Polo 6n1 1.4 8v 60hp Високи обороти при максимална скорост
- pCheLaTa
- Автомобил: Vw Golf 3 1.8
- Двигател: ABS 1992
Polo 6n1 1.4 8v 60hp Високи обороти при максимална скорост
Здравейте колеги колага е Vw Polo 6n1 1.4 8v 60hp APQ ! Въпроса ми е когато карам със 100/км/ч обортомера ми е на 3.200 оборота искам да попитам това нормално ли е а когато карам със 130/км/ч обортите вече отиват на 4.500 незнам какво става гледам клипове по нета на поло с такъв мотор на 3та предавка със 100/км вървят със 4.500 оборота а мойто върви със 6.000 оборота на тази скорост и на 3та педавка някой да ми каже какво става или да ме насочи къде е проблема ?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Високи обороти при максимална скорост !?!?
Ако ти не си сменял скоростна кутия, то някой преди теб го е направил (кутията ти е 99% от 1.0 АЕR). Освен това ако преди не е било така, кажи дали оборотите се вдигат а скоростта не се променя (съединителя приплъзва) , тогава си смени съединител притискател и аксиален лагер. И им кажи да почистят втулката на вилката (те знаят кое какво е) .
Вариант 1. Търсиш кутия за този мотор и използваш търсачката за да намериш кодовете и да видиш каква става.
Вариант 2. Търсиш само 5-та предавка от такава кутия (за да си ОК на магистралата)иначе в момента колата ти е по пъргава от нормален APQ/AEX. С подмяната на 5-та предавка ще си запазиш пъргавината на долните предавки и ще си имаш нормална подходяща 5-та скорост за магистрала. (Не съм убеден че ще стане присаждането)
Поздрави!
Вариант 1. Търсиш кутия за този мотор и използваш търсачката за да намериш кодовете и да видиш каква става.
Вариант 2. Търсиш само 5-та предавка от такава кутия (за да си ОК на магистралата)иначе в момента колата ти е по пъргава от нормален APQ/AEX. С подмяната на 5-та предавка ще си запазиш пъргавината на долните предавки и ще си имаш нормална подходяща 5-та скорост за магистрала. (Не съм убеден че ще стане присаждането)
Поздрави!
- pCheLaTa
freestyler911 написа:Ако ти не си сменял скоростна кутия, то някой преди теб го е направил (кутията ти е 99% от 1.0 АЕR). Освен това ако преди не е било така, кажи дали оборотите се вдигат а скоростта не се променя (съединителя приплъзва) , тогава си смени съединител притискател и аксиален лагер. И им кажи да почистят втулката на вилката (те знаят кое какво е) .
Поздрави!
Ми не колега така си я купих не съм я сменял аз а за съединителя не буксува изобщо явно кутията е от 1.0 AER както казваш ти ще ти си търся друга кутия нямам друг избор а иначе така проблем ли му е да работи с тази кутия няква разлика може би в разхода ли ще даде не съм запознат ако може да ми кажеш ? :)
- freestyler911
Не е проблем ако я караш в града. Ако имаш често дълъг път, слагай хубаво масло и пак няма да има грижи, но ще харчиш повечко. Колко ... сам засечи. До колкото съм гледал на АЕХ е DCH кода, ама пак малко наизуст говоря... виж табличките на търсачката излизат.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Нормално е.Все пак е 60 коня и макс. скорост е към 160 км/ч.Ако искаш кола дето да е на 1600 об/мин и да е на 130 , Поло 1.4 не е твоята кола.
- freestyler911
Говорим за други работи колега.... Пък и не си ти човека който ще му казва коя е неговата кола.
Иначе полото има доста душичка в ниските обороти ...
Не си наясно явно, но поне не цапай. Кое е нормално по точно да обясниш? Когато по каталог макс. скорост е 160 , да си на 7500 оборота (АЕХ не може да ги докара ако ще буталата през ауспуха да му изкараш)......

Иначе полото има доста душичка в ниските обороти ...

Не си наясно явно, но поне не цапай. Кое е нормално по точно да обясниш? Когато по каталог макс. скорост е 160 , да си на 7500 оборота (АЕХ не може да ги докара ако ще буталата през ауспуха да му изкараш)......

- pCheLaTa
Аз мисля че много ясно и категорично съм изтъкнал проблема такаче не се ядосвай човек по някога има и колеги които не вникват във въпроса ! :)
Погледни кода на лепенката в багажника каква кутия е сложена в завода и сравни с тази на колата.Ако се разминават търси си кути с тази от кода в багажника.
- pCheLaTa
Somi написа:Погледни кода на лепенката в багажника каква кутия е сложена в завода и сравни с тази на колата.Ако се разминават търси си кути с тази от кода в багажника.
Точно това направих колега само че лепенката не ми е в багажника а са я сложили в сервизната книжка ! Кода на лепенката е DKF а кутията в момента е с код DKG :)
- dimovip
freestyler911 написа:Говорим за други работи колега.... Пък и не си ти човека който ще му казва коя е неговата кола.
Иначе полото има доста душичка в ниските обороти ...![]()
Не си наясно явно, но поне не цапай. Кое е нормално по точно да обясниш? Когато по каталог макс. скорост е 160 , да си на 7500 оборота (АЕХ не може да ги докара ако ще буталата през ауспуха да му изкараш)......![]()
Такааааа лииииии .... я подшушни за кво си говорите ..... Другите полота вървели на 3-та със 100 на 4500об .... ми те значи на 4-та ще достигнат макс. скорост по каталог.А и с тея има няма 120 нютона въртящ момент.... незнам какво още искате от колицата.Кутии-ала бала ... ако ще и от V6 да му сложиш кутият пак толкова ще си върви.И се замисли над това което ти казвам.И тук май не говорим кой има душица в ниските , а за това, че на колегата му се виждат високи 3200об/мин при 100км/час.
- pCheLaTa
dimovip написа:freestyler911 написа:Говорим за други работи колега.... Пък и не си ти човека който ще му казва коя е неговата кола.
Иначе полото има доста душичка в ниските обороти ...![]()
Не си наясно явно, но поне не цапай. Кое е нормално по точно да обясниш? Когато по каталог макс. скорост е 160 , да си на 7500 оборота (АЕХ не може да ги докара ако ще буталата през ауспуха да му изкараш)......![]()
Такааааа лииииии .... я подшушни за кво си говорите ..... Другите полота вървели на 3-та със 100 на 4500об .... ми те значи на 4-та ще достигнат макс. скорост по каталог.А и с тея има няма 120 нютона въртящ момент.... незнам какво още искате от колицата.Кутии-ала бала ... ако ще и от V6 да му сложиш кутият пак толкова ще си върви.И се замисли над това което ти казвам.И тук май не говорим кой има душица в ниските , а за това, че на колегата му се виждат високи 3200об/мин при 100км/час.
Колега немога да разбера защо спориш не четеш ли какво съм писъл колата е с къси скорости при 120 на пета предавка е със 4200 оборота тва нормално ли е според теб като на колато и дават топ спиид 160км при 4.500 оборота ? Просто скоростите които са сложени на мойто поло не са за него а са за поло 1.0 АЕR двигател и са с код на кутията DKG 0857 а мойте трябва да са DKF 085E според теб дали няма разлика ?
- pCheLaTa
Re: Polo 6n1 1.4 8v 60hp Високи обороти при максимална скоро
Имам и чисто нова Шкода фабия 2006 година която е 1.2 40кв. 54коня според теб тя с колко трябва да върви сигурно на 100км на пета със 4000 оборота ?
- freestyler911
Аз умишлено не пиша, и тая тема стана оакана ... За какво им трябва да мажат не знам ... Аз какзах каквото имах, разбрахме се , дотук съм .... Нито ще споря нито ще обяснявам...
Пчелата , колега ако мога да помогна с нещо пиши ми на лични.

Пчелата , колега ако мога да помогна с нещо пиши ми на лични.
- dimovip
Моля мненията ми да бъдат изтрити, но наистина незнам какво очаквате .... може би на 160 да е с 1600об...
карам поло 6н 1.6 АЕЕ и на 3000об/м съм с 120км/ч мисля че при АЕХ беше някаде около 105-110км/ч на 3000об/м при точния размер гуми разбирасе 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”