Golf 4 - "сребърен ангел" (ЗА КЛЮЧ........)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4 - "сребърен ангел"

Мнениеот morfei1 » Нед 02 дек 2012 13:25

Моментния разход работи ли :) ?

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 02 дек 2012 18:53

morfei1 написа:Моментния разход работи ли :) ?

Все още го доизкусурявам, но да работи, даже първоначално на едно място, когато колата не е в движение ми дава разход l/h (литър на час), като тръгна в движение ми дава разход l/km(литър на километър). Има някои приятни неща с IMMO 3-то :D .
Показанията му са под въпрос леко, преди с газ стигаше 40 на 100 сега гледам цифри от порядъка на 60 на 100. Среден разход преди по бордови бях 10 или 11 на 100. Сега съм 13 или 14. Под VAG-COM има да зададеш някакви схеми на разхода, ама май ще трябва да закача старото табло, за да видя на каква стойност е било то, за да задам на новото.

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пон 10 дек 2012 14:28

Изображение Изображение

Близо съм до изискванията ми, но все още така далече.........
@morfei Да те помоля ако може би ли ми казал, накъде си шкурил централната конзола накрая. Идеята ми е линийките които се създават, хоризонтални ли са или вертикални.
При мен пепелника, който си е истински brushed alluminium са хоризонтални линийките и на теория предполагам на цялата конзола трябва да придам този изглед или греша ?

EDIT:
Вече и със зимни гуми.

Изображение Изображение
Изображение Изображение

Последна промяна от feniksgod на Пон 10 дек 2012 16:34, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 10 дек 2012 14:53

Средна конзола + пепелник са хоризонтални, дръжките са по дължина

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Сря 12 дек 2012 13:33

Ето как пали колата на студено със свещи Denso IK22
http://www.youtube.com/watch?v=Qbdjg38gXR0

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 12 дек 2012 14:43

Че какво странно има в това, аз няколко зими карах с IK22, сега ги смених с NGK BKR7E, прекалено е малка разликата със заводските за да имаш проблеми, какво остава да се чудиш как ще пали :)

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Сря 30 яну 2013 11:43

Малко да си ъпна темата с нова информация.
Сложен нов комплект съединител с маховик, така нареченият VR6 кит. Правен от небезизвестният Генчо. :thup
Проблема ми с не влизането на първа предавка се задълбочи, за това като се постопли идват и първите мерки:
Изображение

Моркова се счупи, затова както се вижда на снимката взех нов оригинален. Вече е поставен, но прецених, че нужда от снимки няма.
Интериора Brushed alluminium е готов, ама все още не е поставен, защото търся някой да ми го "запечата".
Нова антена на покрива тъй като от старата гумата беше тръгнала да пада.
Заради новото табло като ми махаха акумулатора, радиото вече не иска да тръгне само и ми трябва кода му. Нещата вече са задвижени за този код, надявам се скоро пак да имам музика.

За малко да забравя, имах инцидент на пътя с един ТИР, който ме засече ама главно вината си беше моя. Заради инцидента отзад беше сложен друг мост(старият и без това беше ръждив, така че всяко зло за добро), нови спирачни маркучи, нови тампони, отпред други щанги..... абе нямам спомен на всичко но при предна лява гума и отзад имаше задълбочени ремонти.

Като нов проблем след тази случка с ТИР-а, отпред от проблемната страна се чува странен шум от движещ се елемент, все дено криви гуми шума е точно такъв, скоро ще го видим и него от какво е. Имам чувството за крив диск.

Ами това е общо взето. Ще си правя темичката нещо като история за колата и нейните ремонти и подобрения. :rolleyes

EDIT:

Забравих да споделя, че съм решил вече 90% от нещата да си правя сам по колата. Както са казали хората никой не се е родил научен.

Последна промяна от feniksgod на Сря 30 яну 2013 16:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 30 яну 2013 12:24

сподели впечатления за vr6 кита. всичко ли е от vr или има и елементи от abf/g60?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 яну 2013 12:34

пороблема с не влизането:

1-во износен съединител
2-ро твърд маховик

Съедининеля ти е нов, но пък маховика е твърд. Да не бъда лош пророк, но смяната на маслото едва ли ще направи чудеса

Някой път прави проблеми петлето над скоростите на което са вързани жилата. При мен липсваше една шайбичка (моето и твоето петле, са различни принципно), и при превключване жилата усукваха петлето и то запиваше и не можеше да превключва. Може проблема също да е някъде там :idea .

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Сря 30 яну 2013 16:10

Tipsy написа:сподели впечатления за vr6 кита. всичко ли е от vr или има и елементи от abf/g60?

Трябва да се чуя с Генчо за да напиша конкретно кое какво е. Иначе маховика е от ABF. Притискател и феродов мисля, че са от VR6. Ама това Генчо трябва да каже.
Иначе след смяната. Педала е по малък, това си е неизбежно все пак маховика е по-лек. Същият полусъединител и същото отделяне. Усеща се по големият "response" ако мога така да се изкажа. Смисъл колата е една идея по рязка спрямо предишното отделяне на съединителя, както казват някой от форума повече се стрелка. Да подчертая !!! Няма нищо общо с керамиката, карах керамиката на един колега, беше ужас за мене.
Генчо ми каза, да не ръчкам колата първите 750км. за това не мога да кажа, как е в ръчкането, но днес да хвана един светофар натиснах додолу и честно казано бях забравил какво е ускорението от такава кола :mhihi .
morfei1 написа:пороблема с не влизането:

1-во износен съединител
2-ро твърд маховик

Съедининеля ти е нов, но пък маховика е твърд. Да не бъда лош пророк, но смяната на маслото едва ли ще направи чудеса

Някой път прави проблеми петлето над скоростите на което са вързани жилата. При мен липсваше една шайбичка (моето и твоето петле, са различни принципно), и при превключване жилата усукваха петлето и то запиваше и не можеше да превключва. Може проблема също да е някъде там :idea .

Аз имам темичка във техническият раздел, и преди смяната на съединителя си го имаше това, така че абсурд ми се вижда да е маховика. Според мен също не е от маслото, ама така и така не съм го сменял откакто имам колата, така че не са пари на вятъра поне за мене лично. Просто влиза си трудно първа, сега дадох майка ми да кара и тя сама го каза, дори и когато си включва го прави някак със стъргане и повече усилие, за нея и трета влиза даже по трудно. Това е по думи на майка ми. Аз просто вече съм свикнал със сила да я вкарвам тая първа предавка и не ги усещам вече тея неща, но има някакво право.
След смяната на маслото ако не се оправи. Сменям тампоните, ако и след тях не се оправи се чудя за избирача, мисля че така се казваше. Тея пружините, където се регулират. Пружините ми са в ръжда и се чудя за тях. Според мен най-големият epic fail ще бъде да е горна или долна помпа на съединител или нещо подобно в тази част, там парите няма да са малко.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 30 яну 2013 16:39

И мен нещо преди време не ми влизаше 1ва и задна, казаха, че нещо се регулирало. Не разбрах какво точно са правили, но от тогава проблем със задната нямам, 1ва само се подобри. След време пак се влоши 1ва и пак уж настройки, но винаги си ми влиза трудно, даже понякога не иска от пътвия път.

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 30 яну 2013 18:24

Не знам твоята кутия с жила ли е, но аз съм имал проблем и с 2-те четворки точно с 1-ва скорост. Точно където свършва жилото /долу до въздушния филтър се падаше/ има една гайка, която върви по рейчица. Гайката мисля, че беше номер 13. Отвива се тая гайка и се измества жилото леко напред или назад. Ако не можеш да се сетиш за кое точно говоря, ще се опитам да намеря снимка на това. А самите жила са на някакви шлици... механизмът се скапва на повечето и скоростният лост започва да има луфт. Препоръчително е да се погледне целия механизъм, щото преди 2-3 години едвам стигнах до сервиза на 5-та скорост само... :screwy

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пет 10 май 2013 12:17

:lock

Последна промяна от feniksgod на Пет 10 яну 2014 10:52, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 10 май 2013 15:53

Една година няма да пишеш ли :icon_lol

Направи ми впечатление, че обръщаш повече внимание на хейтърите в последно време отколкото на колата ти! Не се впрягай! Това е форум, всеки може да си драска. Ако не си свикнал на по груби изказвания и критика, значи не си дорасъл да имаш тема! Аз също с доста колеги от тук съм си писал не много приятни неща, но това не значи, че ще ги подмина ако имат нужда от помощ! Карай си колата, радвай и се, недоволни винаги ще има/бъдем!

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 19 май 2013 21:16

Ами попринцип си познал. :mhihi
Ама и не виждам смисъл да пиша като си купя нови стелки за колата в темата, ако ме разбираш.
Пиша тоя пост с една молба. Къде в София могат да ми огънат една алуминиева тръба и някой има ли на идея, и може ли да почва на 63мм и да свършва на 55мм. :gruebel
Давам си моята да я направят(смисъл копират) със същите чупки ама с по малък размер долу при бронята и горе с някакви преходници ли при дебитомера да минава на по-голям размер, за да може все пак да се стегне някак :gruebel .
Това го правя за да може решетката от ляво също да се сложи, че сега с тая огромна тръба е малко трудно. Трябва да си режа част от мястото на което се завива куката за теглене, а не ми се ще да го правя.
Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”