поло 2001 г. 1.6 бензин светнала лампичка на таблото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stan81
Автомобил:
Двигател:

поло 2001 г. 1.6 бензин светнала лампичка на таблото

Мнениеот stan81 » Пон 21 фев 2011 22:32

Привет на всички форумци! Имам поло 2001 г. 1.6 бензин . Днес ми светна една лапма на която символа е като двигател и. Бихте ли ми казали какво означава този сигнал?

Потребителски аватар
tsvetanovvvv
Автомобил:
Двигател:

Re: светнала лампичка на таблото

Мнениеот tsvetanovvvv » Пон 21 фев 2011 23:06

Най-добре е да се диагностицира с Ваг Ком или нещо подобно, но най-вероятно е свързано с изгорелите
газове, т.е че са в повече от нормалното но за по-конкретно е добре да се види както казах вече с компютър. Поздрави

dolsineq

Мнениеот dolsineq » Чет 31 мар 2011 22:31

stan81 написа:Привет на всички форумци! Имам поло 2001 г. 1.6 бензин . Днес ми светна една лапма на която символа е като двигател и. Бихте ли ми казали какво означава този сигнал?

Ако лампичката е с жълто-оранжев цвят,има нарушение на херметичността на охладителната система........теч от някъде/водна помпа,водни съединения и т.н./

exalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот exalibur » Чет 31 мар 2011 22:42

Това означава че има проблем по електрониката на колата. Какъв е точно ще каже тестера(Викат му и Елкон понякога)или Ваг Ком. На тази лампа и викат Чек Енджин или провери си компютъра за грешки.А грешките записани в компа ще ти покажат къде е проблема по колата.

exalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот exalibur » Чет 31 мар 2011 22:45

Само за протокола, след като ти светна Чека някъква промяна във работата на автомобила има ли.
Постоянно ли свети или светна и угасна еднократно?

denisnikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denisnikolov » Вто 13 сеп 2011 12:43

Здравейте на всички и при мен изкочи същия проблем след запалване светва тази жълта лампа и оборотите ми играят на свободен ход под нормалните са - а да загасне ама не гасне ...При подаване на газ нещата се нормализират .Лампата светва около 1 мин след запалване на колата - 2007 1.2 бензин.
Какво да правя ?

Потребителски аватар
patco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patco » Сря 02 яну 2013 10:18

Здравейте колеги и Честина нова 2013 година. При мен се появи същият проблем с въпросната "чек еднжин" лампа. Когато запалих колата имах чувството, че двигателя работи на три или два цилиндъла и така се тресеше все едно има скъсан тампон на двигателя. Изгасих я и след това я запалих отново, но пак същото. На третото запалване освен, че нямаше никакво подобрение, въпросната лампа "чек енджин" започна да мига. Отново я загасих и на четвъртото запалване всичко си дойде на мястото и двигателя си работеше нормално и след това не съм имал никакви проблеми. Искам да кажа, че винаги когато запалвам двигателя, след като дам на контакт изчаквам всички лампи да изгаснат и тогава го стартирам. Мисля да отида на диагностика, но си мисля, че при запалването някой датчик първоначално не е сработил. Ако някой знае място където правят добра диагностика пишете.

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Сря 02 яну 2013 23:43

Щом мига Engine Check-a и двигателя се тресе означава, че в този момент има детонации или неправилно изгаряне. При мен бяха заминали свещите и кабелите към тях, но все пак направи една диагностика може да е и от много други неща. :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”