Мнениеот kickerbg » Чет 24 яну 2013 18:58
Днес смених маслото на кутията. Всичко ми тръгна наопъки! Първо в сервиза, който се занимава с автоматични кутии нямаха моя филтър и трябваше да го поръчат от друго място и да ми го препродадат. Струва 60лв. Дори и те казаха, че това е много висока цена, техните, които си ги внасяли стрували между 20-40лв филтър + гарнитура. Както и да е, намериха филтър. После се оказа, че маслото като са го точили направо излязло под налягане, явно някъде имам проблем. Оказа се, че имам запушен отдушник. Ок, отпушиха, смениха.. казаха да наблюдавам как се държи колата понеже заради този отдушник запушения - е работила с по-малко масло. Аз и преди нямах проблем, при самото превключване на скоростите докато карам не ми рита, сякаш си включват нормално /ако има колега от Варна с такъв автомат, който е сигурен, че работи както трябва бих искал да се видим да направи едно кръгче и да каже как е.../. Обаче после реших да се върна до сервиза за 2 въпроса. Първия е, че до сега не бях забелязвал докато съм на Р при натискане на спирачката да ми се чува едно чукане, като на пластмаса сякаш някъде опира. Второто е за ритането на кутията, когато включвам на Д. Първото казаха, че е нормално, защото като натисна спирачката се освобождавало там нещо си и тогава мога да включвам на друга скорост. Ок, за това се съгласих.. не знам само защо не съм го чувал преди. Второто ми питане беше за ужасното ритане като включа Д.Не е просто ритане, направо цялото купе се мести! Качи се човека - няма ритане. Уточних, че не го прави винаги, а по-рядко. След малко ръчкане на скоростите започна да рита. Каза, че не е добре и за него това е скоростна кутия. Евентуално имам заял клапан или скъсана пружина. Но щял да разбере като отворят кутията. 250лв ще ми струва, ако е това проблема. Питах го дали не може от тампоните да е, каза че не е. Между другото.. онзи ден като ходих до един приятел до сервиза я погледна на канала и когато започне да мърда ауспуха нагоре и надолу и аз виждам сякаш, че тампоните на гредата където е скоростната кутия не са наред. Днеска ми казаха пък в тоя сервиз, че нищо им нямало, и те така си изглеждали, имали някаква цепнатина хоризонтална. Някой виждал ли е здрав такъв тампон дали наистина така изглежда? Защото като бутахме ауспуха се вижда как тампоните и двата сякаш са скъсани?
Обадих се и на друг приятел, който има сервиз - той не я е виждал колата на канал. Каза, че ако проблема е в скоростната кутия да си карам така докато се строши, ако се строши. Защото отворят ли я - трябва да се прави. Не мога да стискам палци да е това, което предполагат, да приготвя едни 300лв, а да се окаже накрая, че проблема е сериозен и аз да не мога в тоя момент да я направя.. Мислех си, ако наистина е заял клапан някакъв - сега като смених маслото дали не може да се смаже там и да се оправи от само себе си?