VW Polo 6N AEE 1996г-съвместимост глави § въздух в с-мата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

VW Polo 6N AEE 1996г-съвместимост глави § въздух в с-мата

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 01 мар 2013 21:16

С монтьора се видяхме в приключение.
Сменена гарнитура, термостат и т.н., а продължава да бълбука антифриза.

Замисляме се за пукната глава. Външно никакви пукнатини и микро пукнатини.

Вътрешно, не е ясно каква е хавата.

За това се чудим, дали има съвместимост на главата на АЕЕ-то с на някой др. VAG мотор?
Оказа се, че АЕЕ-то както винаги е по рядък случай, за това търся някоя масовка ако има такава.
Намерих няколко АЕЕ-та на части, но се продават цели двигатели, а на мен такъв не ми трябва.
Трябва ми проста, не оборудвана глава.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: VW Polo 6N AEE 1996г. - съвместимост на глави

Мнениеот Каспър » Нед 03 мар 2013 13:30

Потърси и в Шкода и Сеат форума за АЕЕ на части. Това недоразумение е толкова самотно, че едва ли ще има съвместимост с други глави. Само капака на главата има съвместимост с по-малките мотори и дотам :mhihi Докато при AEX,ANX,APQ,AKV главата е еднаква при АЕЕ-то всичко е уникално :bowdown
Единствения ти шанс според мен е да се ослушваш за такова на части и да попаднеш на читава глава. В Ауто дата можеш да видиш всички модели на които се монтира АЕЕ двигател за да знаеш за какви коли да се оглеждаш, защото доста често хората не са наясно какво продават.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 03 мар 2013 14:35

Колега, аз не мога да ти дам съвет, за конкретната глава за мотора, но сигурно сте пробвали, но пробвайте пак, с някой компресор да продухате системата, може да има въздух в нея и от там да бълбука антифриза! Поне при мен беше така, смяна на гарнитурата нов термостат и още при паленето, колата не е загряла и почва да изхвърля антифриза през казанчето, едно обезвъздушаване през маркуча на казанчето и нещата се оправиха :c020

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 03 мар 2013 14:51

На скоро в една тема имаше фантасмагории как на глава от АЕЕ сложили колектори от АБУ,но така и не видяхме снимки на това животно :stumm И аз знам,че главата на АЕЕ си е индивидуална.
На моя стария АЕЕ ми надуваше много маркучите,от там ремонт на главата всичко ново и пак маркучите корави,още си го карат така без проблеми.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 03 мар 2013 15:15

За да разберете дали има пукнатина или микропукнатина мисля, че е нужна апаратура, нещо на принципа на рентген. Така на око няма как да видите микропукнатина, ако изобщо има такава.
Предполагам като сте сменили гарнитура сте шлайфали контролно, за да няма инфекции :mhihi
А ако искаш да си ползваш твоята си инжекция и колектор, предполагам ще трябва да търсиш глава точно от АЕЕ. Колегата, дето е дал кодовете на 1.4 моторите, можете да опитате да наложите някоя, с еднакъв диаметър на буталото са, но може да има конструктивни разлики в горивните камери. Най-добре се консултирай с някой, който е отварял 1.4 и 1.6 и се е заглеждал в разликите помежду им.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 06 мар 2013 2:55

След кратък обзор на нещата, се оказва че главата от АЕЕ става само за АЕЕ...
Има сумати VAG модели с този мотор.

Прегледа е др. бира за която ще пусна уточнение, какво и как се случва. За да има яснота по въпроса.
За сега търсим все още решението дали е главата...

Имаме няколко др. идейки, по безболезнени да видим до къде ще стигнем.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Сря 06 мар 2013 13:27

Колега гледам си от софия , има на доста места дето предлагат надуване снимка и проверка н на глава занеси я и ше си изясниш ситуацията.Наи близо ще са ти тези в слатина дето правят пъло обслужване на глави .Разбира се това струва пари ти си преценяваш дали да инвестираш или да си вземеш друга.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 07 мар 2013 12:10

Не е главата :a040 :a040 :a040

оказа се "таралежа" (фланеца) на главата...бил е пукнат и фукал въздух в системата.
който се чуди какво е "таралеж":

Изображение

та въпросния е сменен, колата се държи нормално, и работи в оптимален режим.
Все още се забелязва малко въздух по системата, но предполагаме че се обезвъздушава.

Ще карам така остарожно следейки всички показатели!

Благодаря на всички, и си гледайте таралежите внимателно!

Потребителски аватар
poloman
Автомобил: polo 6n 1996
Двигател: aex

Re: VW Polo 6N AEE 1996г-съвместимост глави § въздух в с-мат

Мнениеот poloman » Нед 10 мар 2013 23:41

Здравейте колеги аз карам с глава от аее на мотор аех и нямам проблеми но за обратното незнам дали става

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 14 мар 2013 14:37

Става и обратното всичко е едно към едно разликата идва само от хода на буталото иначе може и от 1000кубика да сложиш глава

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Пон 20 май 2013 21:57

стига бе как е възможно от тази пластмаса да вкарва въздух в системата звучи ми фантастично ноправо.Виж да има теч оттам да ама да засмуква въздух ми е странно.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 май 2013 23:05

Да ползвам темичката, АЕА главата има ли шанс да е като на АЕХ , или е с по широки клапани? Имам предвид, мога ли да я натаковам на АЕХ-а ?

AFH 16v ще се сглоби ли с долнище АЕХ , естествено с комплект колектори от AFH?

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Вто 21 май 2013 7:31

Да ще се зглоби блока е чугун като АЕХ и оптягането е с ролка .Буталата са същият диаметър .С това ще го докараш до 75 кончета .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 21 май 2013 8:02

Те буталата са същия диаметър, ама дали формата на челото им е същата? А дали и горивната камера на двете глави не е различна (най-малкото едното е 16 волта? :exclaim Това са просто подмятания от моя страна, тъй като не зная дали и с колко се различават, но предполагам е нужно да се прецени и този момент.
Ако се промени обема на горивната камера ще се промени съответно и степента на сгъстяване. А това не мисля, че трябва да се подценява в случая.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Вто 21 май 2013 8:14

Буталата трябва да се пипнат че имат зарязано за клапаните на 4 места за разлика от АЕХ на 2 но това се прави няма проблем , част от горивната камера е и в главата така че няма да се сгъсти , на АЕХ мисля че беше същото и все пак може да се играе и с гарнитурата едната е ламарина другата е по дебела .То има колега събрал долница ОТ 1,6 абу с глава 16 дето горивната е само в буталата и се хвали че добре върви .Иначе има и още една заигравка която също е решима с захващането на водещата паразитна ролка .Зависи колегата с какви пари разполага .
Друг е въпроса че финансово не си заслужава да се прави по добре цял двигател .Кабели запалителни , делко ,инжектори с реика двуцевка компютър имобилаизер , капак глава ,и едни 300 лв работа и гарнитури и консумативи сигурно поне 300 и тн.че с тези от АЕХ няма да стане освен ако не ползва мега за управление и някои симпатични тромпетчета.
Мислил съм го отдавна за истребителя на жената с цел засилване но не си заслужава финансово .
Ако е за регистрацията насажда се целия двигател в дъното на АЕХ и става ток но пак е забранено да се изменя конструкцията на двигатела така че си губи смисъм трансплантацията.
П.п Апропо колегата защо не си пусне своя тема с въпросите които го вълнуват за да е полезна и за други колеги които използват търсачката.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”