altray написа:mupk0 написа:altray написа:Ми аз например изминавам 3000 на месец и затова виждам идея да си купя по-икономична кола.
Сметката:
Предишната харчеше 11-13 газ. 12х1.4х36000км = 6048 лв разход годишно.
Новата 5 газ. 5х1.4х36000км = 2520 лв разход годишно.
6048-2520= 3528 разлика /12 ... 294 лева на месец към лизинга ( ако е на лизинг )
Без да смятам че осреднено ми се падат по 200 лв месечно за ремонти от моторче на чистачките през ланда до моторче на стъклата.
Извод:
Не съм достатъчно богат та да карам стара кола
То пък да ти кажа зависи и от колата.Ако новата ти е Ъп както пише,а старата е била пасат примерно...бих си карал пасата.По-голяма е най-малкото.Въпреки че всеки си знае.Ако не е тайна с какъв мотор е тва Ъпче и заводска газ ли е това?Гадски цикъл или извън града?Защото ако градско е 5...то извън града да не е 3?
Не старата е Пежо 406 2.0 ( затова и съм нов във форума )
С единичка двигател е малкото 75к ... но на мен ми стига. Газта я слагат мисля в България но гаранцията и е с тази на колата. Разхода си го сметнах 5 смесено (1/4 от времето в града, но като мина през Младост два пъти на ден и готово)
3000км. на месец, 3/4 извънградско = 2250км извънградско. С този мъник и тази мощност си е живо наказание, както и да го погледнеш. Да не говорим, че и при евентуална катастрофа не дай си боже, тази малка кола изобщо няма да те предпази. То реално не е и мислена за това. Тя си е малка градска кола, не магистрален злодей

Иначе не съм съгласен, че след 90-та всички коли са чупливи. Веднага давам пример с БМВ 5-а серия Е39(до 2003-а) и Октавия 2(до миналата година, ако не се лъжа).