Здравейте,имам два въпроса за рамото на задната чистачка на Polo 6N 1998г. комби/рамото покрива цялата чистачка/
1- От кой друг модел на VW евентуално може да стане,понеже комбитата не са много,а на моето му счупих щипката която държи самата чистачка.
2- Моторчето на чистачката се движи на пресекулки /без да прави един оборот както трябва да е/а преди
си работеше както трябва.
Ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с тези проблеми и сподели как да се реши проблема.
Рамо на задна чистачка Polo 6N комби: Поправено!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Рамо на задна чистачка Polo 6N комби: Поправено!
Последна промяна от polo101 на Пет 15 мар 2013 14:53, променено общо 1 път.
Re: Рамо на задна чистачка Polo 6N комби
Моито не е комби а с 3 врати поради същата работа с счупена щипка си сложих от пасат Б5 комби без преправне и сега си слагам и евтинка масова чистачка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията,изглежда ще сваля рамото и ще пробвам дължината и шлиците по моргите
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Трудно ще намериш такова рамо, струва към 80-90 лв. ново и е само оригинално. А чистачката работи на пресекулки защото няма хубав контакт - има отдясно като вдигнеш капака на багажника един маншон с кабели, и е тръгнал да ти се къса кабела - този проблем го има почти всяко поло комби - аз на мойто ги оправям вече 2 пъти откакто го имам и пак се късат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че оригиналното е скъпо,точно за това питам дали става и от друг модел за да си взема от някоя морга,
а за маншона за който пишеш ми направи впечатление че започнал да се цепи,ще проверя дали проблема е там.
Благодаря
а за маншона за който пишеш ми направи впечатление че започнал да се цепи,ще проверя дали проблема е там.
Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа: А чистачката работи на пресекулки защото няма хубав контакт - има отдясно като вдигнеш капака на багажника един маншон с кабели, и е тръгнал да ти се къса кабела - този проблем го има почти всяко поло комби - аз на мойто ги оправям вече 2 пъти откакто го имам и пак се късат.
Точно това се оказа проблема,но беше в маншона от ляво,
отворих маншона снадих кабелите с удължения и работи.
Що се отнася до счупената щипка за чистачката,изпилих
старата с шлайфа и с бургия 2мм или 2,5мм пробих една
от стандартните щипки и самото рамо,болтчетата се навиха
много здраво на пластмасата плюс малко черен силикон
отгоре,може да се види резултата.Ще направя и по добри
снимки.

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Re: Рамо на задна чистачка Polo 6N комби: Поправено!
Супер, радвам се че е тръгнала чистачката. А иначе наистина може да съм объркал кое е от ляво и кое от дясно... Значи отдясно са кабелите за светлините на задния номер - това също им е дефект на полотата - и тях ги правих.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”