Объркаха ми представите...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Объркаха ми представите...

Мнениеот leavon » Сря 16 фев 2005 13:46

Днес в един сервиз ме питаха колко гори колата, а аз отговорих, че още нямам реална представа, защото я карам от около 2-3 седмици и още не съм я "обработил" с добавка за инжекцията. И тогава дойде реакцията: "К'ва инжекция, бе? Това си е карбуратор!" Втрещих се, защото, уж преди да я взема, бях поогледал тук-там във форума и мислех, че RP 1.8 90 hp е моноинжекция. Става дума за Г-2 91 г. Кажете нещо по въпроса!!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 13:55

Mono-Jetronic

Така че истината е по средата :P
не се коси толкова явно не си виждал двигател синжекция? Има си четири ясно виждащи се инжектора.
Освен това имаш значи и шибан катализатор и ламбда сонда.
Заминавай при някой спец да ти махне катализатора и после да поизлъже ламбдата.

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Сря 16 фев 2005 17:55

Michael написа:....шибан катализатор и ламбда сонда.
Заминавай при някой спец да ти махне катализатора..

А-а-а не така за катализатора :censored , искам да ми е чисто :weep: :No

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 17 фев 2005 10:10

За какво чистота говориш?
катализатора имаше смисъл да го слагат когато имаше и оловен бензин - по този начи задължително си сипваше безоловен.
Твоят на колко хиляди е ?
Ако искаш да си изряден сменяй си го на 80 000 :lol: :lol: :lol: и нека ти дърпа 8 кончета. 8) :shock:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Объркаха ми представите...

Мнениеот NovobranecGT » Чет 17 фев 2005 13:11

leavon написа:Днес в един сервиз ме питаха колко гори колата, а аз отговорих, че още нямам реална представа, защото я карам от около 2-3 седмици и още не съм я "обработил" с добавка за инжекцията. И тогава дойде реакцията: "К'ва инжекция, бе? Това си е карбуратор!" Втрещих се, защото, уж преди да я взема, бях поогледал тук-там във форума и мислех, че RP 1.8 90 hp е моноинжекция. Става дума за Г-2 91 г. Кажете нещо по въпроса!!

Оня от сервиза като е бабаит и твърди че това е карбуратор, що не ти покаже къде са му жигльорите или пък винтовете за въздуха и бензина :D Това си е едноточков инжекцион с електронно управление :wink:
Само информативно да ти кажа, че можеш да си правиш самодуагностика.В случай, че не знаеш :roll: Можеш да четеш натрупаните в ECU-то грешки без да ходиш в сервиз :twisted:

Последна промяна от NovobranecGT на Чет 17 фев 2005 13:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 17 фев 2005 13:18

NovobranecGT написа:
leavon написа:Днес в един сервиз ме питаха колко гори колата, а аз отговорих, че още нямам реална представа, защото я карам от около 2-3 седмици и още не съм я "обработил" с добавка за инжекцията. И тогава дойде реакцията: "К'ва инжекция, бе? Това си е карбуратор!" Втрещих се, защото, уж преди да я взема, бях поогледал тук-там във форума и мислех, че RP 1.8 90 hp е моноинжекция. Става дума за Г-2 91 г. Кажете нещо по въпроса!!

Оня от сервиза като е бабаит и твърди че това е карбуратор, що не ти покаже къде са му жигльорите или пък винтовете за въздуха и бензина :D Това си е едноточков инжекцион с електронно управление :wink:

От товая по точно обяснение няма! Beer
Така да го затапи!:)

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 17 фев 2005 14:57

NovobranecGT написа:Оня от сервиза като е бабаит и твърди че това е карбуратор, що не ти покаже къде са му жигльорите или пък винтовете за въздуха и бензина :D Това си е едноточков инжекцион с електронно управление :wink:
Само информативно да ти кажа, че можеш да си правиш самодуагностика.В случай, че не знаеш :roll: Можеш да четеш натрупаните в ECU-то грешки без да ходиш в сервиз :twisted:

А бе и аз го знаех точно така, но той беше толкова уверен (пък и майстор, все пак), че нищо не му казах. Кажи нещо за диагностиката, че ме заинтересува!! Или да чета някъде...

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Чет 17 фев 2005 15:53

Michael написа:За какво чистота говориш?
катализатора имаше смисъл да го слагат когато имаше и оловен бензин - по този начи задължително си сипваше безоловен.
Ако искаш да си изряден сменяй си го на 80 000 :lol: :lol: :lol: и нека ти дърпа 8 кончета. 8) :shock:

mhihi Имам тръба на негово място mhihi

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 17 фев 2005 16:14

Lazar написа:
Michael написа:За какво чистота говориш?

mhihi Имам тръба на негово място mhihi

Е вече ми се издигна в очите!!! Beer колега!!!

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Чет 17 фев 2005 16:24

leavon написа:..."К'ва инжекция, бе? Това си е карбуратор!" ...моноинжекция.

моноинжекцията си е почти карбуратор :? доколкото знам горивото се впръсква в всмукателния колектор от една дюза,също като карбурето...така че к'ъв е смисъла :dontknow:

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Пет 18 фев 2005 8:56

Кажи-речи си е жив карбуратор, само дето прави повече мизерии (ах тая ламбда сонда - нейната ма....!)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 18 фев 2005 13:19

leavon написа: А бе и аз го знаех точно така, но той беше толкова уверен (пък и майстор, все пак), че нищо не му казах. Кажи нещо за диагностиката, че ме заинтересува!! Или да чета някъде...

Колега, ползвай търсачката преди да задаваш въпроси :wink:
Ето я темата, ако се намерят добри модератори, нека я преместят в подразделение "Направи си сам" :!:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?p=809&highlight=%F1%E0%EC%EE%E4%E8%E0%E3%ED%EE%F1%F2%E8%EA%E0#809

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”