Въпроса е следния:
След като си сложа АГУ трябва ли да ходя да сменям талона на колата?
Та да ми запишат "Гориво: Бензин/Газ" в големия талон.

регистрация на МПС и АГУ
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: регистрация на МПС и АГУ
joro_tt написа:Въпроса е следния:
След като си сложа АГУ трябва ли да ходя да сменям талона на колата?
Та да ми запишат "Гориво: Бензин/Газ" в големия талон.
не
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_tt написа:А ако съм си премълчал за АГУто при регистрацията![]()
и не са я писали може ли да си навлека някви проблеми?
Следва сега и да си я освидетелствувам, тъй като още не е.
не мисля....аз след като сложих мойта, никъде не съм ходил и нищо друго не съм правил. на техническия преглед минах на бензинец, искаха ми паспорта на газовата и тва беше...пей сърце.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва само да имаш паспорт и всяка година да минаваш преглед и на газовата, защото ако се заяде некой гладен милЮционер ще иска да види "онова жълтичкото стикерче" демек стикера за годишен преглед на газовата.
По едно време бяха започнали да се залагат покрай газостанциите и да спират излизащите за проверка дали са минали преглед - какво ли не правят като пригладнеят
По едно време бяха започнали да се залагат покрай газостанциите и да спират излизащите за проверка дали са минали преглед - какво ли не правят като пригладнеят
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има в ПП на ЗДвП и в "Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ"
Някои извадки
От там нататък ЗДвП казва какви са санкциите за управление на технически неизправно МПС
Някои извадки
Lex.bg написа:1. В чл. 141 т. 1 се изменя така:
"1. пълнене на АГУ на автомобили, които нямат поставени стикери съгласно чл. 198, ал. 4 или са със стикер, чийто срок на валидност е изтекъл;".
2. В чл. 155, ал. 1 се създава т. 3:
"3. да не управлява автомобила без стикерите по чл. 198, ал. 4 или със стикер с изтекъл срок на валидност."
3. В чл. 198 ал. 4 се изменя така:
"(4) След положителен резултат от извършен технически преглед на АГУ органът за технически надзор поставя:
1. на резервоара на АГУ стикер с жълт цвят с черен надпис и със съдържание и размери съгласно образеца в приложение № 5;
От там нататък ЗДвП казва какви са санкциите за управление на технически неизправно МПС
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
buFka написа:съни, де го тоя образец бате?
Не ми се търси в момента, но всеки един сервиз за АГУ поставят такива стикери при преглед и издават паспорти.
Ако не се лъжа, с някакви промени в закона от миналата година, бяха упълномощени да издават собствени паспорти, ако уредбата няма, като за издаването им бутилката задължително трябва да мине на водна проба и рентгеноскопия.
@kaloyan22, тези неща са в сила отдавна, но променят малко текстовете на закона, защото от 01.01.2007 ще ни карат да си слагаме и стикери по колите за това че караме на на газ.
Има тема в "Автогазови ..." за това.
А в Плевен можеш да си извадиш паспорт и да минеш преглед на АГУ-то примерно във "Фобос"
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”