Измама с рециклирането на карета

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Измама с рециклирането на карета

Мнениеот djshomi » Чет 23 ное 2006 17:13

Колеги искам да споделя как Жан на Окръжна болница рециклира каретата. Мой колега си смени карето с рециклирано там при което му издадоха гаранця,няма един месец(800км) рециклираното каре започна да трака , при опита му да го смени с друго се оказа че гаранцичта не важи. След това разглобихме карето и се оказа че където са контактували съчмите е наварено може би с телоподаващо и после е изпилено на шмиргел, никой не си е направил труда да закали отново метала след разкаляването му след заваряването, след експоатацията му 1 месец заварките са тръгнали да се разлепят което може да доведе до блокиране на волана. Моя савет е не ходете там да рециклирате карета.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 ное 2006 17:19

Извинявай, ама кой нормален човек ще си рециклира каре?!!!
Да рециклираш рейка или помпа като и смениш лагерите - да, но каре - :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy
Всеки нормално образован човек ще си направи сам сметката и ще разбере, че по-добре е да си купи ново каре, от колкото да го рециклира.

Съвсем друг въпрос е този, който се наема да го направи, че е за бой

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 23 ное 2006 17:21

Ми колегата ми кара нисан и му искат 220 лева за ново.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 ное 2006 17:23

djshomi написа:Ми колегата ми кара нисан и му искат 220 лева за ново.

Ами дай за 200лв да се претрепе някъде, не дай си Боже да претрепе и някой друг... аман от тарикати :evil:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 23 ное 2006 17:25

Там ми рециклираха рейката на голфа и не съм имала никакви проблеми.
На един мой познат също там му му я рециклираха и е доволен.
Още повече,че пред очите ми едно момче беше дошло за рекламация и му я приеха.
Може това да е просто нещастна случайност :wink:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 23 ное 2006 17:26

Колега не искам да споря просто споделям челия опит от рециклирано каре от тази фирма за информация на колегите.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 ное 2006 17:51

djshomi написа:Колега не искам да споря просто споделям челия опит от рециклирано каре от тази фирма за информация на колегите.

Колега благодаря!
А за твоя информация, а и за информация на колегите:

каре НЕ СЕ рециклира!, а се купува ново.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 ное 2006 9:09

vasstop написа: каре НЕ СЕ рециклира!, а се купува ново.

вчера с един колега ходихме до сервиза за рециклиране до зоопарка с/у мотоекперт, та там на рафта зад продавача-кунсултант имаше поне 100 карета ;) :)
явно народа рециклира :)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 24 ное 2006 9:28

One написа:явно народа рециклира :)

Идиоти под път и над път. Като си помислиш че се разменя понякога и човешки живот за 200 лв. :shock

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 24 ное 2006 20:55

оу ! на мен ми е блокирало каре в движение ! :shock колата става неуправляема !!! шега небива ! карето беше китайско :oops:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 25 ное 2006 16:57

от бившата ми фирма му продавахме съчми които сменя в $рециклираните$ карета - при него е важна цената и поради това той си купуваш възможно най ефтините съчми.

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Съб 25 ное 2006 17:47

колега васстоп мога да ти кажа че тук грешиш или не си напълно прав значи. Дойде един прекрасен ден един прятел с аъди а4 и каза че цялата предница му трака и тропа .викам ок кво 6е ги правим частите нови или рециклиране карета биалетки всичко той ми вика чисто нови казвам му ок н.п. отиваме при един прятел на константин величков и му казвам как седи вапроса той ми казва че по здраво стават часстите като се рециклират приятеля ми се зачуди и аз му предложих половината предница рециклирана другата чисто нова и така и направихме след година и половина идва с оплакване че предницата и има не6то качвяаме я на подемника и кво гледама дясната част 2 биалетки и о6те две щанги не си спомням какви бяха са се разтропали и това бяха части които ги бяхме взели чисто нови . с рециклираната лява част на предницата не е мръднала Ние ги рециклираме към зоопарка некво место Феликс ли са или нз. досега сме нямали проблем (разбирасе се рециклират ако клиента пожелае )

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 25 ное 2006 17:56

00Cool написа:и това бяха части които ги бяхме взели чисто нови

много зависи какви части се взели :) аз съм сменял разпределителен вал с "оригинален" и след 10к км. нямаше грам гърбица. После си купих оригинален от моргата и колата вече около 200к км. си върви с него и новият й собственик е щастлив.

Ако частите са оригинални, не би трябвало да има проблем, а и специално по ходовата част - си зависи много и от задкормилното устройство.

Защото от думите ти излиза, че рециклираните неща са по-добри и от оригинала, което може да го разкажеш в кварталната кръчма, но не и на сериозни хора. То ако беше така, автомобилните производители щяха да поръчват направо на нашите майстори да "произвеждат" нови части, а не да се хабят да строят сума заводи с тази цел.

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Съб 25 ное 2006 18:47

не въобще не ми е това мисълта а ми искам да кажа според точният случай това ми направи впечътление и за това казвам а що се отнася до задкормилното едва да ли се е целил се от десно в дупкито но както казваш може и от самите части да е било '

Поздрави :D

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 25 ное 2006 20:36

00Cool написа:колега васстоп мога да ти кажа че тук грешиш или не си напълно прав значи.

Не съм на твоето мнение колега. Точно тук, за този случай става дума за рециклиране на една специфична част, а именно - каре.
И винаги ще държа на мнението си, че е по-добре да се вземе ново (и качествено) такова, отколкото да се рециклира старото.
Съвсем отделен въпрос е какво нашите търговци разбират под "оригинално"... тук вече не искам да споря, защото всеки един от нас е патил.
В крайна сметка всички сме големи хора, носим глава на раменете си и поемаме съответните отговорности.
Ако някой ден заради това каре бъде отнет нечий живот не бих искал да съм на мястото на човека, който е отговорен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”