Не зареждайте гориво нощем!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Не зареждайте гориво нощем!

Мнениеот Vasseto » Сря 22 ное 2006 15:41

Колеги,
направило ми е впечатление че,когато зареждам вечер гориво,стрелката не се качва на необходимото показание.Мисля че има далавера и тя е само нощем.През деня на същата бензинджийница се зарежда повече гориво за същата цена.Внимавайте къде и най вече кога зареждате.За предпочитане е да зареждате само необходимото ви количество да искарате до сутринта.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 22 ное 2006 15:50

:shock :shock :shock не съм имал никакви проблеми аз без значение часа на посещение :)

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Сря 22 ное 2006 15:59

Пълня от Шел по всяко време на денонощието една 10 литрова туба /опитвам се да определя разхода на пасатора ми/, та тя си е все до едно и също ниво като я напълня!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Не зареждайте гориво нощем!

Мнениеот веселин » Сря 22 ное 2006 16:14

Vasseto написа:Колеги,
направило ми е впечатление че,когато зареждам вечер гориво,стрелката не се качва на необходимото показание.Мисля че има далавера и тя е само нощем.През деня на същата бензинджийница се зарежда повече гориво за същата цена.Внимавайте къде и най вече кога зареждате.За предпочитане е да зареждате само необходимото ви количество да искарате до сутринта.
Васе-на която и да е бензиностанция или само на определена си го забелязал-може да правят бъзикни по колонките за да избият с цел продажба! :a boi de

Потребителски аватар
ShafT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ShafT » Сря 22 ное 2006 16:19

зависи на каква бензиностанция зареждаш аз зареждах на лукоил денем нощем се сащото ама ся почнах на неква дет си намерих карта за отстапка

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 22 ное 2006 16:32

blagoykata написа:Пълня от Шел по всяко време на денонощието една 10 литрова туба /опитвам се да определя разхода на пасатора ми/, та тя си е все до едно и също ниво като я напълня!

Те на туба не смеят да го прилагат тоя номер.... Вервай ми пробвал съм го при едни дет със сигурност сипваха по-малко... :wink:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Сря 22 ное 2006 16:37

друг възможен начин на действие е, когато касата отчита с няколко стотинки отгоре, в сравнение с колонката....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 22 ное 2006 16:57

Зреждайте само до капачката, така няма как да ви излъжат. Като ми стигне стрелката до 3/4 от резервоара, отивам и пълня до капачката. Това са горе долу около 22 литра, заедно с гърловината. Така че винаги знам колко горе долу трябва да се напълни :wink:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 22 ное 2006 17:03

dobrinb написа:Зреждайте само до капачката, така няма как да ви излъжат. Като ми стигне стрелката до 3/4 от резервоара, отивам и пълня до капачката. Това са горе долу около 22 литра, заедно с гърловината. Така че винаги знам колко горе долу трябва да се напълни :wink:

мисля, че трябва да се оставя въздушната междина в резервоара, затова не се пълни до горе, а докато спре "пистолета"...

иначе по темата - зареждам всяка неделя на Шел Казичане и когато зареждам след 22 часа ми се струва и на мен , че стават измами...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 22 ное 2006 18:09

Аз сипвам само на Лукойла на КВеличков и винаги пълня само догоре.Даже последните няколко пъти е след 1 през нощта но знам колко горе долу тр да ми сипят защото карам до първата стрелка и наливам.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 22 ное 2006 18:19

Miloslav Ivanov написа:Аз сипвам само на Лукойла на КВеличков и винаги пълня само догоре.Даже последните няколко пъти е след 1 през нощта но знам колко горе долу тр да ми сипят защото карам до първата стрелка и наливам.

когато имам път към константин величков и аз сипвам от лукойла там, доволен съм от бензина и не съм забелязъл да лъжат.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 22 ное 2006 18:40

Далаверата която правят е следната,дори на ОМВ (за ОМВ на Ботевградско съм сигурен че го правят) значи като отиде някой и си сипе за 10 лв,той може да влезе вътре и да ги даде на касиерката,но може и да ги даде на момчето,ако ги даде на момчето,то не отива след това да нулира колонката ми ги държи в себе си,следващия клиент като дойде и каже 20 лв,просто взима пистолета и доспива за 10 лв до 20,взима 20-те лв от клеинта и носи да се нулират,честа практика на момчетата ...

Това го знам,защото преди работех на автомивка до ОМВ и нощните смени си лафехме ... :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 ное 2006 18:43

Audi_RS* написа:Далаверата която правят е следната,дори на ОМВ (за ОМВ на Ботевградско съм сигурен че го правят) значи като отиде някой и си сипе за 10 лв,той може да влезе вътре и да ги даде на касиерката,но може и да ги даде на момчето,ако ги даде на момчето,то не отива след това да нулира колонката ми ги държи в себе си,следващия клиент като дойде и каже 20 лв,просто взима пистолета и доспива за 10 лв до 20,взима 20-те лв от клеинта и носи да се нулират,честа практика на момчетата ...

Това го знам,защото преди работех на автомивка до ОМВ и нощните смени си лафехме ... :lol:

не знам.. но при мен се е случвало, наливам примерно догоре, и почвам да си меря гумите..
след като е спряло.. отивам и опитвам да долея.. да закръгля..
не искаше..
та явно има защита от тази работа...
не че на тях им пречи да цъкват през 15 сек. по 1 гр.. ;) напразно

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 22 ное 2006 18:52

И аз знам че има защита и аз съм пробвал след това и не е ставало.. но всеки занаят си има тънкости,знам ли ги какво правят така казваха момчета...

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 22 ное 2006 19:08

Аз мога да кажа наблюдение относно газ на ОМV банишора. Там обаче ситуацията е по странна: Често зареждам за 10лв. и знам до каде ми стига показанието на бутилката. На дясната колонка винаги сипват с около 1л. по-малко, това си личи и от стрелката и от разхода. Не знам как става ама ми се случва секи път на дясната и за това си зареждам на лявата ако мога.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”