмет на дейност.

Специалисти сме в съдебно и извънсъдебно събиране на просрочени вземания, цедиране и цесиране на задължения и управление на кредитния риск.

През годините се утвърдихме, като надежден партньор на много банки, лизингови , комунални и телекомуникационни дружества, финансови и кредитни институции,корпоративни клиенти и частни лица.

С.Г.Груп управлява вземания за над 120 000 000 лв. Компанията има около 1 000 000 длъжници.

Дружеството е създадено през 2005 г. с цел опериране на българския пазар.

Структурата и системата на работа е изцяло съобразена с особеностите на българската икономика и законодателство.

С.Г Груп ООД работи на територията на цялата страна.

Имаме представители във всички по- големи населени места.

При интерес от Ваша страна моля свържете се с нас на:

0893 888 000

0895 621 864

office@sg-group.bg

www.sg-group.bg

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 11 сеп 2012 9:00

Тъкмо и аз го получих този жалък имейл :063:
Баси,тва СГ ГРУП много жалки станали :063:
Колко ли са платили за маил листа mhihi

Емайл адресът ...... е успешно премахнат от базата ни данни.
Вие няма да получавате повече съобщения от СГ Груп.
Благодарим ви и се извиняваме за причиненото неудобство.

:lol:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 18 сеп 2012 14:51

LILO&STICH написа:Тъкмо и аз го получих този жалък имейл :063:

от sggrup@bgoffer.org с add to block list.
.org :lol:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 18 сеп 2012 21:02

За базик отговорете им с много поздрави и че сте техен "абонат" и до вчера са ви псували да видим реакцията. :Mr Green Fun

DostaObarkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DostaObarkana » Пон 01 окт 2012 12:42

Добър ден. Днес ми се обади служител, работещ за фин. агенция "Св. Георги Груп".
Пита ме за име, което би могло да бъде моето, с това изключение, че името ми е съкратената версия на това, което той ме пита. Разбрахме се, че в крайна сметка мен търсел.
Сега идва интересната част - търси ме, за да вземе личен номер или да се свърже с една моя някогашна приятелка, която според него дължала пари на Глобул, понеже прекратила едностранно договорът, но не си била платила. Каза ми, че искал да се разбере с нея лично по телефона, по извънсъдебен канал, за да не говори със съдия изпълнител, че дневно се трупала лихва от 0.07%... че тогава тя дължала 3-цифрено число, а сега било още по-зле положението...

Тя не е в БГ, дори не знам дали ще мога да се свържа с нея. Но това по-късно, в момента ме вълнуват 4 неща :
1. Защо търсеха мен, и как забога са се сдобили с моят номер?
2. Имам ли някакво задължение към тях да се свържа/осигуря начин на свръзка с момичето, при положение, че дори не съм сигурна, че ще успея?
3. Имат ли някакво право да искат пари от нея, щом тя има задължения към Глобул?
4. Как може да ми говорят, че тя е прекратила договорът си през 2009 и оттогава насам дължи пари, при положение, че тя преди средата на 2009 замина и оттогава насам не се е връщала... тя си има роднини и семейство тук. Не виждам връзката, по моята скромна логика би трябвало да уведомят или нея или някой от семейството й, ако има да плаща някакви сметки...
Ще съм благодарна на всеки отговор, който получа. За мен ситуацията е прекалено необичайна, затова искам и друго мнение по въпроса.

Последна промяна от Pichaga на Пон 01 окт 2012 21:26, променено общо 1 път.
Причина: 1. не знам защо теб-намерили са по някакъв начин връзката. 2.не 3.Вероятно имат договор за събирането на вземанията 4.най-вероятно е изтекла 3 годишната давност от 2009 г досега. Не се притеснявай грам и ги забрави тези клоуни

Потребителски аватар
saxomaniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saxomaniq » Сря 03 окт 2012 0:11

Да кажа и аз нещо,че не издържах! :D Получих "уведомление за цесия". Това до колкото разбрах означава,че Глобул са ме "продали" на С.Г.Груп .Такаммм, да обаче това нещо го получавам сега,което пък означава,че до сега документите ми са си били при Глобул. Е да де ама тия маймуни ми бяха пращали някакво писмо още преди година и повече,но не пишеше че ги дължа на тях,а на Глобул... Е как са ми го пращали като тогава още не са ме били продали/купили? И друго, в писмото не пише: номер на договора,дата от която е договора,клиентски номер,абонатен номер,размер на задължението,дата на прехвърлянето ми от Глобул към тях. Има само банкова сметка в Алфа банк на която да преведа парите. Начи имам сериозен проблем и с баба ми,тя също ме заплаши с мутренски тон и изражение,да престана да и хабя ориза,лещата и боба които хвърлям из цялата къща в стремежа си да разгадая исканата сума и данните по договора.
Утре ще им звънна да ми изпратят копия по пощата на всички документи според които аз им дължа нещо. Дали ще ми ги пратят...?
Аз си мисля че операторите им предоставят данните ни много по-рано от фактическата цесия. А и мен глобул не са ме уведомили че ме продават. Абе ... "мижи,ке те лажем". Ще накарам адвокатката ми да им звънне и да ги пита защо в това писмо е такава "мъгла" и защо липсват съществени данни.
А и има един много интересен текст в писмото, на който изобщо не знам дали там му мястото: "До сега фирмата е осъдила 12 000 длъжника, а към настоящият момент са подадени 5000 заявления за издаване на заповеди за изпълнение на парично задължение,въз основа на които вече очакваме да се снабдим с Изпълнителен лист."
Интересна статистика,ама на мен за кво ми е да я знам...?!?...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Сря 03 окт 2012 6:36

Макар и да е недоказуемо е ясно от къде намират телефони-дават им ги Глобул и Виваком.
Предполагам,че това става в нарушение на закона за защита личните данни.
Не много отдавна звъняха на предплатена карта купена на мое име.Ползвая детето ми.За късмет беше ваканция,та взех телефона с мен и като звъннаха кретените веднага питам,
-Вие,от къде имате този номер
-Сигурно сте звъняли от него на централата ни.-Измйека лицето отсреща
-Няма как 9 годишно дете да звъни в централата ви,от къде имате номера?
Почна да мънка некакви несвързани неща и т.н.
Предупредих го да не звънят повече,съответно ми се обади на личния номер и ме попита дали в ТРИ ДНЕВЕН СРОК, ще заплатя ~70 лв на Виваком (в моя случай на БТК),които им дължа от 2008-ма.
Рекох му да идат,да ме съдят за тези пари,още повече от 2008-ма.

Потребителски аватар
saxomaniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saxomaniq » Сря 03 окт 2012 18:10

Да дам отчет какво стана днес:
Звъня на С.Г-то от скрития ми номер (имам право на това,нали)
Онуй ниещо отсреща ми вика "звъннете от НЕ скрит номер иначе не можем да говорим с вас" като че ли има бог знае какво значение от какъв номер звъня,ако звъня от пощата или уличен телефон- какво тогава? ама нали трябва да си набавят актуални номера...
Отивам в Глобул и ги разпитвам за всички подробности,звънях и на оператор. Оказва се,че вече наистина СГ са купили дълга ми и питам " А АЗ ЗАЩО НЕ СЪМ УВЕДОМЕНА????ВИЕ ЧЕЛ ЛИ СТЕ ГПК?ТАЗИ ЦЕСИЯ НЯМА СИЛА, ЩОМ АЗ НЕ ЗНАМ!!!" и пича се изпоти и ми вика "и аз имам писма от тях" :shock ?!?!?!. Каза да си пусна оплакване.
Аз мисля да изискам документ с който да докажат, че съм уведомена, че предават данните ми на трето лице,препоръчано писмо или такова донесено от куриер за което има подпис от мен че е получено.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Пон 10 дек 2012 9:52

Днес след новините в 8:00 по БТВ пуснаха реклама на въпросната група, правеха някаква промоция, ако си платим сметките преди Коледа. Може би вече не са 'борци' офисът беше европейски, костюми вратовръзки, обособени раб. места с компютри. Забелязвам, че и скоро никой не се е оплаквал от тях.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 14 дек 2012 9:39

Незнам но на един приятел се бяха обадили за 10ина лв и имаше заплашвания ,работи...и по ирония на съдбата момчето имаше ходене до Варна по лични работи издирил им е офиса помежду другото и е намерил въпросния оператор ,следвало е ошамарване и сега му звънят пак (понеже така са инструктирани) но с мил глас и не смеят гък да му кажат,просто му съобщават,че дължи един колко си пари и лек ден.

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Пон 24 дек 2012 2:02

Днес в неделя ми се обадиха, че имат промоция ако си платя. Аз им казах да дойдат във Враца, да видят какво значи кютек eusa

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Пет 28 дек 2012 12:55

Тази фирма СГ ГРУП, вече не са 'борци'. Работят с истински адвокати, на ул Л. Каравелов в София, от двете страни на Графа. Така, че всичко е законно. Остава ни само да си плащаме :?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 28 дек 2012 19:21

Вчера по някакво радио чух тяхна реклама - ако платиш до края на декември или на януари или нещо такова получаваш 30% отстъпка от дължимото mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”