Ремонт на нагреватели за ел.огледала на Голф-4
Ремонт на нагреватели за ел.огледала на Голф-4
Здравейте.Нов съм в клуба и моля да бъда извинен ако нещо не е по правилата ви.Днес се направих на майстор и си свалих страничните огледала/Голф-4/.Имах прекъснати реотани,проследих с Мултицета къде са повредени и след кратка интервенция с поялника,въпросните огледала започнаха да греят.Смущава ме факта,че на 5-тата мин.вече трудно си задържах ръката на кое да е огледало.Въпроса ми е дали е нормално така да греят,защото с реотана на задното стъкло са на 1 бутон,а както се знае на него му е нужно малко повече време да загрее.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт на нагреватели за ел.огледала на Голф-4
Ще пробвам след малко и ще пиша, ако няма някой с готово инфо... 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Нормално е-и на моята японска бегачка е така... 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
задното ти стъкло не е с дебелината и площа на страничните огледала.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е нормално.Пистите не са се прекъснали,а са така заводски.Така както си ги запоил си им създал съпротивление различно от фабричното,затова греят толкова силно.Фабричното ако не се бъркам е 12ома.
Скъсил си реотана, намалил си съпротивлението, вдигнал си тока през реотана. За това сега се напича огледалото ти.
Не мисля че съм го скъсил защото запоих само върху прекъснатото
Мисля че като се вдигне съпротивлението тогава напича повече.Някой ще потвърди ли?
Мисля че като се вдигне съпротивлението тогава напича повече.Някой ще потвърди ли?
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-малко съпротивление - повече напича.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
sesi64 написа:Не мисля че съм го скъсил защото запоих само върху прекъснатото
Не. Обратното е. Колкото по-малко съпротивление, толково по-висока температура. Замисли се за двете крайности - най-топло е като дадеш "на късо" (R=0) и не грее изобщо, когато реотанът е прекъснат (R клони към безкрайност).
За да разбереш нормално ли е, премери съпротивлението на целия нагревател и виж колко е получава. Трябва да е м/у 12 и 15 ома. Ако е по-малко, разпои каквото си запоявал и търси проблема другаде.
Благодаря на колегите.Ясно е че ще ги свалям пак.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
голямото огледало е 10-12 ОМ.
малкото е 16-18 Ом.

малкото е 16-18 Ом.

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Привет,колеги!
Заел съм се с ремонта на подгрева на огледалата ми. Свалих ги, свалих стъклата и на крачетата на огледалото ми дава съпротивление 640 Ома. Как да го намаля да необходимите 12 за голямо огледало?
Огледалото отзад има черна пластмаса, с която се захваща за моторчетата. Трябва ли да я свалям?
Благодаря!
Заел съм се с ремонта на подгрева на огледалата ми. Свалих ги, свалих стъклата и на крачетата на огледалото ми дава съпротивление 640 Ома. Как да го намаля да необходимите 12 за голямо огледало?
Огледалото отзад има черна пластмаса, с която се захваща за моторчетата. Трябва ли да я свалям?
Благодаря!
Здравейте Колеги,
Аз имам желанието да поправя повредения подгрев на едното си странично огледало, но не знам как се демонтира. Само стъклото ли се сваля или пластмасовата кутия се разглобява. В сервиза на Автотрейд Варна ми казаха че имат спец.инструмент, но въпреки това често ги чупели. Та ако някой знае лесен и безопасен начин за сваляне на стъклото на огледалото на Бора/Голф 4 ще съм благодарен. В търсачката не намерих за това пиша. В youtube има клип как чупят огледало но не и как се сваля цяло :)
Благодаря!
Аз имам желанието да поправя повредения подгрев на едното си странично огледало, но не знам как се демонтира. Само стъклото ли се сваля или пластмасовата кутия се разглобява. В сервиза на Автотрейд Варна ми казаха че имат спец.инструмент, но въпреки това често ги чупели. Та ако някой знае лесен и безопасен начин за сваляне на стъклото на огледалото на Бора/Голф 4 ще съм благодарен. В търсачката не намерих за това пиша. В youtube има клип как чупят огледало но не и как се сваля цяло :)
Благодаря!
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
jackitos написа:Здравейте Колеги,
Благодаря!
viewtopic.php?f=11&t=160773&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0
моите ги свалих така, но много внимавай че често се чупят

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”