Колеги,
направило ми е впечатление че,когато зареждам вечер гориво,стрелката не се качва на необходимото показание.Мисля че има далавера и тя е само нощем.През деня на същата бензинджийница се зарежда повече гориво за същата цена.Внимавайте къде и най вече кога зареждате.За предпочитане е да зареждате само необходимото ви количество да искарате до сутринта.

Не зареждайте гориво нощем!
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Не зареждайте гориво нощем!
Васе-на която и да е бензиностанция или само на определена си го забелязал-може да правят бъзикни по колонките за да избият с цел продажба!Vasseto написа:Колеги,
направило ми е впечатление че,когато зареждам вечер гориво,стрелката не се качва на необходимото показание.Мисля че има далавера и тя е само нощем.През деня на същата бензинджийница се зарежда повече гориво за същата цена.Внимавайте къде и най вече кога зареждате.За предпочитане е да зареждате само необходимото ви количество да искарате до сутринта.

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blagoykata написа:Пълня от Шел по всяко време на денонощието една 10 литрова туба /опитвам се да определя разхода на пасатора ми/, та тя си е все до едно и също ниво като я напълня!
Те на туба не смеят да го прилагат тоя номер.... Вервай ми пробвал съм го при едни дет със сигурност сипваха по-малко...

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Зреждайте само до капачката, така няма как да ви излъжат. Като ми стигне стрелката до 3/4 от резервоара, отивам и пълня до капачката. Това са горе долу около 22 литра, заедно с гърловината. Така че винаги знам колко горе долу трябва да се напълни
мисля, че трябва да се оставя въздушната междина в резервоара, затова не се пълни до горе, а докато спре "пистолета"...
иначе по темата - зареждам всяка неделя на Шел Казичане и когато зареждам след 22 часа ми се струва и на мен , че стават измами...
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Miloslav Ivanov написа:Аз сипвам само на Лукойла на КВеличков и винаги пълня само догоре.Даже последните няколко пъти е след 1 през нощта но знам колко горе долу тр да ми сипят защото карам до първата стрелка и наливам.
когато имам път към константин величков и аз сипвам от лукойла там, доволен съм от бензина и не съм забелязъл да лъжат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Далаверата която правят е следната,дори на ОМВ (за ОМВ на Ботевградско съм сигурен че го правят) значи като отиде някой и си сипе за 10 лв,той може да влезе вътре и да ги даде на касиерката,но може и да ги даде на момчето,ако ги даде на момчето,то не отива след това да нулира колонката ми ги държи в себе си,следващия клиент като дойде и каже 20 лв,просто взима пистолета и доспива за 10 лв до 20,взима 20-те лв от клеинта и носи да се нулират,честа практика на момчетата ...
Това го знам,защото преди работех на автомивка до ОМВ и нощните смени си лафехме ...
Това го знам,защото преди работех на автомивка до ОМВ и нощните смени си лафехме ...

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Audi_RS* написа:Далаверата която правят е следната,дори на ОМВ (за ОМВ на Ботевградско съм сигурен че го правят) значи като отиде някой и си сипе за 10 лв,той може да влезе вътре и да ги даде на касиерката,но може и да ги даде на момчето,ако ги даде на момчето,то не отива след това да нулира колонката ми ги държи в себе си,следващия клиент като дойде и каже 20 лв,просто взима пистолета и доспива за 10 лв до 20,взима 20-те лв от клеинта и носи да се нулират,честа практика на момчетата ...
не знам.. но при мен се е случвало, наливам примерно догоре, и почвам да си меря гумите..
след като е спряло.. отивам и опитвам да долея.. да закръгля..
не искаше..
та явно има защита от тази работа...
не че на тях им пречи да цъкват през 15 сек. по 1 гр..

- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Аз мога да кажа наблюдение относно газ на ОМV банишора. Там обаче ситуацията е по странна: Често зареждам за 10лв. и знам до каде ми стига показанието на бутилката. На дясната колонка винаги сипват с около 1л. по-малко, това си личи и от стрелката и от разхода. Не знам как става ама ми се случва секи път на дясната и за това си зареждам на лявата ако мога.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”