Stenly's Golf 4

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Stenly's Golf 4

Мнениеот stenly_m » Чет 21 мар 2013 12:10

Здравейте, Колеги!

С интерес следя раздела! Най-накрая се реших да покажа и моя красавец. Моментното му състояние ми отне около 5 години :)

Купих го началото на февруари 2008 г. и изглеждаше така - с дребни забележки по боята, но доста запазен като цяло, на 104 000 км. по километраж, реални 134 000 км. (джамбазинът беше върнал скромните 30 000 км):

Изображение

Изображение

Първите два месеца му се радвах много. На втория ден след покупката му подарих американско фолио за стъклата :). Други промени по външния вид, освен оправяне на забележките по боята, не бях предвидил на този етап. За съжаление, един "хубав" дъждовен ден заварих колата така :(

Изображение

Изображение

Една мадама с Land Cruiser забравила автоматика на задна и спряла в мен :)

Това още повече ме накара да се влюбя в колата си и започнах да мисля за лека промяна на вида ѝ по мой вкус. Направих първата си покупка от германския eBay, а именно затъмнени оригинални стопове и черни мигачи за предните калници. Купих от колега от Пловдив решетка без емблема и вкарах колата за пребоядисване и оправяне на щетите и се получи доста добре.

Изображение

Изображение

Това бяха промените, които направих и дойде лятото, когато заминах за Америка. Разглеждайки американските сайтове, се сдобих с много допълнителни неща:
1. Фарове с лупа - черни
2. Парктроник
3. Мигачи за калниците Хела
4. Ксенон
5. Плеър, усилвател и 12' бас Pioneer
6. Подлакътник
7. Държач за очила, който се поставя на мястото на шофьорската дръжка над вратата
8. Антена тип "Ауди"

Изображение

Изображение

Изображение

Заради парктроника трябваше да пребоядисам задната броня и реших да пръсна огледалата и да сложа добавка тип "клюн" на предния капак ( честно да си призная, тогава ми харесваше доста ):

Изображение

Изображение

Мечето на Ферари беше неразделна част от интериора :)

Изображение

Бях се поспрял с харчовете по колата, но във Форума се появиха едни много красиви джанти и след 10 секундно мислене се уговорих с колегата да ги купя. Разбира се, с тези големи джанти стандартният диск не си отиваше и затова си купих нарязани Brembo Max /не ги препоръчвам - изкараха само 70 000 км и се изкривиха много/.

Изображение

Изображение

Изображение

Както се вижда от снимките, джантите не бяха много добро състояние. Обичайки всичко да ми харесва, ги вкарах в бокса за пребоядисване - много тъмно сиво, почти черно. И това беше всичко за момента.

Към края на 2011 г. ми разбираха колата и ми откраднаха плеъра. Лошото беше, че освен това бяха надрали лайсните на централното барче. Оказа се, че за моята кола не могат да се сменят само лайсните, а трябва да се подмени цялото барче. Така или иначе и самите пластмаси бяха надрани и реших да ги направя с карбон, като пепелника остана оригинално черен.

Изображение

Волана успях да го прецакам толкова грозно с мокри кърпички, затова внимавайте - почистване само със сух парцал!

През 2011 г. колата претърпя още една перипетия на Великден! Някой "добронамерен" човек я беше надрал цялата и залял с някаква течност, която разяде лака.

И така се стигна до следната модификация:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След вандалските снимки и подготовката на колата започнахме да я привеждаме в приличен вид и се получи това:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Целият положен труд намира смисъл, когато човек види колата си на едно специално място:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Надявам се да съм бил полезен :)

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Stenly's Golf 4

Мнениеот iliankocov » Чет 21 мар 2013 12:36

Страхотна е! А цветът е просто уникален. Винаги съм се кефил на голфчета в такъв цвят(по спомени има голф 4-ки след 2002 произвеждани в тоя цвят) Продължавай в същия дух!

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Чет 21 мар 2013 14:59

Още една лъскачка в този раздел :bowdown Супер е колата :th_up
Продължавай все така и само да те радва :smile
П.С. Пробвал ли си да сложиш други джанти :rolleyes нещо оригинално например санта моника ? :rolleyes

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Чет 21 мар 2013 15:04

Много добре се е получила. :th_up

Потребителски аватар
Castrol
Автомобил: Golf 3 Vento Look
Двигател: AAM
Контакти:

Мнениеот Castrol » Чет 21 мар 2013 15:04

Цвета е уникален, а с него колата става перфектна! :beer

Потребителски аватар
Black Demon
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.8T AUM 2002

Мнениеот Black Demon » Чет 21 мар 2013 19:12

Уууникален :th_up.Цветът много радва.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 22 мар 2013 18:01

Преди да я боядисаш нещо не ми харесваше, но е станала уникална. Само малко по-ниска да е и ще заспи. :th_up

Потребителски аватар
red_vento
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAM

Мнениеот red_vento » Пет 22 мар 2013 19:55

Браво колега колата е супер :) поздравления за труда и усилията :c020

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Нед 24 мар 2013 21:29

Здравейте!

Благодаря Ви за хубавите думи.

Freakylol написа:Преди да я боядисаш нещо не ми харесваше, но е станала уникална. Само малко по-ниска да е и ще заспи. :th_up

Дам, определено би била доста по-добре. Ще сменя окачването, когато дойде време да сменям амортесьорите - засега оригиналните са си наред. Иначе всички тампони са полеуретанови.

microelement написа:П.С. Пробвал ли си да сложиш други джанти нещо оригинално например санта моника ?

Преди да купя джантите, с които в момента е колата - DeCorsa Maze, се оглеждах за Санта Моника, но всяка една карана джанта, колкото и да е пазена има зебележка/ки и не си харесах. За DeCorsa-та, като я видях много я харесах и реших, че ще им сменям цвета и така.

Дойде време да сложа летните гуми. Както казах в първия пост - брембо макса се предадоха на по-малко от 70 хил. км, а не съм от хората, който стои на спирачката. Оборудвах се с нови дискове: SP Performance със накладки от същата марка подсилени. Надявам се да ги карам повече километри.

Снимки:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 24 мар 2013 21:36

+1 за цвят на колата и цвят на джантите, много добре изглежда така... :th_up

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Нед 24 мар 2013 21:44

:12 :bowdown
Цвета е убийствен!

Потребителски аватар
bojkov23
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDi 101ps

Мнениеот bojkov23 » Пет 29 мар 2013 21:37

Страхотно ! Радващо е да се виждат все повече ценители на четворките, нещо ми се струват подценявани :beat_butt2

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 09 апр 2013 11:08

За Н-ти път ми откраднаха капачките на джантите и сега смятам да си поръчам това:

Изображение

Някой ако има желание мога да поръчам повече бройки. Моля ви само ми пишете на лично. Уговарям продавача да ги даде за 5$, но ако не ще ги купувам за 6. Предполагам неделя ще поръчвам.

Ще ги поръчвам от тук: http://www.ebay.com/itm/200866387093?item=200866387093&viewitem=&sspagename=ADME:X:BOCOS:MOTORS:1123&vxp=mtr

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Вто 09 апр 2013 11:13

И с какво тия капачки ще накара крадците да не ги свалят отново :gruebel

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 09 апр 2013 11:24

Няма капачки, които да накарат крадците да не ги крадат (дори и другите който им навиваш едно болтче отстрани):) Моите изкараха повече от година, но сега като сменях гумите и ги завих само на ръка, за което съм си виновен аз. Като ги завиеш с ключ стават трудни за развиване на ръка.

Върни се в “Моят Volkswagen”