Б5 1.8Т 98 г. прекъсва преди зацепване на турбината

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Tsvetanov_tsvetan
Автомобил: VW Passat 3B2 - 4
Двигател: AEB 1998

Б5 1.8Т 98 г. прекъсва преди зацепване на турбината

Мнениеот Tsvetanov_tsvetan » Съб 20 авг 2011 22:42

Здравейте колеги, появи ми се следния проблем: Турбината ми тръгва към 2900 оборота (VW Passat Б5 1.8Т 20V 98г.).Малко преди това (към 2700-2800 оборота) при подаване на "мръсна" газ започва да прехапва (прекъсва) , след което при достигане на 2900 оборота - всичко си идва на мястото и колата тръгва нормално! Един приятел ми спомена , че може да са някакви маркучи - около клапаните на турбото , които били за "мръсните газове" на турбото или нещо такова ? - Има ли нещо такова ? Ако НЕ - какво друго може да е ? ИДЕИ ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Двигателя ми прекъсва преди зацепване на турбината ???

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 21 авг 2011 7:28

Честито! Вашият пасат е по - нов отколкото си мислите http://www.vwclub.bg/galleryx.php?cid=23 :banghead:

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот akon1 » Нед 21 авг 2011 10:48

аз имам същия проблем,но като зацепи турбинта пак продължава да прекъсва и предръпва,сменях сонди чистих дроселовата клапа,на равна гас на нагорнеще пак се появявя това предръпване и незнм вече от какво е,мойта кола е 1.8T 20V 2000 година,дано намериш решение и да го споделиш :)

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Нед 21 авг 2011 14:24

Колега, турбината трябва да се усеща на 1800 оборота. Това 2900, нещо не ми харесва и може би за това имаш придърпване.

Потребителски аватар
Tsvetanov_tsvetan
Автомобил: VW Passat 3B2 - 4
Двигател: AEB 1998

Мнениеот Tsvetanov_tsvetan » Нед 21 авг 2011 19:47

На 1800 оборота до колкото знам турбината се осеща, когато или турбото ти не е заводско (aftermarket) или когато ти е правен така наречения ЧИП-тунинг (компютъра е пренастроен турбината да се включва на по-ниски обороти)!
Относно колегата, на който му прехапва и на по-високи обороти - при мен няма такъв проблем ! Ще поразпитам един познат - много ВЕЩ с колите и дано оправим проблема ! Ако това стане - ще кажа за какво иде реч !

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Нед 21 авг 2011 20:31

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 22 авг 2011 11:14

Колеги,
какво означава "турбината се включва"
Доколкото знам, турбокомпресора се върти от изходящите изгорели газове.За да създаде налягане на вхотящия въздух са необходими високи обороти на турбото и това се получава при по-високи обороти на мотора /1800-2000/. Затова се казва:усеща се задействането на турбото.Но компютъра да "включва" турбото.

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Пон 22 авг 2011 18:59

Огледайте бобините в какво състояние са.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 23 авг 2011 6:15

Tsvetanov_tsvetan написа:На 1800 оборота до колкото знам турбината се осеща, когато или турбото ти не е заводско (aftermarket) или когато ти е правен така наречения ЧИП-тунинг (компютъра е пренастроен турбината да се включва на по-ниски обороти)!

Не е така. Отвори си книжката или прегледай документацията, качена във форума и ще разбереш от къде до къде се усеща турбото. При чипването се надува турбото на по високо налягане.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 23 авг 2011 10:50

На 1.8T турбината достига "работно" налягане от 1750 оборота. Ако загледаш графиките ще видиш че това ти дава постоянен въртящ момент от 1750 до червената зона. Тази турбина е по-малка от дизеловите машини и съответно дава по-малко налягане. До колкот си спомням е 0,8-0,9 бара. Това че я усещаш чак при 2900 е проблем определено. Най-добре иди в сервиз дето разбират от такива неща. Нека ти проверят разтоварващият клапан. Имах продобен проблем, но без прекъването, и се оказа от този клапан. Той си е чисто механична част и дефект при него не се регистрира в компютъра.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 23 авг 2011 21:21

нека някой по- грамотен да обясни понятието "включване на турбото при ..." абе хора ,няма такова понятие при вашите мотори! понятието "включване" важи за компресори с външно задвижване когато е необходима допълнителна мощност при определени условия.не обърквайте хората! колегата vladovelin е прав във случая ! понаучете още за вашите коли!моля Ви!

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Пет 08 фев 2013 22:19

съжалявам че отварям толкова стара тема, но вече незнам какво да правя а тук не сте написали дали сте оправили проблема и как, защото в момента и аз съм със същия проблем придърване на около 2-3 хил оборота и после всичко е нормално на ваг ком нищо не излиза... разликата с колегата по отгоре е че изчезна това придърпване от само себе си и обаче лошото е че изчезна и турбото ( набира но не върви както преди ) :icon_confused

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Вто 12 фев 2013 22:22

Vesata написа:съжалявам че отварям толкова стара тема, но вече незнам какво да правя а тук не сте написали дали сте оправили проблема и как, защото в момента и аз съм със същия проблем придърване на около 2-3 хил оборота и после всичко е нормално на ваг ком нищо не излиза... разликата с колегата по отгоре е че изчезна това придърпване от само себе си и обаче лошото е че изчезна и турбото ( набира но не върви както преди ) :icon_confused

пичове то ясно че неможете да ми кажете от разстояние какво и е на колата дайте идея къде да я откарам да ми я оправят ... почвам да се съмнявам и на чипа ако нещо е издухал деа знам.... хелппп

Върни се в “Passat”