Поло 6Н 1,4 APQ `99 - Проблем скорости
- B_O_S_S_S
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло 6Н 1,4 APQ `99 - Проблем скорости
Купих колата на скоро и стария собственик ми вика "колата няма 5-та ... прибирах се от София и по пътя изключи и от тогава няма, ама незнам какво и има не съм я гледал". Реших, че няма да е нещо кой знае кво и ... така до днес - най-накрая реших да сваля капака на 5-тата и кво да видя - зъбите и на двете забчатки изронени. Въпросът ми е: някой знае ли от каква друга кутия (ако може и като код и като на кой двигатели и купета ги слагат) може да се пригоди 5-тата
Re: Поло 6Н 1,4 APQ `99 - Проблем скорости
Смени кутията , за да изрони зъби е заминал лагера на 5 дето е муфата и синхрона.Карана е без масло и за това е на това дередже.А лагера е заминал че е с пласмасова обвивка .Другите със сигорност са сини скоро и те ще заминат.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Свилене, не си играй да сменяш кутията. Смени си само 5-тата предавка. Мисля, че пасват от всякакви кутии. Взаимозаменяеми са, доколкото зная...
Какъв е кодът на кутията на полото?
Този модел кутии 085 имат един "проблем". Имат един семеринг, който прокапва и част от маслото изтича, като най-уязвима е 5-та предавка(ако не се лъжа щото седят най-горе в кутията колелата й). Така че провери и тоя семеринг. Не виждам смисъл да хвърляш кутията, ако не се чуват шумове от нея, а е прецакана само 5тата скорост.
Какъв е кодът на кутията на полото?
Този модел кутии 085 имат един "проблем". Имат един семеринг, който прокапва и част от маслото изтича, като най-уязвима е 5-та предавка(ако не се лъжа щото седят най-горе в кутията колелата й). Така че провери и тоя семеринг. Не виждам смисъл да хвърляш кутията, ако не се чуват шумове от нея, а е прецакана само 5тата скорост.
- B_O_S_S_S
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стефко, ами не няма шум в кутията всички останали скорости са перфектни ... нямам оплаквания към тях. И какво викаш ако взема да речем от някоя Г2 5-тата направо със всичко което е зад малкия капак трябва да паснат така ли?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Кажи кода на скоростите и ще проверим в ЕТКА 

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Бях писал в подобна тема.Имах същия проблем.Ремонта ми излезе 40лв.
- B_O_S_S_S
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нямаше да е лошо да кажеш какво става в смисъл от какви кутий стават предавките
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Помисли и по това което ти каза Somi. Дали ще изкараш всички зъби/стружки от кутията утре да не окапят и другите лагери и забчатки.Мисля,че малко късно е хванат проблема да минеш само със смяна на 5та без разглабяне за преглед на кутията.
Или както те съветва stefan4o сменяи забчатка и масло и колкото изкара.
Или както те съветва stefan4o сменяи забчатка и масло и колкото изкара.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”