Измама с рециклирането на карета
Измама с рециклирането на карета
Колеги искам да споделя как Жан на Окръжна болница рециклира каретата. Мой колега си смени карето с рециклирано там при което му издадоха гаранця,няма един месец(800км) рециклираното каре започна да трака , при опита му да го смени с друго се оказа че гаранцичта не важи. След това разглобихме карето и се оказа че където са контактували съчмите е наварено може би с телоподаващо и после е изпилено на шмиргел, никой не си е направил труда да закали отново метала след разкаляването му след заваряването, след експоатацията му 1 месец заварките са тръгнали да се разлепят което може да доведе до блокиране на волана. Моя савет е не ходете там да рециклирате карета.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Извинявай, ама кой нормален човек ще си рециклира каре?!!!
Да рециклираш рейка или помпа като и смениш лагерите - да, но каре -
Всеки нормално образован човек ще си направи сам сметката и ще разбере, че по-добре е да си купи ново каре, от колкото да го рециклира.
Съвсем друг въпрос е този, който се наема да го направи, че е за бой
Да рециклираш рейка или помпа като и смениш лагерите - да, но каре -

Всеки нормално образован човек ще си направи сам сметката и ще разбере, че по-добре е да си купи ново каре, от колкото да го рециклира.
Съвсем друг въпрос е този, който се наема да го направи, че е за бой
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега васстоп мога да ти кажа че тук грешиш или не си напълно прав значи. Дойде един прекрасен ден един прятел с аъди а4 и каза че цялата предница му трака и тропа .викам ок кво 6е ги правим частите нови или рециклиране карета биалетки всичко той ми вика чисто нови казвам му ок н.п. отиваме при един прятел на константин величков и му казвам как седи вапроса той ми казва че по здраво стават часстите като се рециклират приятеля ми се зачуди и аз му предложих половината предница рециклирана другата чисто нова и така и направихме след година и половина идва с оплакване че предницата и има не6то качвяаме я на подемника и кво гледама дясната част 2 биалетки и о6те две щанги не си спомням какви бяха са се разтропали и това бяха части които ги бяхме взели чисто нови . с рециклираната лява част на предницата не е мръднала Ние ги рециклираме към зоопарка некво место Феликс ли са или нз. досега сме нямали проблем (разбирасе се рециклират ако клиента пожелае )
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
00Cool написа:и това бяха части които ги бяхме взели чисто нови
много зависи какви части се взели

Ако частите са оригинални, не би трябвало да има проблем, а и специално по ходовата част - си зависи много и от задкормилното устройство.
Защото от думите ти излиза, че рециклираните неща са по-добри и от оригинала, което може да го разкажеш в кварталната кръчма, но не и на сериозни хора. То ако беше така, автомобилните производители щяха да поръчват направо на нашите майстори да "произвеждат" нови части, а не да се хабят да строят сума заводи с тази цел.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
00Cool написа:колега васстоп мога да ти кажа че тук грешиш или не си напълно прав значи.
Не съм на твоето мнение колега. Точно тук, за този случай става дума за рециклиране на една специфична част, а именно - каре.
И винаги ще държа на мнението си, че е по-добре да се вземе ново (и качествено) такова, отколкото да се рециклира старото.
Съвсем отделен въпрос е какво нашите търговци разбират под "оригинално"... тук вече не искам да споря, защото всеки един от нас е патил.
В крайна сметка всички сме големи хора, носим глава на раменете си и поемаме съответните отговорности.
Ако някой ден заради това каре бъде отнет нечий живот не бих искал да съм на мястото на човека, който е отговорен.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”