Б5 светят лампи на таблото след пускане на габарити

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Б5 светят лампи на таблото след пускане на габарити

Мнениеот tranceaddict » Нед 08 юли 2012 19:54

Здравейте на всички колеги! От близо два месеца притежавам Пасат 1.8Т AWT двигател и съм с много добри впечатления от колата ! Монтирах и газов инжекцион и от там нататък колата започна да ми харесва още повече :D .НО се появиха странни аномалии :( Не видях в форума да има такава тема и за това реших да пусна нова за да можем да си помогнем взаимно.Та значи започна да ми свети на таблото един символ ,който индикира за проблеми свързани с двигателя. До тук добре, но след определено време започнаха да светят и други две лампи над него като едината е за ABS. Това започна да ме притеснява, защото като загася и запаля на ново колата, последните две лапи не светят , но установих ,че щом пусна габаритите и пак светват всичките три лампи. Карах я на VAG - диагностика и ми казаха ,че бил проблема в стоп машинката.Ок смених я, много лесно се сменя , но до там, пак си светят всички лампи и то вече не само когато е на габарити колата ами и по време на движение и това наистина е много странно и притеснително. От диагностиката ми изчистиха грешките и наистина я карах 10-20 км без проблем , но до тогава все още не бях сменил машинката. Разбрах и че си има специална настройка на положението на педала на спирачката към машинката , но няма как да го направя ,а и тези дето ми правиха диагностиката казаха ,че не знаят как става. Отчете ми също и че имам слаб ток на запалване на 1 и 4 цилиндър и ме посъветваха да си сменя свещите. Направих го! Но пак си светят лампичките :( .Да добавя скоростите на пасата са ръчни и е 2000 година модел. Ще я карам утре на диагностика пак за да видя след смяната на свещи и стоп машинка ще може да се оправят нещата. Все пак ако някой е закъсвал с подобни или същите проблеми нека даде съвет.... :)
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Re: Светят лампи на таблото след пускане на габарити Б5

Мнениеот tranceaddict » Вто 26 фев 2013 23:01

Остана малко свободно време за да напиша какво открих и как отстраних проблема със светещите индикатори (ESP и ABS). При изгоряла крушка на задните габарити съм подменил крушка с неправилният цокъл и съм дал на късо двете светлини. Без значение дали съм натиснал спирачката или не, през габарита се връща напрежение към стоп машинката и от там дава грешка в ABS. А този мотор (AWT) е без жило на дросела и клапата се управлява от ECU. Грешката се мултиплицира и в управлението на ESP. И от егати и тъпнята се борих няколко дни.И да кажа как го открих - застанах при работеща кола отзад за да проверя дали ми работят габаритите и се загледах в стоповете . Всичко светеше :banghead !Габарити ,стопове! Веднага се сетих за крушката! :biggrin Подмених я с друга, смених стоп машинката зашото беше залепнала на късо , и чистене на грешки и готово!Така че ако някой закъса с такъв тип проблеми( и то създадени от немърливост ) дано открие емата ми и да не се балтави с всякакви вероятностти ами да започне от крушките и стоп машинката!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Светят лампи на таблото след пускане на габарити Б5

Мнениеот dlug » Сря 27 фев 2013 11:59

То общо взето проблема е бил стоп машинка, но никой не би се сетил че идва от прецакана крушка. Евала колега че си написал проблема и решението му.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Re: Б5 светят лампи на таблото след пускане на габарити

Мнениеот Комшията » Съб 16 мар 2013 22:06

Господа нов собственик съм на Пасат б5.5 след завъртане на ключа светват и изгасват всички индикатори или лампи на таблото освен две,едната лампа е за акулуматора но другата за какво не разбрах.Гасне след запалване на двигатела жълта вдясно това някакъв проблем ли е или си е нормална ситуация.

http://imageshack.us/a/img546/4719/photo16205234.jpg

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 16 мар 2013 23:07

Важно е след запалване какво свети по таблото. Щом гасне всичко е наред, нормално е.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Съб 16 мар 2013 23:17

Благодаря за отговорите дотук,засега я паля веднъж на 10 дена колкото да не пада акулуматора.

Върни се в “Passat”