Polo 1.4 96 г.AEX Температурен датчик - Термостат
Polo 1.4 96 г.AEX Температурен датчик - Термостат
Здравейте колеги. Преди може би година ми протече термостатното тяло (таралежа) .Както и да е смених го с ново марка Birth. Вървеше си с датчика и термостата. Направи ми впечатление че датчика е с жълта маркировка, а в аутодата пише, че този датчик е спрян и да се използва датчик със синя маркировка. След смяната колата спря да ми отчита 90гр. на таблото. Понеже съм и с ГИ когато преминеше на газ просто или гаснеше или придърпваше. И така хванах се да си оправя този проблем. Смених термостата с BEHR -резултата е 0. Абсолютно загряваше до 70гр. и до там.Карах я така известно време но ми направи впечатление,че маркучите си загряваха нормално - първо горния после долния ,че и перката се включваше. Следва смяна на температурния датчик този път синя маркировка. Колата загрява на 90гр. за километър и корено се промени вървенето на газ.Няма придърпване гаснене и т.н. Обаче ми се струва, че прекалено бързо достига тези градуси 90. Примерно карам 2.5км и когато барна маркучите долния е студен. или термостата не е отворил , а на таблото стрелката е на 90гр. Дали е правилно да е така? 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”