поло 6н0 AEV 95g- два въпроса ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

поло 6н0 AEV 95g- два въпроса ?

Мнениеот skuderiq » Пет 18 яну 2013 16:35

1.колко струва тампон на предните носачи и колко взима обикновено маистор да го смени ? мога ли сам в домашни условия да го сменя ?
2. при 2500оборота - 70км/ч
при 3000оборота - 80км/ч (така е при моята кола ,сигурно скоростите са къси,незнам)
въпроса ми е при какви обороти и каква скорост колата дава най-малък разход ?
колата е 1043 АЕВ мотор 1995г с АГУ
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: поло 6н0 AEV 95g- два въпроса ?

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 18 яну 2013 18:06

Всеки носач има по 2 тампона.Има значение как се слага единият от тях.А дали ще се справиш сам зависи от индивидуалните умения ,знания и инструменти.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 18 яну 2013 20:56

Предполагам става въпрос за задни тампони на носача струват от 5 до 12 лв.Ако си сръчен имаш менгеме , ножовка и бормашина става номера лесно 3 болта на шарнира , двата болта на носача и е вън .Имаи на предвид че по някои път болтовета са раждясали и като напънеш да отвиваш и се къса . Почва в единия случаи рязане в другия на магарето за да излезе носача заваряване на болт за да се развие скъсания в другия случаи вдигане мокет рязанев купето не даи си боже и двата .Маистор ще ти вземе на страна от 20 до 30 лв пазари се че това е краината цена не те е грижа дали ще се къса болт толкова получава. Ако нямаш флекс и телоподаващо риска за пътна помош си го поемаш ти .

Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

Мнениеот skuderiq » Съб 19 яну 2013 18:12

ти ме съсипа дееба , но мисля да опитам , а как става махането на стария тампон (заден тампон на преден носач) каква е свръзката и как се слага новия ?

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 19 яну 2013 21:43

skuderiq написа:ти ме съсипа дееба , но мисля да опитам , а как става махането на стария тампон (заден тампон на преден носач) каква е свръзката и как се слага новия ?

Иди по-добре си плати да ти го направят.Евтиното излиза скъпо.Имам пасат и предния месец ги сменяха в сервиз.Уж за 1 ден да стане и се скъса 1 болт на носача.После както колегата каза рязане, пилене ужас.Добре че бях в сервиз, иначе си бях наумил като тебе сам да ги сменям.На полото ги сменях с един приятел и стана лесно ама на пасата не посмях.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”