Проблем с оборотите на поло 6н афх - решен!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Проблем с оборотите на поло 6н афх - решен!

Мнениеот Vw_polo_16v » Вто 26 фев 2013 13:41

Колеги имам проблем с оборотите на полото. Работата е там че колата няма ниски обороти от 1 месец примерно. Чистих свещите филтри и тн. Но снощи стана нещо странно... след като скъсах пистов ремък, колата си възвърна нормалните обороти следователно без да се върти ролката на алтернатора, така карах докато се прибрах без никакъв проблем в оборотите..... След като сложихме новия ремък,и пак същивят проблем. Кажете каде да търся? Маи нещата отиват към проблем с алтернатора.

Последна промяна от Bobi_S13 на Пет 01 мар 2013 21:23, променено общо 1 път.
Причина: добавих "решен" към заглавието, за да се ориетират хората при търсене!

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите на поло 6н афх

Мнениеот Somi » Вто 26 фев 2013 14:40

Нещата отиват към 350 лв за дросел .Ако е читав под товар ще се стреми да подържа оборотите ако ли не като натовариш с хидравлика и алтернатор гасне .

Потребителски аватар
Vw_polo_16v

Мнениеот Vw_polo_16v » Вто 26 фев 2013 14:48

Somi написа:Нещата отиват към 350 лв за дросел .Ако е читав под товар ще се стреми да подържа оборотите ако ли не като натовариш с хидравлика и алтернатор гасне .

Това твърдение може ли да го докажа по някакъв начин, или трябва да ходи на "лекар" колата?

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Вто 26 фев 2013 20:05

а аз по-скоро си мисля че нещо ти товари оборотите (двигателя не дросела) в смисъл нещо може да ти затяга сещаш ли се когато навиеш примерно пълен десен колата почва да трепери и оборотите падат ! но може и да е дросела.. :)

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Сря 27 фев 2013 9:22

Поччисти първо дросела за временно закрепване на положението и ще се оправи 85 % .Ремъка не ти върти само алтернатора а и хидравликата това е натоварване на двигателя с едни 10-тина коня.Закачи я на вагком и ще откриеш грешка TPS или заминало стъпково моторче .Пусни му една адаптация и ще разбереш че клапата е мъртва защото нищо не прави .Дано греша но това е най-честоо срещаното явление.

Потребителски аватар
Vw_polo_16v

Мнениеот Vw_polo_16v » Сря 27 фев 2013 16:14

Благодаря за мненията!

В почивните ни ще се занимавам с дросела. Колата има и климатик, който не ползвам..

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 01 мар 2013 8:12

При евентуална НЕработа на ламбда сондата се трупат грешки, които също предизвикват игра на оборотите, идваща от стъпковото моторче. Изключи плюса на акумулатора за поне 20 мин, за да зачисти всички грешки и да адаптира дросела наново. Ако е здрав дросела и няма странични проблеми ще се оправят оборотите. Аз бях с нов дросел и нова ламбда, но заради газта правех упражнението на всеки 2-3 месеца, иначе ми играеха оборотите.

А дали проблема е в дросела можеш да провериш сравнително лесно. На празен ход на загряла кола напускай накуп всички консуматори, най-вече клиематика, подай газ и си махни рязко крака от газта, ако понечи да държи оборотите, най-вероятно е здрав дросела, макар че силно се съмнявам.

Успех.

Потребителски аватар
Vw_polo_16v

Мнениеот Vw_polo_16v » Пет 01 мар 2013 19:00

като снощи се занимавах с дросела, за да го почистя, колата се оправи... но нека запазя за себе си гледката от видяното....... Беше доста много мръсен!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”