Поло 6н АЕФ двигател проблем !?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6н АЕФ двигател проблем !?
Въпросът ми е свързан с оборотите на този двигател... ? Доколкото съм питал и знам има 2 места моторчето отпред на двигателя и под него има да кажем винт за регулиране ... Като прочетох в форома единствено намерих мнение как е по добре ... колегите споменават че 1000/1050 оборота било по добре да седи зада нетресе толкова. Но незнам как трябва да буде по дефолт колата интересвашеме някои да сподели кое е правилно да се регълира болта или моторчето ..В момента бота е отвид до краи за наи ниски обороти а машинката е завъртяна надясно за високи обороти ... Надявам се да ме разбирате :) моля обяснете за да го регулирам правилно а и имам чуството че разхода се промени от както този "маистор" пипаше там ..
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Re: Поло 6н АЕФ двигател проблем !?
Остави я на 990 или 1000 оборота, всички които съм виждал са така. Пак има тресене, но не е голямо. Не пипай нищо. Нормално, мисля че са 950. Не мога да си обясня и аз какви са тия вибрации от тоя двигател. Тампоните са ми здрави всичко е ок и вибрира като не знам какво. КАто се кара извънградско и се даде на свободна вибрации почти няма, странно защо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре а можеш ли да ми кажеш винчето за оборотите на коя позиция ти е завъртяно това ми е достатъчно краино ляво или краино дясно .. като застанеш срещу двигателя ?
Bahama man написа:Остави я на 990 или 1000 оборота, всички които съм виждал са така. Пак има тресене, но не е голямо. Не пипай нищо. Нормално, мисля че са 950. Не мога да си обясня и аз какви са тия вибрации от тоя двигател. Тампоните са ми здрави всичко е ок и вибрира като не знам какво. КАто се кара извънградско и се даде на свободна вибрации почти няма, странно защо.
Аз си го обяснявам, че е заради обема на двигателя. Моето AAU 1043cc, е същата работа. Влезе ли в работен ритъм, без "смукач", се тресе...
-
- Автомобил:
- Двигател:
На кое винтче казваш че е за оборотите и какви са позиите, дай снимка моля. Реално могадат да се гласят от няколко места.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си, че оборотите могат да се регулират от тези винтчета. Аз закупих чисто нов оригинален дросел и не съм го пипал изобщо, оборотите са ми 800 на газ и около 900 на бензин. Всички настройки са ми правени само с диагностика.
Относно тресенето. При смяна на ангренажа ми казаха, че имам заминал тампон на двигателя, по нищо не личеше да е така, но като го смених си пролича. Сега пак потриса, но е на 800 оборота, а не дразни изобщо.
Относно тресенето. При смяна на ангренажа ми казаха, че имам заминал тампон на двигателя, по нищо не личеше да е така, но като го смених си пролича. Сега пак потриса, но е на 800 оборота, а не дразни изобщо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На снимка 1 е болта който имам предвид при отвиване падат оборотите при навиване се дигат.
На снимка 2 е нз какво е точно казаха ми че е стъпково моторче и съм посочил че то може да се мести в 2 посоки на ляво и на дясно. то съшо дига оборотите но към него има 5 6 жички и мисля че не е редно да се пипа обаче маистора го завъртя надясно ... някои да е наясно !?
На снимка 2 е нз какво е точно казаха ми че е стъпково моторче и съм посочил че то може да се мести в 2 посоки на ляво и на дясно. то съшо дига оборотите но към него има 5 6 жички и мисля че не е редно да се пипа обаче маистора го завъртя надясно ... някои да е наясно !?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, от 1 се регулират оборотите за празния ход, по принцип трябва даса 950-980об/мин. Това ограденото с позиция 2 отговаря за ЕГР клапата, как точно е изпълнено вътре незнам, на някой места четох че е като потенциометър на други че е с 2 ключета. Не би трябвало да влияе на оборотите на празен ход. Мен ако питаш отбележи къде е било преди върниго къдео е било и от позиция 1 си нагласи оборотите.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”