Питане за климатроник на Бора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за климатроник на Бора
Климатроника работеше лятото. От тогава не съм го пускал и днес реших да го направя. Но, когато задам 19гр. при загрял двигател пак духа топло. При включване и изключване на ECON не чувам промян в гласа на двигателя. Нормално ли е това?
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за климатроник на Бора
Не е много нормално колега,при включване на климатроника оборотите малко спадат,двигателя се усеща как се тормози леко,поне при мен е така.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, моят се включва при 10-12гр външна температура. Ако вън е много студено не се вкл.
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
batmit написа:Колега, моят се включва при 10-12гр външна температура. Ако вън е много студено не се вкл.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Що ли ми се струва, че, ако го пуснеш при -1/-2°, колкото е сега, нищо няма да спадне?Viktor Cankov написа:Не е много нормално колега,при включване на климатроника оборотите малко спадат,двигателя се усеща как се тормози леко,поне при мен е така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене не се включва компресора въобще при махнат режим ECON, навън е 1-2 градуса. Това питам нормално ли е? Не може ли някой да го провери и да ми каже?Благодаря! ;)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Чакай да стане 10гр и ще се включи. Не зная точно при колко вкл., но при 10гр съм 100% сигурен, че вкл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене не се включва компресора въобще при махнат режим ECON, навън е 1-2 градуса. Това питам нормално ли е? Не може ли някой да го провери и да ми каже?Благодаря! ;)
Колега,когато външната температура мине 5-6 градуса тогава ще включи,затова казват ,че е добре няколко пъти през зимата да се издебва когато е по топло и да се пуска климатика за да се развърти фреона.Под тези 5 градуса компресора не включва,потърси във форума има мноооого изписано по този въпрос.
Колега,когато външната температура мине 5-6 градуса тогава ще включи,затова казват ,че е добре няколко пъти през зимата да се издебва когато е по топло и да се пуска климатика за да се развърти фреона.Под тези 5 градуса компресора не включва,потърси във форума има мноооого изписано по този въпрос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, проверене е.....днес беше 8 градуса и системата заработи ;) Благодаря на всички ;)
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Писал съм го 4536 пъти вече
.Отнася се за климатик и климатроник с еднаква сила.Компресора (нещото,което натоварва двигателя и вдига разхода и прави студеното) тръгва, когато околната температура (т.е. навън) е над +3 или +7 градуса. Дали ще е 3 или 7, зависи от датчика (за климатик,понеже там е термоключ на определена температура) или версията на софтуера за климатроник (понеже там външната температура,която се показва на дисплея,реално е усреднена стойност на 3 температури от 3 датчика).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”