Купих си поло Н6

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Купих си поло Н6

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 10:01

Здравейте , колеги . От днес си имам страхотно поло 1.4 54кончета на реални 102 000 км . Има леки външни забележки , но като се постопли времето започва и моя проект. :) Ще се сменя всичко що е раждясало и ще се боядисва цялото. Но имам две въпросчета.
1. Това карбуратор ли е или моно (по долу има снимки ) ?
2. Предните спирачки ми задържат доста доволно :roll: , къде да търся проблема, апарати или спирачна помпа ?
3. Предните спирачни дискове са двойни , мога ли да си сложа обикновенни (от голф3 примерно) с спирачни апарати от голф ?
Благодаря за мненията и съветите ви , като се затопли го започвам .... ще го рециклирам на 90% ;)
А ето и снимки :
Прикачени файлове
DSC00050.JPG
DSC00052.JPG
DSC00056.JPG
IMG_8040.JPG
IMG_8042.JPG

Потребителски аватар
bmwlado
Автомобил:
Двигател:

Re: Купих си поло Н6

Мнениеот bmwlado » Пон 07 яну 2013 10:46

Честито.Със здраве да си го караш.Толкова ли е зле,че да го рециклираш 90%?.Иначе е моноинжекция.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 07 яну 2013 11:53

Тъи гледам че е моно , а виз случаино двигателя да не е ADX и да се окаже 1,3.За спирачките раздвижи буталцата и супортите.Ако е на 239 мм диска може да сложиш обикновен а не вентилиран сик.Загубена кауза е да се реставрира тези коли са по 1000 и нещо ле .То само за реставрация ще отидат толко вараи и кат изгние доволно в надин за 400 лв.Оправи проблемите по двигател спирачки и окачване.Ръжди и салон не се занимаваи безмислено е от факта че неразбираш много от коли и ще ходиш по маистори.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 07 яну 2013 19:32

Кода на мотора най вероятно е 1,3 ADX - 50 к.с., погледни на някой ВИН декодер.
Да заменяш вентилиран с обикновен диск е глупаво. При това разликата в цената е смешна. Тази кола плаче за обикновенна газова и каране докато се разпадне (естествено с нужната поддръжка). Не се занимавай да я възстановяваш. Няма смисъл.

Имай предвид че тази кола много много отдавна не е на 102 хил. км.

Освен това си смени спирачната течност, зеленясала е, следващата стъпка е запушване на тръбичките. Смени си термостата и антифриза. Смени си тампоните на предните амортисьори. Прегледай си жилото на съединителя и опората му. Имаш теч на масло от двигателя, мазно е по кожуха на маховика, провери да не е от семеринг на коляновия вал. Изчисти си каналите около филтъра на купето, че с тия листа сто процента са задръстени. Сваляй подкалниците и чисти в долния ъгъл към купето. Прегледай бобината за напуквания.

Това видях от снимките.

Последна промяна от freestyler911 на Пон 07 яну 2013 19:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 19:44

bmwlado написа:Честито.Със здраве да си го караш.Толкова ли е зле,че да го рециклираш 90%?.Иначе е моноинжекция.

Не , но искам да си я направя като нова. Жената ще я кара и искам всичко да и е ок.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 19:51

Имай предвид че тази кола много много отдавна не е на 102 хил. км.

Колега именно заради километрите я купих. На 100% са реални. имам всички документи. Купих я от първия и собственик . Единствения проблем са спирачките, които задържат и на места имам малко ръжда. Мисля да сменя целите детайли , които са раждясали . ;) Благодаря ти за съвета, ще сменя спирачната течност, но защо да сменям термостата? Работи си перфектно и загрява много бързо, парното е страхотно.
Кода на мотора наистина е ADX. :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 07 яну 2013 20:03

Честито колега :да: , аз пък не виждам нещо лошо човек да си постегне в нормални граници колата, която е закупил. В крайна сметка закупуваме такива автомобили, които можем да си позволим - аз ако можех да си купя желаната S-ка изобщо нямаше да я пипам както се занимавам с моя кошник, само да я карам. Дано да излезе здрав представител на модела и да Ви носи само положителни емоции. Успех с освежаването колега... :drunk

ПС. Да почистиш листата под чистачките :Mr Green Fun , за да няма тема за наводнение при евентуален дъжд от запушени отходни канали, пък като гледам може и разхода да слезе mhihi

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 20:08

nokiangage написа:Честито колега :да: , аз пък не виждам нещо лошо човек да си постегне в нормални граници колата, която е закупил. В крайна сметка закупуваме такива автомобили, които можем да си позволим - аз ако можех да си купя желаната S-ка изобщо нямаше да я пипам както се занимавам с моя кошник, само да я карам. Дано да излезе здрав представител на модела и да Ви носи само положителни емоции. Успех с освежаването колега... :drunk

ПС. Да почистиш листата под чистачките :Mr Green Fun , за да няма тема за наводнение при евентуален дъжд от запушени отходни канали, пък като гледам може и разхода да слезе mhihi

Благодаря , колега. Листата вече са почистени. :beer Аз искам само да сменя предните спирачни дискове , спирачните апарати , задната маска , която е под бронята и преден десен калник, защото е започнал да гние, всичко останало ще се изшлайфа и ще я боядисам цялата(поне бялата боя е евтина ). :drinking:

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Пон 07 яну 2013 20:13

Много безавариини километри колега.Успех с машинката

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 20:20

Благодаря. Искам само да спомена , че ще си го карам на бензин . Някой може ли да ме ориентира какъв разход дават тези машинки ? Ще съм благодарен ако някой запознат колега микаже цени на спирачни дискове(двойни) и спирачни апарати . :drinking:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 07 яну 2013 20:24

Дискове и накладки около 120 лв а апарати нови колкото колата единия.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 20:27

lion_heart002 написа:Дискове и накладки около 120 лв а апарати нови колкото колата единия.

уаоооо, те златни бе. Явно ще си раздвижвам старите или ще взема от голф 3 , втора употреба. ;) Дали ще станат , на пръв поглед ми се виждат еднакви или ????

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пон 07 яну 2013 21:46

Искам също да попитам , възможно ли е заради малкото километри и многото години , следователно от дългото стоене на колата да са ми клеясали спирачните апарати и затова да ми задържат предните спирачки ??? :roll:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 07 яну 2013 21:53

Може,моето 6н беше така.Оправя се за 1-2 часа с желание... Водачите на апаратите при мен бяха ръждясали.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 яну 2013 22:27

Ако си рециклираш апаратите не е ли по-добре? Рем.комплект ти е евтин - около 20ина кинта за двата. Защо е нужно да се набутваш със стари апарати, които също може да се нуждаят от рециклиране?
Тия километражи няма нужда да ги снимаш. Мога да ти снимам моя, на който пише 166 000, а колата ми е на над 500 000 (но не изглежда на толкоз със сигурност) :Mr Green Fun

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”