Проблем с Поло '97-98г. ( скорости )

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nescafe
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Поло '97-98г. ( скорости )

Мнениеот nescafe » Чет 03 яну 2013 21:46

Здравейте колеги , нов съм във форума и се надявам да съм публикувал темата както трябва. Да се върна на проблема ми ... скоро смених маслото на полото , карах го 2-3 дни и изведнъж 2ра и 4та скорост като ги вкараш постепенно се измъкват .. кажете решение . Благодаря предварително . :(

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Поло '97-98г. ( скорости )

Мнениеот Somi » Пет 04 яну 2013 11:59

Виж реглажа на лоста но се съмнявам има резон от факта че не е само една .Иначе сваляне и разглабяне на кутията или друга котия.Поради каква причина смени маслото колега.Че повечето хора го сменят след като имат проблеми.

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Пет 04 яну 2013 15:57

Най-вероятно го е сменил за да предотврати бъдещ проблем.Аз като смених маслото и след 10000км.изтропа и моята кутия.И сега ако трябва да я сменя се почва едно търсене,кодове,с жила ли е?

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пет 04 яну 2013 17:30

То затова май някъде пишеше, че масло в скоростна кутия не се сменя а само се долива...

hristo_dakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo_dakov » Сря 30 яну 2013 18:35

по принцип има два варианта. Единия от тях е синхронизатори,но се съмнявам за толкова кратко време. Другият вариант е приводите на скоростите. Смяната на маслото може да е само съвпадение.

tobies
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1.4 1999

Мнениеот tobies » Чет 07 фев 2013 21:01

И аз имам същият проблем с 2ра и 4та, казаха ми, че най-вероятно е синхронизатор - тепърва ми предстои ремонт.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Чет 07 фев 2013 22:50

nescafe написа:Здравейте колеги , нов съм във форума и се надявам да съм публикувал темата както трябва. Да се върна на проблема ми ... скоро смених маслото на полото , карах го 2-3 дни и изведнъж 2ра и 4та скорост като ги вкараш постепенно се измъкват .. кажете решение . Благодаря предварително . :(

Според това, което си написал, разбирам, че си сменил маслото на двигателя. Ако е така, какво общо има маслото на двигателя със скоростите?

То затова май някъде пишеше, че масло в скоростна кутия не се сменя а само се долива...

Колега, маслото в скоростите е консуматив и се сменя на определено време. Същото е със спирачната течност, хидравличната течност и т.н.!

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Нед 10 фев 2013 13:53

Snejoky написа:

Колега, маслото в скоростите е консуматив и се сменя на определено време. Същото е със спирачната течност, хидравличната течност и т.н.!

ОК колега, съгласен съм, че принципно е така, но за съжаление вече не си спомням къде точно четох за смяната на масло на скорости... имаше голям дебат и се твърдеше, че производителя като изкара колата сляга някаква много важна добавка в маслото на скоростите и така.... като след години се смени маслото с макар и ново, но без тази добавка, кутията се скапвала много по-бързо.
Цитирах по спомен това, което ми е останало в главата и си припомних за него като видях темата на колегата.

Иначе си прав, това са консумативи...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”