Искам да направя голфа по нисък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gtifen2012
Автомобил: 1.8T AUM 2002
Двигател:

Re: Искам да направя голфа по нисък

Мнениеот gtifen2012 » Нед 03 фев 2013 8:23

microelement написа:И аз все още чакам мнения и съвети как да си осакатя колицата :mrgreenfun :mhihi

Аз пък искам да си дигна голфа на нормалното ниво че ми писна от това ниско окачване .На неравен път например павета на "вълни", спящи полицаи и снежни коловизи зимата постоянно опира отдолу.

Та мисля да разкарам всичко дето прави голфа нисък

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 03 фев 2013 21:43

За тези, които искат ниска кола - евалата, ако имате нервите и парите :wink

Мога да дам много примери за излишни разходи, в които са се вкарали собствениците на ниски коли - най-вече спукани картери. При Голф 4 е алуминиев и се сещате кой ще го завари и колко ще изкара :wink Отделно непоносимостта на каквито и да било неравности, спящи полицаи, бордюри...
Често карам зад някой свлечен, който лази с 5 км/ч, за да не си доразбие бъбреците, а предната кола е на 1км. напред... Сам да си осакатиш колата откъм маневреност - не го разбирам :rolleyes Другото - ножове, подкалници, по-некомфортна возия и т.н.
Нищо лично, но не може да очаквате от "марково" окачване за 400 лв. амортисьори + пружини да вози хем стабилно, хем комфортно. Повечето са пълен боклук... Защо? Возил съм се в Голф 3, 1.6 75 к.с. 1996г. с окачване Билщайн, слагано в Италия с фактура на стойност 1000 или 1200 евро. Колата бе невъобразимо ниска, адски стабилна, но и МНОГО комфортна откъм возия. Но, това не всеки може да си го позволи.
Същата история на по-нова кола - Opel Astra OPC. Колегата си я взе с 2 комплекта окачване - стоковото, което е ужасно и марково за 1300 паунда, което е регулируемо, много по-стабилно, същевременно и по-комфортно! Рядко срещана комбинация, особено в ценовия клас под 1000 лв.

Изхождайки от тази гледна точка - 1.8Т при Голф 4 се предлага само във вариант GTI, т.е. по-спортно и ниско окачване. Без да давам четирицифрена сума, съумях да повдигна колата в рамките на разумното, без да нарушавам конструктивната й стабилност и визия и то за по-малко от 250 лв. - дизелови пружини.

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Пет 08 фев 2013 17:47

Ами дай снимка на твоето GTI за добия представа колко по нисък от моя седи и да знам дали да търся пружини от ГТИ :wink :rolleyes

Потребителски аватар
Mr.Stiff
Автомобил: VW Jetta III GL
Двигател: ABA 1995

Мнениеот Mr.Stiff » Чет 14 фев 2013 18:47

Колега, моят съвет е да си вземеш Eibach Pro kit. Първо колата слиза достатъчно надолу, за да придобие добра визия и въпреки това остава със сравнително добра проходимост. При внимателно шофиране и избягване на много големи неравности няма никакви проблеми. Картер досега не съм удрял, но задължително при качване на паркинг трябва да захождам под ъгъл, защото задира в праговете и гредите.
Най-голямото предимство на Eibach-а е това, че са предвидени да се ползват с фабричните амортисьори, т.е. няма риск пружината да "увисне".
С тези пружини, смея да твърдя, че вози по-комфортно отколкото с фабричните. С тях изчезна типичното за Golf 3/Vento блъскане в бомбето при преминаване през дупки, при което имах усещането, че амортисьора ще се покаже през предния капак. Поема малките неравности много по-добре. Автомобилът се накланя значително по-малко не само в завои, но и при потегляне и спиране( почти напълно изчезна повдигането и потъването на предницата). Значително по-стабилен е при висока скорост.
Карал съм Golf 3 с регулируемо окачване, което струва 550лв, нагласено на същата височина. Моето впечатление е, че с него за комфорт изобщо не може да се говори и колата е много по-нестабилна при висока скорост и преминаване през неравности.

Потребителски аватар
gtifen2012
Двигател:

Мнениеот gtifen2012 » Съб 23 фев 2013 11:18

моят Голф4 беше със спортно окачван съм го махнал пружините са Eibach и скоро ще ги пусна да се продават заедно в амортисьорите

Потребителски аватар
gtifen2012
Двигател:

Мнениеот gtifen2012 » Нед 21 апр 2013 11:08

тук продавам ниското окачване
спортни амортисьори +пружини Eibach Pro за Голф 4
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=379735

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”