за и против пастирането

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

за и против пастирането

Мнениеот dude » Сря 22 ное 2006 17:48

четох бая из форума
и установих, че има немалко хора, които се оплакват от последици след пастиране или полиране, леки надирания, неравномерен блясък ей такива неща

та реално да ви питам, ако не ми трябва да ми лъщи колата, струва ли си риска да я пастирам и полирам?Доволен съм си от блясъка на този етап.

В смисъл самото пастиране помага ли на боята за зимата, че уви гараж нямам?
и в това леко по-студено време прави ли се пастиране или е трябвало есента?

чудя се дали си струва да похарча 100 лв за това чудо, при положение, че имам бая други неща за оправяне.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 22 ное 2006 17:54

според мен има смисъл, мани го блясъка - пази лака при пек и студ :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 ное 2006 18:04

оправи колата, пастирането може да почака.. ;)
доколкото си спомням беше новичка ... значи би трябвало да е пастирана от търговеца ;)

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Сря 22 ное 2006 18:08

И според мен има смисъл защото предпазва лака. Пре ди 2-3 седмици пастирах с 4 пасти марка "Festool" последователно (естествено с машина) една бяла Астра 2001г. която не беше пастирана никога до сега, мога да кажа, че ефектът беше поразителен. След това минах и моят стар Пасатко и :shock боята стана като огледало. На опаковката пишеше че този слой остава за 18 месеца така, че мисля, че 1-път годишно е добре да и се удари една пастичка. :wink:

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Сря 22 ное 2006 18:32

Аз моите коли ги пастирам през 4-5месеца наймного,иска ми се този мазен слой отгоре върхо колата да го има постоянно.Когато вали,водата воопще не се задържа,претпазва от студ и от яко слънце.
Миналата есен не си пастирах аудито и напролет на 2-3места беше тръгнал лака.Аз съм твърдо ЗА пастирането и полирането!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 22 ное 2006 19:02

добре, щом го правиш толкова често, сподели къде си доволен от услугата
до тук съм видял мнения само за СофАвто на зимния дворец и за тея на околовръстното GEMSEA

аз много се чудя дали да не го направя при наз на ГАЗКОМ на автомивката, чувал съм добри неща за тях, и ми е близо

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 22 ное 2006 21:32

Ако го правиш през 5-6 месеца не виждам смисала да се буташ за машинно.70-100 лв. според мен са недопустими въпреки че фаидата от пастирането е голяма.Аз ходя в един магазин за бой на Черни връх/някой от форума го препоръча от там си зимах коректор за ражда/ 5лв./100 гр. на 3М-която е професионална и се маца директно.Зимаш една 1ви номер за големи драскотини/тази паста ако ползваш само нея колата остава надрана :!: /и след тва цялата с 3ти номер за блясак/естествено на малки части полагаш и търкаш/.Води се че за добро пастиране на кола ти трябват 300 гр. паста и 6-7 часа.Аз го направих със 100-120 гр. и 3-4 часа в който включвам и измиването-ефекта беше поразителен да не говорим че и си пазя боята за зимата :!:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 23 ное 2006 0:43

И аз определено съм ЗА пастирането но не и за честото пастиране.На 6месеца според мен е напълно достатъчно и съм много доволен от пастите на 3М :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 23 ное 2006 1:18

SLO написа:Аз моите коли ги пастирам през 4-5месеца наймного

Колега от това често пастиране остана ли по колата ти боя? Не, че нещо, ама при пастирането се отнема част от повърхностния слоя на боята. Е виж ако я полираш съм по съгласен.
Аз съм за пастирането ако е е наложително. Ако боята е прегоряла и ако е надрана. Но ако няма прегорял слой и няма надиране е по-удачно да се полира. Така пак има блясък, предпазва се боята и най-вече не ти се изтънява слоя боя.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 23 ное 2006 10:45

Ествествено че ЗА.Преди и след зимата.Ама говоря за старателно качествено пастиране с 3 вида паста.Аз сам си го правя, че нямам вяра на друг.С машинката бръм бръм бръм. 8)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 23 ное 2006 11:34

wili98 написа:оправи колата, пастирането може да почака.. ;)
доколкото си спомням беше новичка ... значи би трябвало да е пастирана от търговеца ;)

ами може и да се окажеш прав,

сега слизам на дъжа долу и осъзнавам, че целия ми преден капак и тавана са на капки и няма както при другите коли една такава еднородност. И си мисля, че може и да е полирана, защото иначе не се получава така, нито една от съседните коли нямаше подобен ефект

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Чет 23 ное 2006 16:46

Andrian_VT написа:
SLO написа:Аз моите коли ги пастирам през 4-5месеца наймного

Колега от това често пастиране остана ли по колата ти боя? Не, че нещо, ама при пастирането се отнема част от повърхностния слоя на боята. Е виж ако я полираш съм по съгласен.
Аз съм за пастирането ако е е наложително. Ако боята е прегоряла и ако е надрана. Но ако няма прегорял слой и няма надиране е по-удачно да се полира. Така пак има блясък, предпазва се боята и най-вече не ти се изтънява слоя боя.

Пасата го имам от 5-6 месеца,пастирах го веднага след като го купих а го полирах преди 2 дни.Ако има нужда на пролет ще се пастира пак ако не един полир и е готова.
Аудито го цапах почесто,в годината 2 пасти и 2 полира,сега Рендето от както съм го взел,демек за 1 месец първо му правиха целостен третман със 3М в автомивка Reflex и ония ден с Пасата пак един полир му направих отгоре.
Боята им седи на всичките ми коли :D даже блестат като нови! :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 ное 2006 17:12

А къв е тоя полир и ква му е разликата спрямо пастирането?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 ное 2006 18:44

няма разлика минава се само с наи финната паста за блясък

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 ное 2006 22:27

Е в такъв случеи ето импровизирана рецепта:
Търкаш веднъж с паста 1и3 и след това профилактично спрез 6 месеца с 4 или 5,докато колата се понадере с времето и пак се повтаря 1и3-и кбоята ти почва да те обича.
P.S.Днес на дъжда забелязах че колата е на капки при условие че я пастирах преди 1-2 месеца на ръка.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”